HeJW-16 Tallivahdin Journalistin

 

 

 

 

Tallivahdin Journalistin (suomeksi toimittajatar) eli Flora, syntyi 17.6.2015 neljänteen kennelimme 11 pennun pentueeseen. Flora on neljännen polven Tallivahti ja sen emä on Tallivahdin Fährtenhündin eli Ira ja isä FI KVA FI MVA IPO-FH FH2 EK3 JK1 HK1 BH Lumen Gapo eli Kaapo. Se on sijoitettuna pitkänlinjan palveluskoiraharrastajalle Heli Heistmannille Turkuun. Helillä on ollut erirotuisia palvelukoiria mm. belgianpaimenkoiria ja saksanpaimenkoira, joiden kanssa hän on tehnyt koetuloksia palveluskoirahaussa ja -jäljellä sekä suojelussa. Perheeseen kuuluu vielä teinitytär, rotukissoja ja FI MVA amerikan cockerspanielinarttu Peppi, jonka kanssa Heli on kokeillut menestyksekkäästi myös verijäljellä eli MEJÄ.ssä. Heli on opiskellut yliopistossa kasvatustieteitä ja työskentelee Turun seurakuntayhtymässä hautausmaiden työnjohtajana. Heli on koiraharrastuksissa kouluttautunut palveluskoirakokeiden toimitsijaksi sekä kehäsihteeriksi näyttelyihin.
 

 

 

Flora on ollut jo pikkupennusta lähtien hyvin aktiivinen, rohkea, utelias ja ketterä pentu. Se oli aina ensimmäisenä tapahtumapaikalla, mistä juontaa nimensä toimittajatar eli Journalistin. Sen sukupuussa yli 60 % esi-isillä on tulos palveluskoirakokeessa, eli käyttöominaisuudet ovat senkin jalostuskriteereissä korostuneet. Isovanhemmilla on kaikilla useita käyttötuloksia palveluskoiralajeista. Iran emä on C.I.B. FI & SE MVA JK3 FH2 BH Tallivahdin Cremefarben, eli Sissi, jolla on 10 FH2 tulosta ja 3 JK3 tulosta, ja Iran isä VPG3 FH2 BH AD Cid vom Alten Schulweg olisi ollut käyttövalio niin suojelussa kuin erikoisjäljellä, mikäli Saksassa sellainen titteli olisi. Kaapon emä on FI KVA IPO-FH FH2 JK3 Elixier´s Yrka, joka on rotumme ensimmäinen erikoisjäljen käyttövalio ja oli vuonna 2011 IPO-FH-SM-kokeessa hienosti neljäs. Kaapon isä oli JK2 PERA-A BH Sateenkaaren Åskknall, joka toimi pelastustehtävissä myös virallisissa hälytyksissä. Kaapo käyttövalioitui keväällä 2016 erikoisjäljeltä ja rodun IPO-FH-maailmanmestaruuskokeessa se sijoittui komeasti neljänneksi erittäin hyvillä pisteillä 186/200 (96+90) ja se teki myös IPO-FH -tuloksen SM-kokeessa syksyllä 2016 ja oli mukana voittamassa joukkuekultaa Suomen Hovawart ry:n kolmikossa.  Molemmat vanhemmat ovat luonnetestissä saaneet huippupisteet, joissa hermorakenne +2, toimintakyky +2 ja taistelutahto +2. Suvun vahva toiminta- ja läpivientikyky näkyvät hyvin myös Florassa esim. sen pentutestissä ja jälkivideolla, joita voi käydä ihailemassa Floran working-dog.eu -sivulla. Sieltä löytyy myös Floran sukupuu ja kattava esittely sen suvusta kuvineen ja tuloksineen.

 

 

Flora on ollut terve tyttö ja terveystutkimukset aloitettiin DM-geenitestillä, jossa se paljastui emänsä ja isoäitinsä tavoin kantajaksi, eli A/N. Näin sillekin etsimme aikanaan DM-vapaan käyttöhoffipuolison todennäköisimmin Saksasta. Floralle tehtiin luustotutkimukset sen 2-vuotissynttäreiden jälkeen ja se on kaikin puolin kunnossa ja priima niin lonkistaan, kyynäristään kuin selästään: HD-A, ED-0, LTV0, SP0, VA0. Sen silmät tutkittiin jo aiemmin ja nekin olivat terveet.

Flora aloitti jo pikkupentuna leikkikoulun (ks. facebookista video Hovawart Kennel Tallivahdin-seinältä), haku-, jälki- ja tottelevaisuusharjoitukset, joissa se on kaikissa edistynyt mukavasti. Odotamme siitä innokasta kisakumppania niin palvelukoiraharrastuksiin kuin näyttelyihin. Toivomme luonnollisesti myös, että Florasta kasvaa lupaava jalostuskoira ja että se pääsisi aikanaan jatkamaan hienoa emälinjaamme.

Floran CV
10.12.2016 JUN ERI1 SA HeJW-16, Helsinki Winner näyttelyssä, jossa tuomaroi Marjo Järventölä.
30.7.2016 JUN ERI Tervakoski, rodun erikoisnäyttely, tuomari oli itävaltalainen Elisabeth Dietschi.

Alla lisää kuvia Florasta ja ylimpänä tuoreimmat.

Flora noin 6 kk lenkkimaastoissaan

Flora 6 kk ja Peppi jouluna 2015

Floran 7 viikon posing-kuvat