BH Tallivahdin Liebling

eli Martta on sijoitusnarttumme ja asuu Katin ja Juhan perheessä Vehmaalla Corgi-herra Tarmon riesana. Se syntyi 20.4.2017 Tammisaaressa emänsä kotona ja edustaa neljännen polven Tallivahteja. Emänsä Kitta, eli Tallivahdin Göttinnen on jo yli 80 % käyttötuloksia omaavia sukupuukoiria omaava. Martan isä Late, eli EE MVA HK2 JK1 TK1 BH Arriba aus dem Oldesloer Land edustaa niinikään kuuluisia saksalaisia suojelujalostettuja käyttöhoffisukuja, joten eipä ole ihmekään, että Martalla luontaisesti sekä tehoja että viettejä vaikkapa suojeluharrastukseen. Emäntänsä Kati Koivisto on pitkän linjan koiraharrastaja ja aiempien palveluskoiriensa, bokserien, kanssa treenasi suojelua aktiivisesti ja sai koulutustunnuksen palveluskoirajäljeltä. Katin ja Martan yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin ja tottelevaisuutta on treenattu jo Koirataidon pentukursseilla ja peltojälkeä yhdessä kasvattajan kanssa ja vielä enemmän itsekseen. Martan koulutettavuus on erinomainen ja se suoritti BH-kokeen jo 16 kk ikäisenä. Martta ja Kati treenaavat suojelua tavoitteellisesti Turun SPL:n porukoissa ja Martta voi hyvinkin näyttää sukunsa vahvuudet myös suojelukoirana. Näyttelyuransa Martta aloitti erittäin hyvin jo junnuna.
Martan jalostusura alkaa hahmottua ensin terveystesteillä, joista DM-geenitesti on ensimmäinen ja sen voi tehdä jo pentuaikana. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja siitä tulisi suunnitelmiemme mukaisesti Tallivahdin emokoira aikuisena. Martan hienosta käyttökoirasukupuusta saa tietoa parhaiten sen working-dog.eu sivustolta. Siellä on myös videoita ja lisää kuvia Martan elämästä.
 
Martan CV:
9.9.2018 BH hyväksytty, Uusikaupunki, kokeen tuomari Teijo Hanhilampi ja järjesti VSPKH - PALJON ONNEA ja treeni-intoa jatkoonkin!
 
Martan pentuajan kuvia: