G-pennut

5 viikon 6 pivän ikäiset aidan reunalla

Tallivahtien värimaailmakin laajeni, sillä 10.4.2011 saimme kerralla peräti 8 mustaa hoffia. FH2 BH Tallivahdin Engleinin eli Mangon ja sauerlandilaisen IP3 VPG3 BH Delano von Andwarin eli Jamesin hedelmällisen rakkauden tuloksena syntyi  3 mustaa urosta, 5 mustaa narttua ja 2 merkkiväristä narttua. Pentueen tavoite oli hakea jälleen suoritustehoa Sauerlandista käyttökokeisiin ja näyttöjä siitä saadaan toivottavasti jo kolmivuotiskoekaudella. Kauneus näytti periytyvän odotetusti Mango-emän puolelta :-)

Uusien Tallivahtien nimet ja asuinpaikat ovat seuraavat:
UROKSET: Gestein (kallio) "Poke" asuu Hauholla, Gauner ( hauskuuttaja, riesa) "Onni" Rymättylässä hoffityttöjen Huldan (= Tallivahdin Eminent) ja Lotan ilona ja Gebleter (hallitsija) "Remu"  hoffiuros Terin kaverina Vesannolla.
NARTUT:
mustat: Geliebten (rakastaja) "Hilta" asuu Kuhmoisissa, Geniesserin (nautiskelija) "Siiri" Kurussa, Gewinnerin (voittaja) on sijoitusnarttu "Melba", joka asuu Mango-äidin ilona Maskussa, Günstling (lemmikki) "Bella" asui Porlammilla, mutta jäi Tapaninmyrskyssä 2011 auton alle 8 kk iässä, Göttinnen (jumalatar) "Kitta" asuu Tammisaaressa.
merkkarit: Genie (älykkö) "Ritu" on myös sijoitusnarttu ja asuu Hyvinkäällä ja Gaublerin (taikuri, jonglööri) "Ani" asuu Tampereella.
 
Emä on FH2 BH Tallivahdin Englein "Mango" ja haimme jälleen suoritustehoa Saurlandista, sillä Isä on upea saksalainen voittajaluokan käyttökoira IPO3 VPG3 BH Delano von Andwari "James". Jamesista löytyy tietoa mm. www.working-dog.eu sivustoilta ja kasvattajan sivuilta deckrüden saitilta http://www.hovawarte-von-andwari.de  G-pentujen sukutaulussa tulee olemaan vähintään 70% esivanhemmista koulutustunnus palveluskoirakokeista. G-pennut on esitelty myös working-dog.eu  sivustolla, jossa niiden sukupuussa näkyvät mukavasti kuvien kera pentueen sukutaulu ja esivanhempien saavutukset. Tässä linkki Genien sivuun, josta pääsee etenemään muiden sukulaisten sivuille. Sekä James että Mango ovat hienosti näyttäneet jo nuorena taipumuksensa palveluskoirakokeissa, jolloin tuloksen tekemisessä painottuu vielä luontainen potentiaali opittuja taitoja enemmän.

G-pentujen harrastusurat ovat käynnistyneet erittäin lupaavasti
Jo parin kuukauden iässä osa niistä aloitti nenän käyttöharjoitukset ja vaikuttavat siinä hyvin lupaavilta ;-) Tervakosken päänäyttelyssä kävi neljä tyttöä jo juniori-iässä ja Geliebten, Genie ja Gewinnerin saivat ERInomaisen laatuarvion ja Gewinnerin sijoittui luokan neljänneksi JUN ERI4. Göttinnen sai Tervakoskella rodun päänäyttelyssä silloin juniorina erittäin hyvän laatuarvion, mutta myöhemmin junnuna myös jo muutaman kerran ERIn. Genie ja Gewinnerin saivat 2-vuotiaina päänäyttelyssämme AVO ERI SA:t. Gewinnerin oli ensimmäinen pentueen SERT-koira, se sai 2-vuotiaana ensimmäisen sertinsä ja oli VSP.

Genie eli "Ritu" aloitti ensimmäisenä koeuran ja suoritti BH-kokeen 2-vuotiaana ja 5-vuotiskaudella se teki FH2:ssa ensimmäisen erittäin hyvän tuloksen ja sai kiinnityksen samalla KVA-arvoon. Gauner eli "Onni" teki kennelimme historiaa kolminkertaisesti 5-vuotiskaudellaan tekemällä HK3 koulutustunnuksen, jolla voitti haun rotumestaruuden ja kansallisten lajien pk-mestaruuden ensimmäisenä Tallivahtina! Lisäksi myös Gewinnerin eli Melba teki 3-vuotiskaudellaan vahvan FH1-tuloksen.

