N-pennut

N-pentuja syntyi 9 kappaletta 26.-27.9. Niistä 4 on kultatyttöä, 2 kultapoikaa ja 3 merkkarityttöä.

Pentujen isä on upea saksalainen IP3 IPO-FH FH2 AD BH Dakota vom Bagalutenhof (i. IP3 VPG3 AD BH Vito vom Kreuzberger Hof, e. AD BH Adda vom Dünsener Bach) ja emä "Raksu", JV-15 Hoffen-Haus Penrosa (i. C.I.B FI KVA POHJ MVA FI & SE & NO MVA HeJW-11 JK3 FH2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler, e. Hoffen-Haus Odessa). Vanhemmat, isovanhemmat ja Raksun pentuesisaret ovat kaikki A-lonkkaisia. Molemmilla vanhemmilla lisäksi terveet silmät, Raksu-emällä täysin terve selkäluusto ja DM N/N ja Dakota-isällä sydän tutkimus tehty ja siitäkin terveen paperit. Dakota teki upeat 1-tulokset huhtikuussa 2018 niin IPO3:ssa kuin FH2:ssakin ja on myös erinomaisella palkittu näyttelyssä. Raksulla on 3 sertifikaattia, joista 2 ja VACACIBin, joka muuttui CACIBiksi, se on voittanut Helsingin voittajanäyttelyissä, joissa hoffeja on tavallisesti kisaamassa noin 50. Dakota on suorittanut Saksassa pentu ja 1-vuotiskatselmukset sekä luonteen että ulkomuodon osalta ja kaksi virallista jalostustarkastusta JB:n ja ZTP:n. Raksu sai vähän vajaa 3-vuotiaana hienot luonnetestipisteet 189 ja laukaisuvarma. Odotamme, että näistä pennuista löytyy useita harrastuskavereita vaativiinkin tavoitteisiin.

 
 
Kuvan mahdollinen sislt: koira

Osnabrückissä 27.7. naapurin Raksu, eli JV-15 Hoffen-Haus Penrosa ja puolisonsa upea saksalainen kahdessa lajissa useita voittajaluokan tuloksia tehnyt ja käyttöjalostettu uros IP3 IPO-FH FH2 AD BH Dakota vom Bagalutenhof lempivät onnistuneesti!!! SUPERhelteisen kesän hedelminä odotamme SUPERhottispentuja, joilla tulee olemaan kapasiteettia vaativiin palvelus- ja pelastuskoiratavoitteisiin. Ne ovat todennäköisesti helposti eri tavoin palkkautuvia, omaavat hyvän moottorin, suuren koulutettavuuden ja tavoitteellisen läpivientikyvyn. Pentuja jo odottavien suosittelen jo nyt tutkimaan lähiseudultaan sopivia palveluskoirayhdistyksen pentu- ja tottelevaisuuskoulutuksia. Pennusta asti tehty järjestelmällinen koulutus varmistaa parhaiten sujuvan yhteistyön. Lisätietoja vielä alempana.

Dakota oli vasta 23 kk ikäinen, kun siitä tuli voittajaluokan palveluskoira erinomaisella FH2 tuloksella 96/100 p. Kahdessa lajissa voittajaluokan palveluskoira siitä tuli 3,5 -vuotiaana, kun se teki IP3 tuloksen hienoilla pisteillä 95 A 73 B 96 C TBS A. Sen hieno tuloskunto on jatkunut jo vuosia, sillä 2018 huhtikuussa se teki viikon välein upeat tulokset ensin FH2 95/100 p ja siitä viikon päästä IP3 272/300 p. Dakota on nyt 6-vuotias eli parhaassa iässä ja sillä on nyt 2-vuotiaat pennut Belgiassa. Raksun isähän on oma Super-Repeni C.I.B FI KVA NORD CH FI & SE & NO CH HeJW-11 JK3 FH2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler, josta tuli FH2 käyttövalio 5-vuotiaana. Kahdessa lajissa voittajaluokan palveluskoira Repestä tuli 6-vuotiaana, kun voitimme JK3 tuloksella piirinmestaruuspronssia. Raksun pikkuveli Repen toisesta liitosta ÄLLIKKÄMIES Miro, eli Tallivahdin Mirakelmann, teki hyvän JK1tuloksen hoffien rotumestaruuskokeessa vasta 15 kk iässä. Raksu ja Miro ovat hyvin samankaltaisi helposti koulutettavia ja yhteistyössä tavoitteellisia koiria.  aikka tulokset eivät itsestään tietenkään periydy, niin niiden perustana oleva koulutettavuus kyllä periytyy ja nuorella koiralla tehdyt tulokset ovat näyttöinä siitä paras osoitus - jälleen siis panostamme tosissamme palveluskoiraominaisuuksiin! Pentueen sukupuuta, kuvia ja videoita voi käydä ihailemassa sen working-dog.com saitilla.

Pentujen nimet ovat

UROKSET: Tallivahdin Nachspieler eli "Killeri" asuu Hämeenlinnassa ja Nebenbuhler on neljäs ulkomaille viety Tallivahti ja se asuu Liettuassa, NARTUT: kultatytöt Nachbarin "Miina" asuu lähes naapurissamme n. 5 km päässä Raisiossa, Nachfolgerinnen "Nahti" asuu Kirkkonummella, Niedlich "Selma" asuu Forssassa, Nettigkeit "Nera" Laitilassa ja merkkaritytöt Nachteule "Iita" Pöytyällä, Nascherin Lohjalla ja Noblesse "Siiri" Kirkkonummella.