M-pennut

Seitsemän kääpiön eli M-pentujemme tarina alkoi 19.5.2017. Tai oikeastaan tarina alkoi jo noin 1,5 vuotta aiemmin. Sillä silloin jo aloimme Incan isännän Reijon kanssa haaveilla Incan ja Repen pennuista. Ja sitten me niitä saimme 2 mustaa tyttöä, 1 kultatytön ja 4 kultapoikaa! Ja niitä odotettiin pitkään ja ulkomaita myöten ja tuplasti isomman pentueen verran! Ja kyllä hyvää kannatti odottaa, sillä ihan pikkupennusta asti ne ovat hurmanneet ihmisiä niin kotikonnuillaan kuin koulutuskentillä.

Pentujen isä on oma Repemme, eli C.I.B POHJ MVA FI KVA FI & SE & NO MVA HeJW-11 JK3 FH2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler (s. 14.7.10, HD-A, ED-0, DM N/N, silmät terveet). Se on kolmannen polven Tallivahti ja edustaa upeaa Bäuerin-Cremefarben-narttulinjaa. Repen molemmat vanhemmat ovat voittajaluokan palveluskoiria ja se on kasvanut Sissi-emänsä kanssa, eli C.I.B FI & SE MVA JK3 FH2 BH Tallivahdin Cremefarben. Repen isä oli upea musta noin 95 % pääasiassa suojelutuloksin käyttöjalostettu saksalainen uros VPG3 FH2 BH Cid vom Alten Schulweg. FI KVA Repellä on 14 FH2 koularia ja JK3:sta PM pronssi 2016, Repen Forscherin-siskolla on 1./3 tulos FI KVA-arvoon ansaittuna FH2:ssa ja lisäksi PEHA-B Virta-16.

Pentujen emä on ihana Inca, eli FI MVA JK3 BH Hayaklause Inaya (s.3.5.11, HD-A, ED-0, silmät terveet). Sen emä on hieno C.I.B C.I.E FI MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA JV-08 HeW-10 JMV-08 LVV-09 VV-16 JK2 BH Hayaklause Gerbera ja isä niin ikään pääasiassa suojelutuloksin jalostettu saksalainen käyttöuros IP3 VPG3 BH Joker vom Hundsbühl. Incan Irokese-veljellä on kaksi valjakkohiihdon SM-mitalia sarjassa M55 naru ja JK1-koulutustunnus ja Inrigo-veljellä JK2.

M-pentujen nartut ovat kultatyttö Meerschaum, eli häyhöläinen Vinna, joka sijoitettiin jalostusuraa ajatellen. Mustat tytöt ovat Meerjungfrau eli hankolainen Mendy ja Minaya eli lahtelainen Minca, joka asuu äitinsä riesana ja koko muun perheen ilona.

M-pentujen 4 kultapoikaa ovat: Meisterwächter eli karkkilalainen Masi, Mirakelmann, eli maskulainen Miro, joka jäi perheeseemme Repe-isän ja Sissi-isoäidin riesaksi, Morgenstern eli klaukkalalainen Messi, joka asuu Tallivahdin Kapellmeisterin kaverina, Münsterschüler eli tallinnalainen Oskar, joka asuu Tallivahdin Intensivin kaverina Virossa.

M-pentueen sukupuussa noin 70 % esivanhemmista on palveluskoirakoetuloksia ja jo niiden pikkupentuaika on näyttänyt jalostuksen tuottaneen lupaavia palvelus- ja pelastuskoiria. Mirakelmann on oma koirani ja testasin sen kanssa kuinka nuoren koiran kanssa voi hyvin jo tuloksiin päästä palveluskoirakokeissa ja teimme JK1 koulutustunnuksen hyvillä pisteillä Miron ollessa vasta juuri 15 kk ikäinen ja kahden lajin palveluskoira Mirosta tuli 2-vuotiskaudella. Sen siskoista Meerjungfrau ja Minaya tuli myös jo 3-vuotiskaudella, kun molemmat saavuttivat 1-tuloksella JK1-koulutustunnuksen. Miro sai 3-vuotiskaudellaan kaksi 1-tulosta IFH2-kokeissa, eli sillä on jo kaksi kiinnitystä FI KVA-arvoon. Tulen tästä pentueesta käyttämään kaikkia kolmea narttua jalostukseen ja uroksista ainakin Miroani. Toivottavasti niiden elo jatkuu yhtä mukavasti kuin on alkanutkin! Kaikki jalostukseen sununnitellut koirat on tarkemmin esitelty omilla sivuillaan.

 

JK1 BH Tallivahdin Meerjungfrau "Mendy" asuu Hangossa perheessä, jossa eli vuosia sitten myös sen isoisoäiti Bäuerin "Barbie". Mendy on lupaava harrastuskaveri ja se sai jo 3-vuotiskaudella JK1-koulutustunnuksen ykköstuloksella. Siitä tulee toivottavasti Tallivahdin R-pentueen emä keväällä 2021.

 

Tallivahdin Meerschaum "Vinna", on sijoitusnarttumme ja asuu Nurmijärvellä ja harrastaa pihavahdin hommia.

 

Tallivahdin Meisterwächter "Masi" on pihavahti Karkkilassa ja aloitti jo pikkupentuna supin metsästyksen pitkäkarvaisen saksanseisojan kaverina.

 

JK1 BH Tallivahdin Minaya "Minca" elää äitinsä riesana Lahdessa. Siitä tuli jo 3-vuotiskaudella hieno palveluskoira ja toivottavasti vuonna 2022 Tallivahdin emäkoira.

 

Tallivahdin Mirakelmann "Miro" asuu kotikonnuillaan isänsä opissa, se esiintyy somessa ÄLLIKKÄMIEHENÄ ja on kasvattajan uusi kisakumppani.

 

Tallivahdin Morgenstern "Messi" asuu Klaukkalassa Tallivahdin Kapellmeisterin kaverina ja niitä treenataan pelastuskoiriksi.

Tallivahdin Müsterschüler "Oskar" asuu Tallinnassa EE MVA KK1 KK2 BH Tallivahdin Intensivin oppipoikana.