Tästä pentueesta pihavahteina toimii 7/10 ja tilavahteina niistä neljä. Geniestä tuliTallivahdin K-pentujen emä vuonna 2015.

Alhaalla toistaiseksi vielä pentuajan posing-kuvia, mutta yritän saada sinne vaihdettua pian aikuisempia kuvia myös. Tekstit on päivitetty 2/2014.

Englein jäljestää hoffileirillä 2009, kuva Maarit Junttanen Delano von Andwari

Alhaalla on ensin 7 viikon iässä otetut ihanat poseerauskuvat ja sitten kun vähän varttuvat päivitän jokaisesta tuoreempia esittelykuvia. Kuvat otti Mangon emännän Milin tytär Jenni. Niiden alapuolella on pikku G:stä kuvia niiden elämän ensimmäisen 7 viikon ajalta täällä alkupesässään. Lisäksi niiden kehittymistä on tarkasteltu yleisemmältä tasolta blogissani, jonka ensimmäiset tarinat syntyivät niiden ollessa pikkuisia. Alla kuvat ovat siinä järjestyksessä, että vanhimmat ovat alimpana ja tuoreimmat ylimpänä. Kun skrollaat ensin alas ja sitten hitaasti ylöspäin, voit ihastelella pentujemme kehittymistä. Kun pysäytät kursorin kuvan päälle, näet kuvatekstin ja mm. pentujen iän.

Poseerauskuvat 7 viikon iässä ensin urokset aakkosjärjestyksessä ja sitten nartut.

Tallivahdin Gauner 7 viikkoa Onnin upea seuraaminen, kuva Minna Toivonen

Tallivahdin Gauner "Onni", haukkuva hakukoira, jolla tuloksena HK3, haun rotumestaruus ja rodun pk-mestaruus vuonna 2016, se on myös Hulda-tätinsä riesa Rymättylässä, lonkat C, kyynärät 0, luonnetesti hyväksytty :-D

Tallivahdin Gebleter 7 viikkoa Gebleter 7 viikkoa

Tallivahdin Gebleter "Remu" maatilan pihavahti yhdessä hoffiuros Terin kanssa Vesannolla

Tallivahdin Gestein 7 viikkoa 

Tallivahdin Gestein "Poke" maatilan pihavahti Hauholla, Terveystutkimukset: ED-0

Tallivahdin Gaublerin 7 viikkoa Tallivahdin Gaublerin 7 viikkoa

Tallivahdin Gaublerin "Ani" lupaava harrastuskoira ja Niki-kultsupojan kaveri Tampereella

Tallivahdin Geliebten 7 viikkoa Geliebten 7 viikkoa

Tallivahdin Geliebten "Hilta" sikatilan pihavahti Kuhmoisissa, Terveystutkimukset: HD-B, ED-0, Meriitit: päänäyttelyssä JUN ERI

 Genie 7 vkoa

Tallivahdin Genie "Ritu" sijoitusnarttu, pihavahti, jälkikoira ja 3 leoherran ja poikansa Kaiserin kuningatar Hyvinkäällä, Terveystulokset: HD-A, ED-0, Meriitit: FH2 91/100 p ja AVO ERI SA, KÄY ERI4 SA päänäyttelyssä, Ritusta lisätietoa löytyy SIJOITETUT saitilta ja siitä tuli vuonna 2015 K-pentujemme emä.

Tallivahdin Geniesserin 7 viikkoa Geniesserin 7 viikkoa

Tallivahdin Geniesserin "Siiri" maatilan pihavahti Kurussa, Terveystulokset: HD-B, ED-0

Tallivahdin Gewinnerin 7 viikkoa Gewinnerin 7 vkoa

Tallivahdin Gewinnerin "Melba", sijoitusnarttu, jälkikoira, pihavahti ja emonsa Mangon riesa Maskussa, Terveystulokset: HD-B, ED-0  Meriitit: FH1 89/100, näyttelyssä SERT ja VSP, päänäyttelyssä AVO ERI SA, JUN ERI4 ja KÄY ERI3 SA

