Tallivahdin Bäuerin

Tallivahdin Bšuerin astutusmatkalla Oulussa toukokuussa 2006Tallivahdin Bäuerin (s. 26.11.2003-18.4.2007) eli Barbie oli Nellan ja INT & GER CH VPG3 Gigur von Griesseschin tytär, joka sijoitettiin jalostusta silmällä pitäen. Sillä oli terveet A:n lonkat ja kyynärpäät (0/0). Barbie asui Hangossa Mia Maukosen perheessä ja kävi hänen kanssaan oikeissa tallivahdin töissä Hankoniemen ratsastajien kotitallilla, jossa Mia on ratsastuksenopettajana. Barbie oli avoin ja vahvaluonteinen narttu, joka oli tallilla kaikenkarvaisen koiralauman valtiatar. Barbien kuuden näyttelykäynnin menestys oli vertaansa vailla: 2 x SERT, ROP ja päänäyttelyn NUO4!. Se oli hyvin vahvarakenteinen jo pienestä pitäen ja siitä juontui nimensä Bäuerin (suomeksi maalaistalon emäntä). Aikuisena se oli hyvin sopusuhtainen ja hyvätapainen kaunotar ja vahti. Hovawarttien ulkomuodon jalostustarkastuksessa Bäuerin mittaustulokset olivat ihanteellisia nartulle: säkäkorkeus 61,5 cm, rungon ja säkäkorkeuden suhde n. 115% ja paino n. 32 kg. Bäuerinista tuli Tallivahdin C-pentujen emo 5.7.2006 ja jalostusnartulle sopivaan tyyliin se synnytti 11 elinvoimaista pentua! Pentujen myötä Barbien sijoitussopimuksen tavoitteet toteutuivat ja siitä  tuli kokonaan Mia Maukosen koira. Barbie kuoli 18.4. jäätyään junan alle ratsastuskoulun lähistöllä. Se on haudattuna Hankoniemen ratsastajien tallin pihalle omenapuun alle ja sitä jäi suremaan suuri joukko omaisia ja ystäviä.


Barbien voittamat sertifikaatit:
1. sertifikaatti  14.5.2005  ERI NUO1 PN1 ROP  Raisio, tuomari oli Göran Bodegård, Ruotsi. Päivän kruunasi
Nella-emän ROP VET BIS3 VET, ja Tallivahdin kennelin ROP KASV BIS3 KASV sijoitukset: katso lisää Tapahtumat ja kennelpäivä 2005 –sivulta! Bodegårdin näkemys Bäurinista: "Erittäin kauniit linjat. Kaunis, korkealaatuinen. Hieno pää. Erinomaiset silmät ja korvat. Kaunis ylälinja. Hyvin rakentunut etu- ja takaosa. Liikkuu erinomaisesti. Hieno, erittäin lupaava narttu. Kaunis väri ja turkki."

2. sertifikaatti  10.7.2005  ERI NUO1 PN3 SERT Karjaa, tuomari oli J. A. U. Yrjölä. Päivän kruunasi Nella-emän tupla ROP (= kaikkien hoffien ROP ja lisäksi ROP VET).

Hovawarttien päänäyttelyjen menestys:
31.7.2005  EH NUO4 Suomen Hovawart ry:n päänäyttelyssä Tervakoskella, eli Barbie sijoittui nuorten narttujen luokassa loistavasti neljänneksi (4./15), vaikka turkki oli ”jäänyt kotiin”. Tuomari oli saksalainen Margit Bothur. Tallivahtien menestyksen kruunasi toinen sijoitus samassa luokassa: Bildschön-sisko  oli 2.! Lisää tarinaa kesän 2005  päänäyttelystä löytyy Tapahtumat-valikosta.

Bothurin arvio Bäuerinista: "Keskikokoinen, keskivahva, merkkivärinen narttu. Tyypillinen pää, täysi sakipurenta. Korrekti rakenne. Liikunta moitteetonta. Turkki hyvänpituinen ja -laatuinen, merkit ja väritys oikeat. Narttu on ystävällinen ja varma."

31.7.2004 Barbie osallistui pentuluokkaan 7-9 kk, Suomen hovawarttien päänäyttely, Tervakoski, tuomari Ursula Berges, Saksa. Tuomarin arvio oli lupaava, mutta Barbie oli liian paksussa kunnossa, jotta menestystä olisi tullut.
 

Lisää kuvia Barbiesta löytyy alempaa.

Barbie 1 v Tallivahdin Bšuerin 2v 4kk

Barbie n. 5kk tallillaBarbie 8,5 viikkoa