06.05.2011

Pennuista pieniksi koiriksi

Nyt huushollissamme on 4 isoa hoffia ja 10 minihoffia. G-peVapun aattona tarjottiin ensimmäinen oikea ateriannut ovat siis jo oikeita pieniä koiria. Ne leikkivät, syövät turvotettuja pentunappuloita, haukkuvat, murisevat, purevat ja painivat. Eli kaikki koiran perustaidot alkavat olla hallussa.

Pentujen ollessa vähän yli kahden viikon ikäisiä laitoin pentulaatikon päätyyn sanomalehtiä ja pian ne jo osasivat mennä lehden päälle pissalle. Ensimmäinen niistä kipusi yli pentulaatikon reunan pari päivää ennen kolmen viikon ikää ja muutaman päivän päästä sitten jo useat osasivat tämän taidon. Sitten niiden olikin aika päästä ”vapauteen”. Pentulaatikkomme toinen pääty on irrotettava ja parin päivän aikana pennut treenasivat kulkemista edestakaisin laatikkoon ja sen ympäristöön. Kunnes sitten jätin kokonaan päädyn pois ja siirsin päädyssä olleet sanomalehdet täysin laatikon ulkopuolelle. Näin vessa siirtyi laatikosta pois ja nyttemmin pentulaatikko toimii makuuhuoneena ja painimolskina.pentujen vappujuhlassakin lähti taju

Pennut valtasivat siis koko kodinhoitohuoneemme noin 3 viikon ja 2 päivän ikäisinä. Sen ja alakerran olohuoneen välillä on nyt noin 65 cm korkea väliaita, jonka yli Mango pääsee helposti hyppäämään halutessaan pentuja karkuun. Vajaan neljän viikon ikäisinä ne jaksavat olla hereillä noin 45 minuuttia kerrallaan ja seurustelevat hyvin innokkaasti ihmisten kanssa. Ne vaikuttavat rohkeilta lapsosilta, joilla on selvästi jo vahtikoirille tyypillistä dominanssia, joka näkyy nyt jo alistamisleikkeinä ja painiharjoituksina. Ne on madotettu kertaalleen ja kynnetkin on jo leikattu. Nyt ne syövät pienen annoksen pentunappulaa neljä kertaa päivässä. Vieressä kuvasarja ensimmäisestä nappula-aterioinnista vapun aattona, kun pennut olivat 2 viikon ja 6 päivän ikäisiä. Mango imettää niitä lisäksi muutaman tunnin välein ja nyt kolmannen viikon lopulla se haluaa jo imettää seisaaltaan.

Paljon ja uni maistui missä asennossa vaanon siis tapahtunut täälläpäin. Mangokin aloitti jo kuntoilun ja 3-4 km kävelylenkit emäntänsä Milin kanssa. Viikonloppuna täytyy rakentaa pentuaitaus jo ulos ja noin 4,5 viikon iässä alkaa sitten ulkoiluharjoittelut. Tervetuloa kaikki Tallivahtien fanit G-pentuja ihastelemaan – nyt nuppuset alkavat olla parhaimmillaan!

Vappuna saimme myös ensimmäiset lelut

ja sorsa sai heti kyytiä Mangoakin nauratti vappuaattona

Takaisin