Kantaemo Sateenkaaren Thunderbird

BH Sateenkaaren Thunderbird (s. 16.3.1997-5.10.2009) eli Nella oli Sateenkaaren Kastehelmen ja FIN MVA HK2 Toko avo Sateenkaaren Thunderbird BY Turun Taideakatemian OpiskelijatSarvuoren Intopiin tytär. Nella on esitelty myös working-dog.eu sivustoilla: http://www.working-dog.eu/dogs-details/938263/Sateenkaaren%20Thunderbird/.

Esikoisellamme oli monta nimeä: Nella Nuppunen, valkotornado, jne. Nella oli vahvaluonteinen, fiksu ja filmaattinen koira, joka on hurmannut sekä näyttely- että luonnetestituomareita. Nellalla oli A-lonkat, terveet kyynärpäät ja silmät sekä erinomaiset jalostustarkastustulokset. Sen säkäkorkeus oli 63 cm ja ihannepaino on n. 34 kg. Nella oli avoin, tasapainoinen, ystävällinen ja omanarvonsa tunteva koira. Luonnetesteistä Nella sai 207 pistettä, joka on selvästi enemmän kuin palveluskoirien keskiverto. Sertit sillä oli ansaittuna ja BH-koe suoritettuna, mutta muotovalion arvosta puuttui avoimen luokan palveluskoirakoetulos. Nellan harrasti erikoisjälkeä viimeisiin päiviinsä asti. Nellan muita harrastuksia olivat edelleen seniorinakin hevosten paimentaminen ja kurissa pitäminen, metsä- ja pyöräilylenkit sekä tyttärentyttärien Sissin ja Ritan kasvattaminen. Nellalla on 18 pentua ja 21 "lastenlasta", joista useille on asetettu harrastus- ja jalostuskoiran tavoitteita. Nella vain parani vanhetessaan kuin hyvä viini ja sen elinvoima säilyi viimeiseen päivään asti, jonka aamuna se vielä oli normaalisti kanssamme aamutallissa. Eloisana ja säteilevänä veteraanina se sijoittui kesällä 2005 kaksi kertaa BIS3 VET –kehässä ja vuonna 2006 Nella oli kaksi kertaa kv-näyttelyssä PN2! Nella oli vuonna 2007 vielä 10-vuotiaana tuplaROP, eli ROP VET ja rodun ROP. Nella sai elää täysillä omanarvontuntonsa säilyttäen yli 12,5 vuotta. Kiitos sen kasvattajalle Airille ihanasta koirasta, jonka geenejä vaalimme narttulinjassamme jatkossakin! Kuvassa Nella 8v studiossa by Turun taideakatemian opiskelijat

Nellan voittamat sertifikaatit:
1. sertifikaatti Eckerö 22.9.2002 tuomari Bo Skalin Ruotsi, päivän kruunasi Abendrot-tyttären JUN1 KP                                       
2. sertifikaatti Aura 16.8.2003 tuomari Jackie Perry Thaimaa
3. sertifikaatti Rauma 29.5.2004 tuomari Karl-Erik Johansson Ruotsi

Palveluskoirakokeiden tulokset:                                                                                                                                                            Erikoisjälki, eli FH-koe 14.4.2007 Maskussa Kankaisten golf-puistossa. Oma pieni hoffiseuramme järjesti historiallisen FH-kokeen golf-kentällä. Olosuhteet olivat vaikeat ja se näkyi tuloksissa: kuuden koirakon yhteenlaskettu pistemäärä oli 33 p. Nella oli lupaava veteraani (10 v), joka sai 4p ja oli niillä pisteillä jaetulla toisella sijalla sinä päivänä. Nella yritti kyllä kaikkensa, mutta keli ei antanut armoa. Jatkossa Nella jäljestää vain huvikseen ja panostaa vapaarouvan leppoisaan elämään. Ks. lisää juttua kokeestamme Tapahtumat-satilta.

BH-koe 25.10.2003 Salossa. Mahtava räntäsade ja kova tuuli, mutta Nella ei ollut moksiskaan.

Hovawarttien päänäyttelyjen menestys:
Nella on osallistunut joka vuosi nuoresta lähtien Suomen Hovawart ry:n päänäyttelyyn aina veteraani-ikään asti ja useinmiten saanut laatuarvion erinomainen. Se on myös saanut kunnian olla useamman kerran edustamassa Sateenkaaren kennelin kasvattajaluokassa yhdessä kuuluisan siskopuolensa Sateenkaaren Orquidean ja muiden upeiden Sateenkaaren hoffien kanssa. Kesällä 2004 se sai myös Saksan rotujärjestön päänäyttelyssä (Clubsiegerschau 04, Schweitenkirchen) laatuarvion erinomainen, vaikka oli vanhin avoimen luokan narttu! Nellan viimeinen ulkomaan näyttely oli 11 vuoden iässä kesällä 2008 rodun RZV:n päänäyttely Saksan Bensheimissa, jossa se sai erinomaisen arvion, mutta ei sijoittunut luokassaan (Saksassa ei annettu vetskuille laatuluokitusta).

