IFH2 JK2 BH Tallivahdin Liebling

eli Martta on sijoitusnarttumme ja asuu Katin ja Juhan perheessä Vehmaalla Corgi-herra Tarmon riesana. Se syntyi 20.4.2017 Tammisaaressa emänsä kotona ja edustaa neljännen polven Tallivahteja. Emänsä Kitta, eli Tallivahdin Göttinnen on jo yli 80 % käyttötuloksia omaavia sukupuukoiria omaava. Martan isä Late, eli EE MVA HK2 JK1 TK1 BH Arriba aus dem Oldesloer Land edustaa niinikään kuuluisia saksalaisia suojelujalostettuja käyttöhoffisukuja, joten eipä ole ihmekään, että Martalla luontaisesti sekä tehoja että viettejä vaikkapa suojeluharrastukseen. Emäntänsä Kati Koivisto on pitkän linjan koiraharrastaja ja aiempien palveluskoiriensa, bokserien, kanssa treenasi suojelua aktiivisesti ja sai koulutustunnuksen palveluskoirajäljeltä.
Katin ja Martan yhteistyö lähti heti hyvin käyntiin jo Koirataidon pentukursseilla ja peltojälkeä yhdessä kasvattajan kanssa ja vielä enemmän itsekseen. Martan koulutettavuus on erinomainen ja se suoritti BH-kokeen jo 16 kk ikäisenä. 2-vuotiskaudella koirakko teki JK1-tuloksen rotumestaruuskokeessa hienoilla 279 pisteillä. 3-vuotiskaudella Katikin pääsi tekemään omia ennätyksiään Martan kanssa: koirakko teki hienon JK2-tuloksen 281 ja myös ensimmäinen voittajaluokan tulos oli erittäin hyvä IFH2 91/100. Eli Martallakin alkoi käyttövaliokello käydä jo 3-vuotiskaudella, mikä on aivan upea saavutus!  
 
Martta ja Kati treenaavat suojelua tavoitteellisesti Turun SPL:n porukoissa ja Martta voi hyvinkin näyttää sukunsa vahvuudet myös suojelukoirana. Näyttelyuransa Martta aloitti erittäin hyvin jo junnuna.
Martan jalostusura alkaa hahmottua ensin terveystesteillä, joista DM-geenitesti on ensimmäinen ja sen voi tehdä jo pentuaikana. Martalla on terve luusto kaikin puolin, toiseen silmään on tullut samentumaa, eli siitä se sai katarakta-silmäpeilaustuloksen. Se onkin Martan ainoa heikkous ja koska jalostaminen on ensisijaisesti vahvuuksien jalostamista, suunnitelmissa on astuttaa Martta jo pentuajasta sen parhaan ystävän ja heilan Miron, eli Tallivahdin Mirakelmann, kanssa. Miro on jo multivalio näyttelyistä ja 3-vuotiskaudella se sai kaksi kiinnitystä FI KVA arvoon, joten lemmenparin pennuilta odotamme Katin kanssa paljon!
Martan hienosta käyttökoirasukupuusta saa tietoa parhaiten sen working-dog.eu sivustolta. Siellä on myös videoita ja lisää kuvia Martan elämästä.
 
Martan CV:

22.11.2020 IFH2 91/100 p Pöytyällä ja ensimmäinen kiinnitys, 1./3, FI KVA-arvoon, kokeessa tuomaroi Keijo Kodis.
25.10.2020 JK2 281/300 p Säkylässä, jossa tuomaroi Teijo Hanhilampi.
13.9.2020 IFH1 75/100 p Pöytyällä, jossa tuomaroi Mika Laaksonen.
14.9.2019 JK1 279/300 p RM-kokeessa Haminassa, jossa tuomaroi Tiina Puustinen.
24.8.2019 AVO ERI1 SA PN2 VARA-SERT Harjavallassa, jossa tuomaroi Ahlman-Stockmari Tanya
9.9.2018 BH hyväksytty, Uusikaupunki, kokeen tuomari Teijo Hanhilampi ja järjesti VSPKH - PALJON ONNEA ja treeni-intoa jatkoonkin!
 
Martan kuvia: