Tallivahdin Genie

IFH2 BH Tallivahdin Genie (suomeksi älykkö s. 10.4.2011) eli merkkari  Ritu on FH2 BH Tallivahdin Engleinin ja saksalaisen IPO3 VPG3 BH Delano von Andwarin tytär. Ritu asuu Hyvinkäällä leonbergin uroksen riesana hyvin eläinrakkaassa Kujalan perheessä. Sen emäntä Satu Kujala on jo aiemmin ollut kahden hoffinkin emäntä ja hän oli vuosia eläinalan ammattilainen eläinkaupan yrittäjä. Niinpä perheen teinityttöjen suureksi iloksi koirien lisäksi perheessä on kaikenlaisia pieneläimiäkin. Maalla pihapiiriin sopii helposti myös pari suurempaakin eläintä ja perheeseen on kuulunut pari hevostakin. Näin Ritukin pääsi oikeaksi tallivahdiksi jo pienestä pitäen. Ritun sukutaulu ja luonnetestivideo löytyvät working-dog.eu:sta.

Ritu on kolmannen sukupolven Tallivahti, joka on ollut koko ikänsä terve. Sillä on A-lonkat, 0-kyynärpäät, terveet silmät ja kantaa perimässään normaalia DM-vapaata geeniparia. 

Ritu on aktiivinen, aloitteellinen ja hyvin leikkisä tyttö. Se on nopea oppimaan ja nimensä Genie se sai siitä, että kiipesi ensimmäisenä pentulaatikon reunan yli. Muilta tempun hoksaamiseen meni vielä joitakin päiviä, kun Ritulle esteen ylitys oli jo rutiinia. Ritu on tasapainoinen ja kaunis merkkivärinen narttu, johon liittyvät odotukset ovat jo varsin korkealla niin näyttely- kuin käyttöpuolella. Se on saanut rotumme erikoisnäyttelyssä kaksi kertaa saksalaisilta rodun erikoistuomareilta erinomaisen laatuarvion ja avoimessa luokassa lisäksi SA:n.

Ritu aloitti jälkikoiran treeninsä jo parin kuukauden iässä tositavoitteena tulla oikeaksi jälkikoiraksi. Se on ensimmäinen Satu-emännän varsinainen pk-harrastuskoira ja koirakko treenaa varsin itsenäisesti ja usein silloin kantapäät ovat kovilla. Nykyisin hätäkeskuspäivystäjänä työskentelevä Satu on kuitenkin tottunut kaikenlaisiin haasteisiin ja yhteistyö näkyi jo nuorena koirana saatuina koetuloksina. Pentukautenaan 7 kk iässä Ritu ajoi jo mallikkaasti 900 askeleen FH-jälkeä :-D Koirakko sai ensimmäisen palveluskoirakoetuloksensa FH1 komeilla pisteillä 87/100 Ritun ollessa 3v 5 kk iässä. Ritusta tuli 6 Tallivahdin K-pennun emä kesällä 2015 ja pennuista Kaiser jäi syntymäkotiinsa emänsä ja leojen riesaksi. Pennut on esitelty omalla sivullaan. Ensimmäisen kiinnityksensä FI KVA-titteliin Ritu sai 5-vuotiskaudellaan 2016. Ritu osallistui viimeiseen erikoisjälkikokeeseensa vielä 9-vuotiaana ja teki myös hienon tuloksen 87/100 pistettä. Se teki urallaan kaikkiaan kuusi erikoisjälkitulosta.

