Tallivahdin Cremefarben

C.I.B  FI & SE MVA JK3 FH2 BH Tallivahdin Cremefarben, eli Sissi (synt. Sissi joulukuussa 20115.7.2006) on Tallivahdin Bäuerinin ja BH Bedlam Yuniorin pentu. Sissi on esitelty myös working-dog.eu sivustolla: http://www.working-dog.eu/dogs-details/938268/Tallivahdin%20Cremefarben/

Sissi on kullanvärinen ja jo nuorena monenlaisia lupauksia  lunastanut  harrastus- ja jalostuskoira. Sissillä on terveet lonkat, kyynärpäät (B ja 0) ja silmät. Se on DNA-testattu DM (degeneratiivisen myelopatian) kantajaksi, eli se ei tule sairastumaan DM:n ja sikäli sen tulevaisuus vanhaksi asti näyttää terveeltä. Sissi on atleetti poikatyttö, jonka säkäkorkeus on n. 64,5 cm ja ihannepaino n. 34 kg. Jo ihan pikkuisena ja pentutesteissä Sissi vaikutti lupaavalta ja niinpä se oli vain pakko jättää itselle. Se on jo näyttänyt, että vaativaan erikoisjälkeenkin (FH) hermoja ja sitkeyttä riittää. Sissiä voisi kuvailla avoimeksi, itsevarmaksi, rohkeaksi, ystävälliseksi ja dominoivaksi nartuksi, jonka kesyttäminen on haasteellista. Sissin kutsumanimi juontaa juurensa sekä kuuluisasta keisarinnasta että vapautusliikkeiden taistelijoista. Kutsumanimi kuvastaa paremmin nuppusen luonnetta kuin tuo virallisempi nimi. Sissi viihtyy itsekseen vallan ernomaisesti: se harrastaa rottien, myyrien ja supikoirienkin metsästystä ja kaikenlaisia puutarhahommia (kaivuuta) usein liiankin innokkaasti... Sissi kävi rotumme ulkomaisten astutusvaatimusten vuoksi myös luonnetestissä, jonka tuloksia voi tarkastella Uutisia saitiltamme ja suoraan linkistä http://www.tallivahdin.fi/sub.php?news=true

Sissi on jo potentiaalinsa hyvänä dual-purpose -koirana näyttänyt, eli sekä Sissi istuu syyskuussa 2009näyttely- että käyttötulokset puhuvat hyvin puolestaan. Päätavoitteet ovat jatkossakin palveluskoirakokeissa jäljellä, johon myös emäntä on kunnolla hurahtanut. 2-vuotiskauden tavoite oli saada koulutustunnus kansallisesta jälkikokeesta ja senhän Sissi saikin ekakokeessa 2v 2kk iässä 30 koirakon joukosta parhaimmilla maastopisteillä! Vuoden 2009 tavoitteet olivat korkealla pk-puolella ja 3-vuotiskesän koekausi alkoi komeasti 10.5.09 JK2-koularilla kertayrittämällä ja näin Sissistä tuli jo ennen kolmea ikävuottaan FI MVA. Kausi päättyikin loistavasti 1.11.09 FH1-koularilla ja Sissihän oli silloin vasta 3v 3kk, eli erikoisjälkikoiraksi varsin nuori vielä!   Sissi ehti 3-vuotiskaudella osallistua myös kahteen voittajaluokan palveluskoirien jälkikokeeseen, joissa tottelevaisuusosiot sujuivat hyväksytysti, mutta metsäjälkien ja esineruudunkin treenaaminen oli selvästi jäänyt peltojäljen harjoittelun varjoon ja tulosta sieltä ei vielä tullut. Vuoden 2009 tulosten perusteella Sissi kuitenkin teki jo Tallivahtien historiaa sijoittumalla vuoden pk-hoffi-tilastoissa hienosti sijalle 8.

4-vuotiskauden päätavoite oli saada pennut ja se toteutuikin komeasti kertayrityksellä. Sissistä tuli Tallivahdin F-pentujen emä 14.7.2010, kun se astutettiin upealla saksalaisella käyttökoiralla VPG3 FH2 BH AD Cid vom Alten Schulwegillä. Pennut ovat jalostusstrategiamme (ks. lisää Kasvatustavoite-saitilta) mukaisesti Sissin ainoat. Jätimme itsellemme Sissin pojan Freiberuflerin eli Repen painikaveriksi ja kasvamaan emännälle tulevaisuuden kisakumppaniksi. Nartuista kaksi Forscherin ja Fährtenhündin menivät sijoitukseen ja ovat aikanaan toivottavasti tulevien pentueidemme emiä. Näistä kaikista löytyy lisätietoa omalla saitillaan.

Koekausi 2010 jäi kovasti rakkauden ja sen hedelmien varjoon, mutta 5-vuotiskaudella taas pääsimme näyttämään kykymme. Missipuolen suurin unelma toteutui kertaheitolla Ruotsissa heinäkuussa 2011, josta 5-vuotias Sissi voitti toisen CACIBinsa ja Ruotsin sertifikaatin ja tuli näin sekä kansainväliseksi että Ruotsin muotovalioksi. Siitä tuli 19.10.2011 ensimmäinen Tallivahtien C.I.B. 2011 PK-koekautemme oli myös loistava, sillä Sissi voitti hovawarttien jälkimestaruuden v. 2011 ja ainoana koulutustunnuksen tehneenä koirana 22 jälkikoiran joukossa. Se oli meidän ensimmäinen voittajaluokan tulos JK3 ja vielä komeasti mestiksissä. Sissi on sijoittui lisäksi piirin mestaruuskokeessa JK3 tuloksella kahtena vuotena neljänneksi häviten vain muutaman pisteen pronssista.  Kahdeksan vuotiaana se voitti pronssia rotumme FH-mestaruuskokeessa hienoilla pisteillä 88 FH2. Kymmenennen ja viimeisen FH2-tuloksensa se teki 9-vuotiskesänään ja yhteensä se sai viiden koekauden aikana 13 voittajaluokan tulosta!

Alhaalla on lisää kuvia Sissistä ja sukulaisistakin. Sissi on rodun jälkimestari 2011

