Tallivahdin Optimistin

BH Tallivahdin Optimistin eli Saga Helsingistä on upean saksalaisen käyttöjalostetun uroksen Nikanin, eli IGP3 FH2 BH Enzo vom Bergischen Löwen, ja herttaisen Hertan, FI & SE MVA IFH2 JK1 BH Tallivahdin Irrlicht, tytär. Saga syntyi 2.6.2019 ja se on sijoitettu innokkaalle ja tavoitteelliselle palveluskoiraharrastajalle Anne Holmille. Hänellä on aiemmin ollut rottweilereita, joita hän on menestyksekkäästi kouluttanut FI KVA ja FI MVA-tasoille asti. Sagan kanssa Anne aloitti myös suojeluharrastamisen ja siinä koirakko on edistynyt todella nopeasti ja upeasti ja koetavoite näyttää hyvin realistiselta jo lähitulevaisuudessa. Suojelun lisäksi Saga treenaa niin palveluskoira- kuin erikoisjälkeäkin ja niissä lajeissa koeura voi alkaa jo vaikka 2-vuotiskaudella.

Saga on avoin, itsevarma ja luontaisesti kaksiviettinen eli sekä sen puolustushalu että saalisvietti ovat molemmat vahvat. Se on hyvin älykäs koira, joka sai erinomaisen arvion SmartDOG Kognitio-testissä vähän yli 1-vuotiaana. Saga on luustoltaan ja silmistään terve ja se on DM-geenin kantaja, joka täytyy huomioida sen jalostussuunnitelmissa. Saga on melko kookas narttu: säkäkorkeus noin 64 cm ja paino 34 kg. Sagan lonkat ovat A/B, kyynärät 0/0, selkä VA0 ja LTV0 ja myös terveet silmät. Se olisi tarkoitus astuttaa saksalaisella käyttöuroksella todennäköisesti vuonna 2022. 

Sagan CV

6.6.2021 BH-koe hyväksytty erinomaisilla arvioilla. Koe järjestettiin Ruokolahdella ja tuomarina oli Sanna Jääskeläinen. Viereinen kuva on kokeesta.

Sagan poseerauskuvia 1 v 2 kk iässä on ottanut Sarah Dahlgren ja pentukuvat otti IFR IGP-tapahtumassa Pekka Varis.