Ritun CV
15.8.2020 TOKO ALO 118 p ja luokkavoitto! Koe oli hellekelillä Janakkalassa ja tuomari oli Mari Väänänen.
14.7.2020 IFH2 87/100 p Pöytyällä kokeen järjesti Varsinaiset Hoffit ry ja tuomarina toimi Harri Laajajärvi.
22.7.2019 IFH2 71/100 p Maskussa kokeen järjesti Varsinaiset Hoffit ry ja tuomarina toimi Harri Laajajärvi.
29.7.2018 TOKO ALO3 129 p, rotumestaruuskoe Tervakoskella, tuomarina toimi Riikka Pulliainen.
28.7.2018 KÄY EH4 rodun erikoisnäyttelyssä Tervakoskella, tuomari oli Beatrice Holder.
23.7.2018 FH2 80/100 Maskussa kokeen järjesti Varsinaiset Hoffit ry ja tuomarina toimi Mika Laaksonen.
2.8.2016 FH2 70/100 p hovawartien rotumestaruuskoe Inkoossa ja tuomarina toimi Paavo Rapila.
30.7.2016 KÄY ERI4 SA rodun erikoisnäyttelyssä Tervakoskella, jossa käyttöhoffit tuomaroi Dusica Bucer.
14.5.2016 FH2 90/100 p kokeen järjesti Varsinaiset Hoffit ja tuomarina toimi Mika Laaksonen.
28.9.2014 FH1 tulos vakuuttavasti 87/100 pisteellä. Tuomari oli Mika Laaksonen ja kokeen järjesti Varsinaiset Hoffit Maskussa.
11.5.2014 Luonnetesti suoritettu hyväksytysti Tuusulassa. Testin järjesti Suomen Hovawart ry ja tuomaroi Tapio Eerola ja Anu Hatunpää. Lisätietoja tulee löytymään Uutisia-sivulla. Luonnetestivideo löytyy Ritun sivulta working-dog.eu sivustolta.
28.7.2013 AVO ERI SA Suomen Hovawart ry:n päänäyttelyssä Tervakoskella, jossa avoimen luokan 55 narttua tuomaroi saksalainen rodun erikoistuomari Gisbert Langheim.
Hän lausui Ritusta seuraavasti:"2 years old big b & t bitch. Hair structure little bit open. Marks in head should be more correct. Nice head. Correct ears. Middle brown eyes. Scissors bite. Streight back and legs. Correct tail. Nice movements, in the back little bit close. Very nice behavior." ONNEA hienosta arviosta Ritulle ja Satulle, erinomaisesti taas esiinnytty! Myös Gewinnerin sisko sai ERI SA:n ja Englein emä oli KÄY ERI4 SA, eli kaikkiaan vallan erinomaisesti äidiltä ja tyttäriltä esittäjineen.
6.5.2013 BH-koe hyväksytty.  Lahdessa Suomen Rottweileryhdistyksen kokeessa tuomaroi Leila Tikkanen ja nyt aktiivinen alkukevään treeni tuotti mukavan tuloksen. PALJON ONNEA TÄSTÄ JA VIELÄ LISÄÄ JATKOONKIN TOSI TOIMIIN FH-JÄLJELLE!
28.7.2012  JUN ERI Suomen Hovawart ry:n päänäyttely Tervakoskella,Ritu 15 kk ja Satu ravaavat Tervakoskella heinäkuussa 2012 jossa juniorit tuomaroi saksalainen rodun erikoistuomari Josef Jais. Hän piti Ritusta paljon ja se juoksi vielä viiden kauneimman junnunartun joukossa, joita oli kilpasilla jälleen komea määrä 22 kpl. Ritun emä Mango voitti käyttöluokan ja sijoittu PN4 tässä maailman suurimmassa hovawartnäyttelyssä. Ritun siskot menestyivät myös hienosti Gewinnerin sijoittui luokan neljänneksi ERI4, Geliebten sai myös erinomaisen laatuarvion ja Göttinnen erittäin hyvän. Josef Jaisin arvostelu: " Eine 15 mon. alte, gut mittelgrosse sm Hündin. Kräftige Hündinnenkopf. Mitteleres Auhe, Hinten angesetzte und getragene Behang. Vollständige Scherengebiss. Rute in Ordnung, Mittelblonde Markenzeichnung an den Läufen und bei den wenigen Kopfmarken. Hals und Brustmarke fast weiss. Übrigens Haarkleid gut strukturiert. Korrekte Vorderhand, engstellte Hinterhand. Flüssige harmonische Trab." Tästä on hieno jatkaa myös näyttelyuraa. Hyvä Ritu&Satu!
Outi Hermiö opettaa Ritulle ja Satulle ilmaisua heinäkuussa 2012Ritu 14 kk Ritu 15 kk jäljestää

 
 

Ritu 8kk ja Satu harjoittelevat poseerausta Ritu 8 kk Ritu 8 kk poseeraaRitu-pentu 5kk  lähtee paalulta kyntöpellolla syyskuussa 2011

Ritu 5kk  ja Satu jäljestävät apilapellolla syyskuussa 2011 Ritu 4,5 kk, kuva Jenni HämäläinenGenie 7 viikkoa 2 pv nauraa Genie 7 vk 1pv Genie 6 vk 5 pv

Tallivahdin Genie 7 viikkoa Genie 7 vkoa