Pk-kokeet ja toko:
16.5.15 FH2 86 pistettä, tuomari oli Mika Laaksonen ja kokeen järjesti Varsinaiset Hoffit ry.
25.10.14 FH2 86 pistettä, tuomarina oli Outi Hermiö ja kokeen järjesti Varsinaiset Hoffit ry.
27.9.14 FH2 88 pistettä ja rotumestaruuspronssia, Suomen Hovawart ry:n koe Hausjärvellä, jossa tuomaroi Seppo Hursti.
24.11.13 FH2 88 pistettä.
Kokeen järjesti jälleen Varsinaiset HOffit ja tuomarina oli Outi Hermiö. Sissin suoritus oli jälleen tasaisen varmaa, mutta poikansa Repe oli vieläkin parempi ja sai 1-tuloksen 90 p. Tästä on mahtava jäädä talvitauolle ja odottelemaan ensi vuoden koitoksia!
6.10.13 FH2 83 pistettä.
Kokeen järjesti oma pieni seuramme Varsinaiset Hoffit ja sen tuomaroi Harri Laajajärvi. Poikansa Repe voitti FH2 luokan 85 pisteellä ja Mango-serkku tuli kolmanneksi 80-pisteellä. Näin kolme Tallivahtia sai historiallisesti samassa voittajaluokan kokeessa hyvän tuloksen!
27.7.13 TOKO AVO 184,5/200 p ja luokkavoitto Suomen Hovawart ry:n rotumestaruuskokeessa Tervakoskella. Tuomari oli Riikka Pulliainen.
Repe pojan kanssa tulimme alokasluokan kolmansiksi niin ikään hienoilla pisteillä 180 ja Tallvahdin sijoittui kennel-kisassa toiseksi ja VarsiNaisia Hoffeja joukkuekisassa myös toiseksi.
7.7.13 JK3 ja 4:s sija Varsinais-Suomen piirinmestaruuskokeessa. Jäljeltä nousi kaikki kepit, janalla vähän mokailimme, mistä jälkipisteet 160/170 ja tuomari oli Mika Laaksonen. Tottiksen tuomaroi Vesa Laaksonen ja sieltä saimme meille tyypilliset 78 p, jossa oli 7 hyvää, 1 erittäin hyvä, 1, tyydyttävä ja 1 puutteellinen suoritus. Tässä vaiheessa tulos oli jo varmistunut. Esineruutu on heikoin lenkkimme ja sieltä ei noussut yhtään esinettä ja lopputulokseksi tuli 238p eli 3-tulos ja JK3. Pronssi jäi viime vuotiseen tapaan vain 5 pisteen päähän... Tämä oli kauden ensimmäinen ja näillä näkymin myös ainoa PAJÄ3 kokeemme ja siitä jäi mukava maku!
19.5.13 FH2 tasaisen hyvä suoritus jälleen 84 pisteellä. Kokeen järjesti oma seuramme Varsinaiset Hoffit ja tuomari oli jälleen Outi Hermiö. Yksi esine jäi peltoon ja yksi kulma meni pieleen tuoreiden traktoriurien vuoksi, mutta kaikkiaan hieno alkukauden tulos. Tästä on kiva jatkaa treenejä!
25.11.12 FH2 jälleen hyvillä 87 pisteellä Maskussa oman seuramme Varsinaisten Hoffien kokeessa, jossa tuomaroi Outi Hermiö. Sissi oli yhtä hyvä kuin pari viikkoa aiemminkin ja sen työskentely vain voimistui loppua kohden, mikä on erinomaista! Tästä on hyvä jäädä talvitauolle ja panostaa entistä innokkaammin taas ensi vuonna.
11.11.12 FH2 komeilla pisteillä 89/100 Jokioisilla Forssan Palveluskoirien ensimmäisissä, mutta hienosti järjestetyissä FH-kokeissa. Tuomari oli Vesa-Pekka Hirvioja. Sissiltä jäi yksi esine peltoon ja siihen meni sitten meidän ensimmäinen 1-tuloksemme... Sissin poika Repe teki nuorimpana suomalaisen hoffina 2v 3 kk iässä FH1 tuloksen, joten pojasta on polvi parantunut!!!! IHANA SUPER-SISSI ja RePeto!
4.8.12 JK3 ja 4. sija pisteillä 234 Varsinais-Suomen piirin mestaruus kokeessa Salossa. Kisasta kuvausta Uutisia-saitilla. HIenoa Sissi!
12.5.2012 FH2 pisteillä 80/100 ja luokkavoitto. Koe oli jälleen pienen seuramme omakoe, jossa tuomaroi Harri Laajajärvi. Keli oli vaativa, kova tuuli noin 15 m/s ja heinä vielä melko lyhyttä 10-15 cm. Sissi oli ainoa päivän koirista, joka pääsi loppuun asti. 3. kulma oli piikki ja siinä Sissi työskenteli useita minuuttaja, että selvitti sen. Esineilmaisuissa se ajautui myötätuulessa hieman esineiden päälle ja pistemenetyksiä tuli jonkin verran. Kokonaisuus oli hieno ja olen hyvin ylpeä Sissistä! Mahtava kauden avaus kerrassaan!
9.10.2011 FH2 pisteillä 78/100 ja luokkavoitto. Kokeen järjesti oma pieni seuramme Varsinaiset Hoffit ry ja tuomari oli Harri Laajajärvi. Tähän oli hienoa lopettaa tämä koekausi ja jatkaa treenaamista kohti tulevaisuuden 1-tulosjahtia!
17.9.2011 Rodun pk-mestaruuskoe Haminassa Kaakon käyttökoirien järjestämänä. Sissistä sai JK3 ja siitä tuli myös luokkavoittaja ja rodun jälkimestari vuonna 2011!!! Koe ratkesi komeasti jo päivän aloitus- ja myös pääosuudella, eli jäljellä. Siinä Sissi oli päivän 22 jälkikoirasta ainoa, joka löysi kaikki 6 keppiä! Voittajaluokassa kilpaili kaikkiaan 10 koiraa, jotka jo maasto pisti paremmuusjärjestykseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti käyttövalion tulosten metsästystä...;.)
30.7.2011 Rodun tokomestaruuskoe Tervakoskella.  Sissi ja Minna voittivat alokasluokan pisteillä 180/200. Tuomari oli Marja Ala-Nikkola. Pisteet olivat odotetut, mutta voitto mukava yllätys, koska olimme tokoilemassa kolmen vuoden tauon jälkeen ja osallistujiakin oli 22. Ehkäpä ensi vuonna uskaltaisimme sitten kokeilla avointa luokkaa... Kuva palkintojen jaosta, jossa Sissi sai mm. uuden noutokapulan :-)
1.11.09 FH1-koulutustunnus 80-pisteellä. Kokeen järjesti VSPH Vähäkyrössä ja tuomari oli Juha Kurtti. Sissin suoritus oli jäljestyksen osalta varsin normaali, mutta esineilmaisut olivat aivan syvälta, aamulla treenasimme niitä ja silloin ne sujuvat nim pal hienosti. Yhden esineen se jätti kokonaan ilmaisematta, vaikka merkkasi sen haistamalla. Muissa kolmessa ilmaisut olivat ääreSissi TOKO ALO1 Tervakoskella 2011ttömän vinoja ja niin hitaita, että hyväksyin viimeisen ilmaisun istuma-asennosta, vaikka sen kuuluisi mennä aina makuulle. No tästä on kuitenkin hieno jatkaa ensi vuonna pentujen jälkeen kohti voittajaluokkaa!

24.5.09 PAEJ1 Oripää 58 pistettä. Tuomari oli Vesa Laaksonen. Emme olleet vielä harjoitelleet alustanvaihtoja emmekä tien ylityksiä ja Sissi selvästi luuli, että jälki loppui ruohopellon ja tien ylityksen jälkeen, eikä osannut lähteä jatkamaan multapellolle. Vajaa kolme vuotiaalle kokemattomalle koiralle tuo pistesaalis oli kuitenkin hyvä. Tässä tuli maksettua ns. oppirahoja ja ensi kerralla olemme viisaampia! Siihen asti eletään taas ihan pellossa! Lue tarkempi koeraportti Uutiset saitilta.

10.5.09 PAJÄ2 Renko ja laakista JK2 sekä kruununa FI MVA-titteli! Tuomari oli Hannele Pörsti. Kisaraportti löytyy Uutisia-saitilta.

7.9.2008 PAJÄ1 Synnin koe Harjavallassa ja kerta laakista koulari JK1! Lopputulos oli erittäin hieno 73+193=266p, vahva 2-tulos ja sijoituimme vielä luokassamme toiseksi. Sissi sai hienosti parhaimSissi hyppää pystyä Raisiossa 09 PAJÄ3-kokeessa, kuva: Anita mat maastopisteet kokeen 30 koirakosta (PAHA1-3,PAJÄ1-2) ! Kotiin vietäviksi saimme hienon fiiliksen lisäksi vielä komean pokaalin, jossa lukee hauskasti, että SYNTI 2008. Lue tarkempi koereportaasi uutiset saitilta.

27.7.2008 alokasluokan tokossa Tervakoskella rodun toko-mestiksissä. Tämä vuosittainen toko-seikkailumme oli hassu muttei hohdokas kokemus: sekä koira että ohjaaja olivat Tervis-viikonlopun virikkeistä väsyneitä, mutta osin kyllä eri syistä. Koiran flaatiutta selittävänä tekijänä oli Sissin hevonpotkun seurauksena pahoin tulehtunut poskihammas, joka leikattiinkin heti seuraavana päivänä pois. Emännän kömmejä selittää mm. tokoon sopimaton luonne...

16.7.2008 BH-koe suorittettu hyväksytysti Laitilassa. Tuomari oli Vesa Häkkinen. Suorituksemme oli tasaisen varma ja ennustettavissa, vaikka virtaa olisi saanut olla enemmän. Virrattomuuden syy paljastui, kun hevonpotkun seurauksena pahoin tulehtunut hammas poistettiin mätäkuun lopussa. NYT ALKOI UUSI ELÄMÄ JA KOKEISIIN VALMISTAUTUMINEN!

29.7.2007 Hovawarttien toko-mestaruuskoe Tervakoskella, alokasluokan 3-tulos 108,5 p, ei ollut häävi, mutta sillä treenaamisella jo saavutus. Tuomari oli Ala-Nikkola Marja. Sissi oli nuorin tuloksen tehnyt hoffi (12 kk) ja sai Nuorin Tokohoffi-tittelin ja pokaalin.

Sissin CACIBit ja sertifikaatit:Tvååker KV-näyttely  ROP, tuomari Johan Juslin ja VSP Sissi

20.10.2012 VAL ERI1 SA PN1 ROP CACIB Turun kv-näyttelyssä, jossa tuomaroi itävaltalainen Friederike Kappacher. Sissi jaksoi hienosti esiintyä vielä RYP-kehässä mutta siellä ei onni onnistumista tullut.

15.7.2011 VAL ERI1 SA PN1 VSP CACIB SERT Tvååkerin kv-näyttelyssä, jossa tuomaroi Johan Juslin Suomesta. Juslin tykkäsi edelleen Sissistä ja sikäli osasimme odottaakin menestystä. Sissillä vaan ei nyt ollut lainkaan karvoja, kuin vähän vaan hapsuja näytiksi. Mahtava juttu kerrassaan!

28.11.09 ERI VAK1 PN1 VSP CACIB Turun kv-näyttelyssä, jossa tuomaroi Zorica Slijevic Ruotsista. Hän tykkäsi Sissistä paljon ja tuttu kehäsihteeri sanoikin, että tuomari oli useamman kerran hokenut että "She is emazing!". Sitä ei ollut arvostelussa, joka oli varsin ytimekäs: "Strong and well developed. Typical presentative of breed and gender. Excellent presentation and ring training. Nice temperament." Uskomaton vuoden kisakausi! Kippis Sissi-missille - se todellakin on EMAZING DOG! Nyt sitten vaan suunnittelemaan ulkomaille näyttelymatkaa vuoden päähän... :-D

29.8.09 ERI VAK1 PN4 VaraCACIB Tervakosken kv-näyttelyssä ja tuomarina oli Bo Skalin. Sissi oli saanut urheiluvamman ja oli aamulla vielä epäpuhdas ravissa... no, hyvä että silti meni näin hyvin.

15.2.2009 ERI KÄYK1 PN1 SERT ROP Tampereella ulkomuototuomareiden koulutusnäyttelyssä, jossa tuomaroi suomalainen Johan Juslin. ERIt olivat tiukassa ja 13 hoffista vain 2 sai ERIn. Juslin Sissi Ruotsissa VSP Ruotsin MVA ja CACIB sekä tuleva CIBkertoi ihastuneensa Sissiin jo ensinäkemältä ja ihastus käy hyvin selville myös hänen arvostelustaan: "Erittäin kaunislinjainen narttu, jolla oikeat ääriviivat, pitkät ja kauniit pään linjat nartulla, rodulle tyypillinen ylälinja, leveä reisi, maata voittavat sivuliikkeet. Koyhässä turkissa." Linjat sitten näkyivätkin kauniisti, kun turkki on vielä hieman vaiheessa, kun juoksuaikakin päättyi vasta viikko sitten. Arvatkaapa alkoiko emäntä jännittää seuraavaa jälkikoetta ja mahdollista FI MVA -titteliä... No niin paljon, että piti ottaa vähän relaksanttia (=skumppaa). KIPPISTÄ VAAN KAIKILLE, MEILLÄ TUNNELMA ON AIVAN KATOSSA!

13.9.2008 ERI AVK1 PN1 SERT VSP Helsingissä Tuomarinkartanon ryhmänäyttelyssä, jossa tuomaroi ruotsalainen Nils Molin. Hän piti Sissistä suuresti, jonka huomaa arvostelustakin: "Utmärkt helhet. En mycket bra byggd tik. Feminint, vackert huvud. Bra nosparti o. pigment. Elegant rygglinje. Bra kropp. Bra rörelser. Acceptabel päls." Olin edellisenä päivänä kammannut Sissin lähes karvattomaksi, mutta housuja ja häntää oli vielä mitä näyttää...