Tallivahdin Günstling 7 viikkoa Günstling 7 vkoa

Tallivahdin Günstling "Bella" lehmätilan pihavahti Porlammilla, jäi auton alle Tapaninmyrskyssä 2011

Tallivahdin Göttingen 7 viikkoa Göttingen 7 vkoa

Tallivahdin Göttinnen "Kitta" lupaava harrastuskoira ja paras ystävä Tammisaaressa, Terveystutkimukset: HD-A, ED-0, Meriitit: näyttelyssä CACIB

 

 

 

 

 

 

 

 

pikkutyttö lepää 6 viikon ikäiset ja joukko ihailijoita

5 viikon 6 päivän ikäiset leikkivät pentuaitauksen metsässä

5 viikon ja 6 päivän ikäisille paini on parasta leikkiä mango syö luuta ja pennut lepäilevät

5 viikon ikäiset tekevät tahallaan jo ruuhkaa

 

4 viikon 6 päivän ikäine pikkupoika istuu 5 viikon ikäinen

Mango ei enää nauti 4 viikon 6 päivän ikäisten imettämisestä vahtikoiran mahtiaskellus

4 viikon 6 päviän ikäiset osaavat jo koiran perustaidot...

4 viikon 6 pivän ikäiset lepäävät leikin lomassa

4 viikon ja 6 päivän ikäiset käyvät välillä äidin luona

 

ja kontaktiharjoituksiakin voisi jo tehdä 3 viikon 5 päivän ikäisten kanssa ;-D3 viikon ja 5 päivän ikäiset pennut odottavat mitä seuraavaksi tapahtuu 

3 viikon ja 4 päivän ikäiset ruokalevolla
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3viikon ja 4 päivän iässä kupista syönti sujuu kuin isoilta 3 viikon ja 5 päivän iässä alkoi luoksetulo sujua

laatikosta ulkoilua harjoiteltiin 3 viikon ja 1 päivän iässä 3 viikon 4 päivän iässä imetyksessä oli jo näin ahdasta

3 viikon ja 1 päivän ikäiset harjoittelevat eloa laatikon ulkopuolella ja Mango on pulassa 3 viikon ja 1 päivän iässä osataan syödä jo oikeasti

 

3 viikon ja 1 päivän ikäiset miettivät mitä tehtäis? no painitaan! JEE!

2 viikon ja 6 päivän iässä imetys näyttää tältä ja ruokailun jälkeen on olo ihanan rento

16 päivän ikäisillä alkaa jo kuulo toimia ja valpas ilme näkyä

15 päivän ikäinen musta istuu ja 15 åpäivän ikäinen merkkari jo näkee jotain

15 päivän ikäisten imuvoima näkyy hännän kannossa 15 päivän ikäiset täyttävät maitobaarin hienosti ja ovat pian emon jalan pituisia

1804 palmusunnuntaina  2 viikon ikäisten naamoja

viikon ikäinen merkkarityttö viikon ikäinen musta tyttö auringossa

viikon ikäiset ruuhkauttavat jo maitobaarin viikon vanhat levolla

mango imettää viikon vanhoja G:tä Mango on ylpeä viikon vanhoista pennuistaan

viikon ikäisten vauhti on jo kova Mango osaa jo kääntyä valmiiksi

3 päivän ikäinen tissi suussa viikon ikäiset haistavat äidin jo helposti

Mango hymyilee 3 päivän ikäisten imu kestää hetken

Mango ehtii putsata tulijoita ennen ruuhkaa 3 päivän ikäiset kohta maalissa

3 päivän ikäistä onnea Mango kutsuu kolmen päivän ikäisiä 

päivän ikäisiä pentuja lähikuvassa

vuorokauden päästäkin oli rauha maassa 1 päivän ikäiset tarkenevat jo yksinkin

illalla kaikki oli jo valmista kasassa on 6 kiloa G-pentuja

Mango osaa jo homman vieläkö tulee lisää?

esikoinen oli musta narttu ensimmäiset kolme

poltot lisääntyivät sunnuntaiaamuna  JÄTTI-Mango synnytyksen aattoiltana

 

aattopäivänä Mango testasi divaaniamme ja Mango testasi sohvaakin aattoiltana

LISÄÄ KUVIA JAMESIN JA MANGON RAKKAUDEN HETKISTÄ SAUERLANDISSA HELMIKUUSSA 2011.