FI MVA JKI1 FCI-BH Tallivahdin Nachbarin

FI MVA JK1 FCI-BH Tallivahdin Nachbarin, eli naapurin Miina, syntyi 26.9.2018 tulikuuman kesän rakkauden hedelmänä. Sen isä on saksalainen käyttöuros IP3 FH2 FCI-IFH2 BH Dakota vom Bagalutenhof ja emänä on oman Repeni tytär, naapurin Raksun, JV-15 Hoffen-Haus Penrosa. Miina oli jo pikkupentuna luonteensa puolesta niin ilmeinen sijoitusnarttuni, että nämäkin pennut testannut Kaisa Hilska kysyi heti sen testattuaan, että tämä on varmaankin sinun sijoitusnarttusi? Ja näinhän oli jo sovittu.

Miina on nimensä mukainen naapurin tyttö, eli asuu noin 6 km päässä meiltä. Se on sijoitettu Tanja ja Heikki Mikkolan perheeseen. Tanjaan tutustuin, kun hän ratsasti hienoa Kurko-hevosta tallillamme. Hän ihastui koiriimme silloin niin, että otti pian yhteyttä, kun N-pentuja alettiin suunnitella. Perheen edellinen koira oli hollanninpaimenkoira ja Miinan myötä Tanjan hevosharrastus vaihtui tavoitteelliseen koiraharrastamiseen. Tanja ja Heikki ovat molemmat niin innokkaita koiraharrastajia, että melkein jo kilvan Miinaa kouluttavat. Ja mikäpä sitä on kouluttaa: Miina on kaikin puolin erinomainen palveluskoiran alku. Se oppii nopeasti suoritusten tavoitteet ja työskentelee tehokkaasti. Se on myös hyvin avoin, energinen, aina iloinen ja tasapainoinen narttu. Se on myös ulkomuodoltaan varsin hieno ja Tanja aloitti oman näyttelyharrastamisen sen kanssa hienosti PN2 sijoituksella, varasertillä ja VARA-CACIBilla Miinan ollessa nuorten luokassa korona-kesällä 2020. Koirakon hieno yhteistyö tuotti hedelmää myös heti ensimmäisessä BH-kokeessa. Miina on sukunsa tavoin hyvin lahjakas jälkikoira, joten jo 3-vuotiskaudella ensimmäisessä kokeessaan se teki hyvän JK1 tuloksen. 

Miinan ja Tanjan harrastusura on edistynyt sujuvasti myös näyttelykehissä ja Miinasta tuli Tallivahdin kahdeksas Suomen muotovalio vain 12 näyttelykäynnillä 16.7.22. 

Miina on ollut kaikin puolin hyvin terve narttu ja luustokuvat ovat hienot, silmät terveet ja vielä DM N/N. Jalostusajatuksena on etsiä sille ulkomailta upea käyttöjalostettu uros sulhaseksi todennäköisesti vuonna 2023. Miina on noin 61 cm korkea ja painaa 29 kg ja se on todellinen atleetti fysiikaltaan.

Miinan CV:

16.7.22 KÄY ERI1 SA PN1 SERT ROP FI MVA Helsingin Kesänäyttelyssä, jossa tuomaroi Harry Tast, joka ihastui suuresti Miinaan:"Kohta 4 v nartulle sopivan pitkät. tasapainoiset linjat rungossa. Tyylikäs kaula. Hyvä luuston vahvuus. Puhdaslinjainen hyvin narttumainen pää. Tasapainoisesti kulmautunut. Rintakehä tarvitsee vielä lisää tilavuutta alaosaan. Tasapainoiset, tehokkaat liikkeet."

11.6.22 KÄY ERI1 SA PN4 SERT Hämeenlinnassa, jossa tuomaroi George Schogol.

21.5.22 KÄY ERI1 SA PN1 SERT ROP Mynämäessä Wirmo Dog Showssa, jossa tuomaroi Roberto Schill.

21.9.21 JK1 hyvällä tuloksella 234 pistettä, Harjavallassa kokeessa, jossa tuomarina toimi Teijo Hanhilampi.

29.9.20 BH hyväksytty, kokeen järjesti Turun Palveluskoiraharrastajat ja tuomari oli Jorma Lankinen.

1.8.20 NUO ERI2 PN2 VARA-SERT VARA-CACIB Porin kv-näyttely korona-kesällä, tuomari oli Tuula Savolainen. Miinan eno Miro oli PU2

 ja voitti SERTin ja CACIBin ja sai näin kolme valiotitteliä: C.I.B FI & SE MVA. Meillä oli Tanjan kanssa kyllä ikimuistoinen näyttelyreissu!

7.12.2019 JUN ERI2 Helsinki Winner-showssa, eli läheltä piti juniorivoittaja-tittelin saaminen. Tuomari oli ruotsalainen Maritha Östlund-Holmsten.

28.7.2019 Rodun erikoisnäyttelystä Tervakoskella ihan hyvä tulos JUN EH, tuomari oli saksalainen Dieter Lang. Näissä erikoisnäyttelytuloksissa on se hyvä puoli, että kaikki hylkäävät virheet ulkomuodosta huomioidaan oikeasti ja Miinaltahan ei sellaisia löydy.