30.8.2008 ERI AVK3 PN3 VARASERT Tampereen ryhmänäyttelyssä, jossa tuomaroi serbialainen Anna Brankovic. Veljensä Cowboy, eli Jesse, sijoittui uroksissa vastaavasti ERI AVK3 PU3. Vasta 2v 1kk vanhat sisarukset menestyivät näin kerrassaan hienosti 32 hoffin kisassa. Päivän päätteeksi ne saivat leikkiä niityllä ja syödä tietenkin palkaksi hesburgerit...

7.6.2008 ERI NUOK1 PN2 SERT Miljoona koira -näyttelyssä Tuurissa. Tuomari oli MCIB Sissi hymyilee kesällä 2011arjo Järventola. Hän piti Sissistä paljon: "Tasapainoisesti rakentunut, vahva narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Voimakas nartun pää, jossa kallo-osa voisi olla jalompi, hieman matalalle kiinnittyneet korvat. Kaunis ylälinja, voimakas rintakehä, vahva raajaluusto. Erinomaiset sivuliikkeet, etuliikkeet kovin holtittomat. Erinomainen karva, kaunis väri, seistessä tasapainoinen kokonaisuus."

Sissin arvokisamenestys:

31.7.2011 Tervakoski Suomen hovawarttien päänäyttely ja KÄY ERI2 SA. Tuomari oli Elisabeth Kapsch Itävallasta, joka piti Sissistä:" 5 Jahre alte kräftige blonde Hündin. Sehr schöner typischer Kopf, korrekte Behang, dunkelbraune Augen, sehr schönes Pigment. Komplette Scherengebiss, M1 attest vorhenten. Rute von sehr schöner LÄnge, leichte unregelmässige in der Spitze, Röntgen wurde erstellet, ist ok. Wunderschöne Winkelungen im Stand. Sehr schöner gerater Rücken. In der Bewegung vorse etwas paddelnd, am sonsten sehr schön flussig. Freundliches gelassenes Wesen. Päivän kruunasi kultainen BIS1 KP kasvattajaryhmämme, jossa Sissin lisäksi esiintyivät Sissin pennut Forscherin JUN ERI2 SA ja Freiberulfer JUN ERI sekä kaikkien aikojen hienoiten menestynyt Tallivahti Emanze AVO ERI3 SA PN3 VARASERT! Tästä on aivan mahtava jatkaa taas uusiin haasteisiin! Lisätarinaa menestyksekkäästä Tervis-viikonlopusta löytyy Uutisia saitilta ja myöhemmin myös Tapahtumat-saitilta-

26.7.2009 Tervakoski Suomen hovawarttien päänäyttely ja VAL ERI2. Tuomari oli Margit Bothur Saksasta, joka piti Sissistä paljon: Drei Jahre alte kräftiger grossramiger blonde Hündin. Typische KoSissi pian 2,5 v jouluna 2008 Hangossapf. Ohren etwas hinter, gut getragen. Sehr schönes dunkles Pigment. Knapp dunkelbraunes Augen. Rüden lang und gerade. Rute in ordnung. Die Läufe sind sehr gut gewinkelt, leider mit ausgedrehten Pfoten. In der Vorh. französische Stellung. Hinterh. korrekt eben so in der Bewegung. Das Haarkleid von korrekten blond gute längen, sehr gute Strukture. Die Hündin ist freundlich und sicher. Sissi esiintyi vielä loistavasti pärjänneessä kultatyttöryhmässä (Bildschön, Cremefarben, Emanze, Englein), joka voitti BIS2 KASV KP! Tallivahtien menestys oli muutenkin aivan loistava ja siitä lisätarinaa löytyy Uutisia-saitilta!

26.7.2008 Tervakoski Suomen hovawarttien päänäyttely ja jälleen EH. Tuomari oli Denise Gaudi Sveitsistä. Sissi oli edelleen vetämätön ja syykin selvisi kun parin päivän päästä poistettiin tulehtunut suurin poskihammas.

6.7.2008 Bensheim Saksa, RZV:n Clubsiegerschau, ja tulos avoimessa luokassa EH. Sissi oli väsähtäneen oloinen (pitkä matka, ruotsalaiset punkit n.20 ja ensimmäinen valeraskaus, mätä hammas?) eikä esiintynyt edukseen, mutta tuomari ei muutenkaan siitä erityisemmin pitänyt.

