J-pennut

 

 

 

 

11 elinvoimaista J-pentua syntyi juhannusviikolla 17.6.2015 Kuhmalahdella. Niiden emä on Tallivahdin Fährtenhündin eli Ira ja isä FI MVA IPO-FH FH2 EK3 JK1 HK1 BH Lumen Gapo eli Kaapo. Kultakantamme vahvistui, sillä peräti 9 pennuista on kullanväristä (5 narttua ja 4 urosta), 1 uros on musta ja 1 narttu merkkivärinen. J-pentujen jalostustavoitteena oli jälleen vahvistaa käyttöominaisuuksia. J-pennut asuivat ensin 3,5 viikkoa Kuhmalahdella ja sen jälkeen luovutukseen asti Maskussa. Näin niistä tuli maailman matkaajia jo ihan pikkunatiaisista lähtien.

Pentujen emä Fährtenhündin "Ira" on avoin ja hyvin taistelutahtoinen narttu, joka elelee maatalon vahtina enonsa Tallivahdin Cowboyn kanssa. Sen omat käyttönäytöt jäävät valitettavasti saamatta emännän kiireiden vuoksi, mutta F-pentujemme sukulaisten näytöt puhuvat myös sen potentiaalin puolesta ja niiden suvussa on yli 70% esivanhemmista palveluskoirakoetuloksia viidessä polvessa tarkasteltuna. Saksalainen isä Cid olisi Suomessa niin erikoisjäljellä kuin suojelussakin käyttövalio, mutta Saksassa sellaista titteliä ei ole käytössä ja  emällä Sissillä on jo 13 voittajaluokan jälkitulosta FH2 tai JK3. Lisäksi pentuesisaruksilla on jo hienoja koetuloksia sekä sisarpuolilla Saksassa ja Ranskassa yksi velipuoli on lentokentällä pommikoirana. Forscherin siskon ja Freiberufler veljen tulokset löytyvät niiden omilta sivuilta täällä. Ira sai hienot pisteet luonnetestissä 194 p ja sen hermorakenne +2, toimintakyky +2 ja taistelutahto +2 ovat yhdistelmänä varsin harvinainen ja vakuuttavat. Iran tarkempi esittely kuvineen löytyy sen omalta sivulta ja sukutaulu ja luonnetestivideo löytyvät sen sivulta working-dog.eu sivustolta. Pentueen isä FI MVA IPO-FH FH2 EK3 JK1 HK1 BH Lumen Gapo, eli upea musta Kaapo. Se on nyt 8-vuotias terve ja suoritusvarma hoffi, jolla on jo 12 voittajaluokan palveluskoirakoetulosta hienona näyttönä sen käyttökapasiteetista ja vuoden 2014 upea IPO-FH tulos 186/200 (96+90) ja neljäs sija rotumme MM-kisoissa Tsekeissä. Kaapo oli myös vuoden 2013 FH-rotumestari ja niistä tunnelmista on viereinen kuva, jossa se poseeraa onnellisena emäntänsä Tittan kanssa. Kuvan otti J-P Hoskari. Kaapon emä on Ruotsin tuontinarttu maamme ensimmäinen FH:sta käyttövalioitunut hoffi FI KVA  IPO-FH FH2 JK3 Elixier´s Yrka, joka oli vuonna 2011 FH-SM-kokeessa hienosti neljäs ja voitti 11-vuotiaana v. 2014 FH-rotumestaruuden upeilla pisteillä 95/100 FH2. Kaapon isä on JK2 PERA-A BH Sateenkaaren Åskknall, joka toimi myös pelastustehtävissä virallisissa hälytyksissä. Koska Ira on tutkittu DM-sairauden kantajaksi (N/A), niin Kaapo DM normaalina (N/N) on sille oivallinen puoliso ja J-pennuillakaan ei nykytiedon mukaan tule olemaan tätä takapään halvaantumiseen ja siksi kuolemaan johtavaa ja myös hoffeilla varsin yleistä sairautta.

Pennut on jo kirjattu working-dog.eu sivustolle, josta niiden kuvia ja myös joidenkin pentutestivideoita voi käydä tutkimassa. Siellä on hyvin nähtävissä myös sukupuu, jossa ovat sukulaisten kuvat ja käyttötulokset.

Jägermeister asuu Ira-äitinsä ja Jesse-isoenon laumassa Kuhmalahdella. Kaikille pennuille löytyi hoffille hyvin sopiva koti ja viisi niistä meni perheenseen, jossa oli ennestään Tallivahti. Hoffeja oli ollut suurimmalla osalla uusista Tallivahdin omistajistakin jo aiemmin. Pennuista tulevaisuuden emokoiraksi on sijoitettu Journalistin, mutta useammalla muullakin niistä on jalostuskoiran ura todennäköinen. Noin puolet meni varsin aktiivisille omistajille, joten niin käyttö- kuin näyttöarvosta voi hyvin odottaa näyttöjä tulevaisuudessa. Pentujen syntymästä on tarinaa Uutisissa ja paljon kuvia ja videoita niin Hovawart Kennel Tallivahdin facebook sivustolla ja working-dog.eu sivustolla.

Pentujen nimet ovat:
NARTUT:  Jagdhündin = metsästyskoira, Journalistin =toimittajatar, Jugendfreundin = nuoruuden ystävätär, Jungfer = tyttönen, Jungfrau = neitsyt ja Juwel = jalokivi.
UROKSET: Jauchzer = riemuhuuto, Jodler = jodlaaja, Johannisfeuer = juhannuksen juhlija, Joker = jokeri ja Jägermeister = metsästyksen johtaja

Pentujen viralliset posing kuvat 7 viikon iässä:

Jagdhündin eli Frida asuu Kirkkonummella pihavahtina ja parhaana ystävänä.

Jauchzer eli Remus asuu Nauvossa pihavahtina ja parhaana ystävänä.
 
Jodler eli Jedi asuu Loimaalla maatalon vahtikoirana ja perheen parhaana ystävänä.


Johannisfeuer eli Jyry asuu Jämsässä isoeno Kamun riesana ja parhaana ystävänä.
 
Joker eli Drogo asuu Raumalla pihavahtina ja koko perheen parhaana ystävänä.

Journalistin eli Flora asuu Turussa ja siitä tulee toivottavasti Tallivahdin emokoira tulevaisuudessa.

Jugendfreundin eli Maggie asuu Kemissä isotäti Muusan riesana ja koko perheen ystävänä.

Jungfer eli Donna asuu Espoossa tallivahtina ja isoisotäti Mollyn kiusana.

Jungfrau eli Debi asuu Laukaalla koiralauman riesana ja parhaana ystävänä.

Juwel eli Caro asuu Nousiaissa isotäti Cillan kiusana ja vepe-koiran manttelin perijänä.

Jägermeister eli Jakke asuu Kuhmalahdella Ira-emän ja Jesse-isoenon riesana ja maatalon vahtina.