ROP, BIS-sijoitukset ja kv-näyttelyt:

4.8.2007 ERI ROP ROP VET kansallisessa Elonäyttelyssä Turussa! Nellan kolmas tuplaROP-menestys tuli mummon iässä 10v 5kk! Hoffeja oli kisassa noin 25, joten sikälikin menestys oli erinomainen. Italialainen herrasmiestuomari Claudio De Giuliani arvioi Nellan näin: "Excellent type and size, good stop enough parallel head, upperline right body propotions and topline and tail, right chest, excellent in movement." Nellan lapsen lapsetkin pärjäsivät hienosti: Courbette EH1, Cremefarben EH2 ja Capriole EH3. Ryhmä ja BIS VET-kehät viivästyivät ja helteessä odottelu alkoi ramasemaan, emmekä saaneet enää parasta hohtoa esille.  

10.12.2006 ERI1 ROP VET PN2 Helsingin voittaja-näyttelyssä! Tuomari oli palveluskoirapiireissä kuuluissa J.A.U. Yrjölä, joka oli tykännyt Nellasta tuplaropin (hoffien ja vetskujen ROP) verran jo kesällä 2005 Karjaan kaikkien rotujen näyttelyssä. Yrjölä tykkäsi Nellasta edelleen ja ylisti sen elinvoimaista olemusta ja hienoa liikuntaa! Näin lähes 10-vuotiaana Nella peittosi yli 40 kaunista kilpasisartaan ja vuoden voittaja-titteli oli hyvin lähellä. Päivän kruunasi Nellan tyttären Tallivahdin Anemonen loistava menestys AVK ERI4 PN4!  

Yrjölän näkemys liki 10-vuotiaasta Thunderbirdistä: "Keskikokoa suurempi, rodunomainen, hyvin kaunis narttu. Kaunis pää. Leikkaava purenta. Hyvä rungon pituus. Vankka luusto. Hyvät kulmaukset. Hyvä karvapeite ja väri. Erinomainen liikunta. Kantaa häntäänsä kauniisti."

18.3.2006 ERI2 VET PN2 Tampereen kv-näyttelyssä, eli 9-vuotias Nella Nuppunen oli toiseksi kaunein narttu. Edelle kiilasi vain toinen ihana vetsku-narttu! Tuomari Liliane De Ridder Onghena ylisti vetskunarttuja ja niiden taakse jäi komisenkymmentä nuorempaa narttua. 

14.5.2005 BIS3 VET  ROP VET Raisiossa, ROP VET tuomari oli Göran Bodegård ja BIS-kehien tuomari Soile Bister. Nellan lapset olivat myös loistavia: Bäuerin oli ROP ja sai 1. sertinsä, Baden-Badener oli PU2 ja sai niinikään 1. sertinsä. Niiden lisäksi erinomaisesti menestyivät Augenweide ja Busenfreundin ja tämän Tallivahdin kennelpäivän huipennus oli Tallivahdin kennelin BIS3 sijoitus! Lue lisää Tapahtumat ja kennelpäivä 2005 -valikosta!

14.8.2005 BIS3 VET ROP ja ROP VET kaikkien rotujen Elonäyttelyssä Aurassa. Nella oli toisen kerran kesänä 2005 tupla ROP. Nellaan ihastunut norjalainen tuomari Kari Engh oli onneksemme myös BIS VET –kehän tuomari. Lähes parinkymmenen veteraanin joukosta Nella sijoittui loistavasti kolmanneksi ja edelle kiilasi vain muutama vuoden näyttelykoiratilastojen kärkikoira. Päivän menestyksen kruunasi Nellan Bildschön-tyttären sijoitus ERI NUO1 PN4.

Kari Enghin arvostelu oli ihana: ”Erinomainen tyyppi, sellainen kuin minä haluan hovawartin olevan. Voimakas, mutta jalo pää. Tyylikäs kaula. Hieno ylälinja. Hyvinkulmautunut takaa. Kaunis, hyvinhoidettu turkki. Voimakas, hieno luusto. Liikkuu erittäin mukavasti.”

Nellasta löytyy alapuolelta lisää kuvia.

 

Nella 11v Masku-joen varrella huhtikuussa 2008                 Nella-jokeri 11v 9 kk laukkaa jouluna 2008

Sateenkaaren Thunderbird 9 v 9 kk voittaja 06-näyttelyssä ERI1 ROP VET PN2.  Nella 8v studiossa by Turun taideakatemian opiskelijat v. 2005

Nella 9v 9kk Voittaja 06 näyttelyssä: ERI ROP VET PN2                       Nellan veteraanimuotokuva by Turun taideakatemian 

                                                                                                                           opiskelijat.

Sateenkaaren Thunderbird 14.8.05 Aura   BIS3 VET by KoiraUutiset     Nellan sai ensimmäisen sertinsä Ahvenanmaalla

14.8.05 Aura, ROP ROP VET BIS3 VET kuva KoiraUutiset                     Nella ja ensimmäinen sertifikaatti Ahvenanmaalla.

Nella  12.7.2006  Nella peltojäljellä 12.7.2006Nella - Tallivahdin nimen muusa( Nella Tallivahdin kennelin kantanarttu ja muusa.