3.7.2008 Tukholma Maailman Voittaja 08 -näyttely ja Sissin ensiesiintyminen avoiSissi emännöi kennelpäivillä 08, kuva Leena Kahisaari Kanin kuvatmessa luokassa tuotti tuloksen EH. Tuomari oli Leif Hjorth, joka tutki ja kopeloi koirat poikkeuksellisen tarkasti. Hän tykkäsikin Sissistä oikein paljon, mutta jäi toivomaan etujalkojen liikkeiden vakaantumista. No, toivotaan, että ne siitä vielä muuttuvat iän myötä.

16.12.07 ERI NUO3 SA,  HUND2007 Tukholma, eli Pohjoismaiden Voittaja-näyttely. Tuomari oli nykyään suomalainen Bo Skalin: "En mycket linjevacker tik! Vackert utrycke. Elegant hals. Bra längd på kroppen. Välvinklad fram & bak. Rör sig lite löst fram, har ett mycket bra steg från sidan. Mycket bra rastyp!!" Päivän kohokohta oli kun Sissi oli tätinsä Abban kanssa ekakertaa paras narttu -kisassa. FIN MVA JK2 Tallivahdin Abendrot oli hienosti ERI VALK2 SA PN5 (res.). Sissin ensimmäisen ulkomaanmatkan matkaraportti tulee myöhemmin Tapahtumat-valikolle.

8.12.07 EH JUN3, Voittaja-07 näyttely Helsinki, tuomari oli suomalainen rodun erikoistuomari ja jalostusekspertti Tapio Eerola: "Kooltaan ylärajalla, tyypiltään erinomainen. Oikealinjainen, narttumainen pää. Silmät, korvat, purenta ok. Erittäin hyvä rintakehä, raajaluusto ja kulmaukset. Korkea kinner. Hyvä lantio. Hyvä turkin laatu, kaunis vaaleanvärin sävy. Seisoo etutassut ulos kääntyen. Liikkyy hyvin sivulta katsottuna. Kovin epämääräiset etuliikkeet." Päivän kruunasi Bildschön-tädin ERI AVO4 VASERT ja Abendrot-tädin ERI VOI1 sekä Tallivahdin kasvattajaryhmän sijoittuminen toiseksi KASV2 (Abendrot, Bildschön, Cowboy, Cremefarben).

28.7.07 ERI JUN, Hovawarttien päänäyttely Tervakoski, tuomari oli Englannin hovawarttien rotujärjestön pj ja jalostusekspertti Gill Stockton: "12 month blond bitch. Feminine head. Medium eyes. Ears ok. Good pigment. Good reach of neck. Good topline. Correct length of tail. Good angulation front and rear. Coat of good structure and colour. Very free movement. Drives from rear but paddles in front." Päivän kruunasi Camper-veljen ERI JUN4 ja Abendrot-tädin sijoitukset ERI KÄY3. 

  Sissi kiipeää Raision PAJÄ3-kokeessa, kuva: Anita Sissi TOKO ALO1 halaa Minnaa Terviksellä 2011Sissi n 7 vkoa istuu

  Sissi 2v Terviksellä kuva Minna ToivonenSissi 1 v Terviksellä kuva Minna ToivonenSissi 12 kk oli vuoden Nuorin Tokohoffi hoffien rotumestiksissä Tervakoskella kuva Anssi Korpikyyny

  Sissi 2v Tervakoskella tokossa ja  hoffien päänäyttelyssä AVO EH  ja 1v Tervakoskella JUN ERI   Terviksen missikuvat Minna Toivonen

   Sissi jäljestää hoffileirillä 09 kuva:Maarit JunttanenSissi ja Minna juoksevat tasajalkaa Terviksellä 2007 kuva Minna Toivonen

 

 Sissi n 5,5 kk syö aronian marjoja joulukuussa 2006 

Sissi n 4,5 kk

Kylli-täti ja Sissi n 5,5 kk joulukuussa Sissi alle 3 kk ja Rita-serkku vajaa 6 kk