Tallivahdin EngleinFH2 voittajat Mili ja Mango heinäkuussa 2012

FH2 TK1 BH Tallivahdin Englein (suomeksi pikkuenkeli, s.23.2.2008), eli mainio Mango on BH Tallivahdin Bildschönin ja KANS & FI & LV MVA LV-09 EUJV-06 VK2 BH Hayaklause Fidaton pentu. Mangolla on terveet lonkat (B) ja kyynärpäät (0). Mango on sijoitettuna Camilla Hämäläisen perheeseen Maskussa. Perheessä on ennestään jo kaksi jackrussellinterrieriä, Rasse ja Ronya. Jälkimmäisestä tulikin heti Mangon bestis, kun ikäeroakin tytöillä on vain vuosi. Mango oli jo pentutestissä peloton ja  temperamenttinen sekä nopeasti paineesta palautuva, jossa varmasti riittää emännälleen Milille runsaasti haastetta. Hän on kuitenkin entinen kansallisen tason esteratsastaja ja tottunut vahvaluonteisiin eläimiin, joten eiköhän Mangon ja Milin yhteistyö pelitä aina palveluskoirakoetuloksiin asti. Mili on kasvattanut useamman jackrusselinterrieripentueen ja hankki v.09 hoffeista vielä lisää koiriin hullaantuneena kennelnimenkin itselleen. Jatkossa Mangonkin lapsenlapsia syntynee myös  kennelnimellä Rankilan. Mangon sukutaulu löytyy working-dog.eu:sta.

Mangon kanssa tavoitteelliset treenit aloitettiin jo pentukurssilla. Mangolla riittää myös hyvin intoa sekä hakuun että jäljelle, mutta jälki taitaa olla emännälle mieluisin laji. Mango on kehittynyt jäljellä hienosti ja se ajoi mallikkaasti jo 8 kk iässä n. 250 m peltojäljen muutaman kulman kera sekä 500 m kisanomaisen metsäjäljen. BH-kokeen se suoritti syksyllä 09 ja vuonna heinäkuussa 2010 Mangosta tuli oikea jälkikoira, kun se sai ekayrittämällä FH1-koulutustunnuksen (79/100 p) jäljen kuninkuuslajista erikoisjäljeltä. Silloin 2 v 5 kk vanha Mango oli kuulema noin vuodesta 1995 lähtien kaikkien aikojen kahdeksanneksi nuorin suomalainen palveluskoira, joka tuon koulutustunnuksen on saanut. Mango oli myös vasta 4v 4kk ja sikäli  myös nuorin voittajaluokan Tallivahti, kun se sai ensimmäisen voittajaluokan palveluskoiratuloksensa FH2.

Mango aloitti myös näyttelyuransa hienosti ja sai jo juniorina ERIn rodun päänäyttelystä ja on toistaiseksi toinen Tallivahti siskonsa Emanzen lisäksi,  joka on sijoittunut maailman suurimmassa rotumme päänäyttelyssä paras narttu kehässä. Mangon tulosrivi kesältä 2012 on komea KÄY ERI1 SA PN4! Mango suoritti myös ulkomaisissa astutuksissa vaaditun luonnetestin lokakuussa 2010. Luonnetestistä löytyy tarinaa Uutiset-saitilta.

Hienojen FH-käyttö- ja ulkomuotonäyttöjen myötä Mango on täysiverinen dual-purpose jalostuskoira. Siitä tuli Tallivahdin 10 G-pennun emä 10.4.2011, kun se astutettiin upealla saksalaisella käyttöuroksella IPO3 VPG3 BH Delano von Andwari. Pentujen myötä Mango siirtyi kokonaan Milin omistukseen. Mangon kaveriksi jäi tulevaisuuden Tallivahtien emokoiraksi kasvamaan sen musta tytär Melba eli Tallivahdin Gewinnerin ja lauma lisääntyi vielä Mangon Genie-tyttären Jaspi-tyttärellä, eli Tallivahdin Komedientenillä.Mango KÄY ERI1 SA PN4

Mangon pk-koe- ja tokotulokset sekä näyttelysertit:
21.9.16 FH2 82/100 p kokeen tuomaroi Harri Laajajärvi ja järjesti Varsinaiset Hoffit ry.
17.10.15 FH2 80/100
kokeen tuomaroi Harri Laajajärvi ja järjesti Varsinaiset Hoffit ry.
25.7.15 Toko ALO1 187/200 p ja koulutustunnus TK1 ja luokan toinen Hovawartien rotumestaruustokossa Tervakoskella, tuomarina oli Ralf Björklund.
28.3.15 KÄY ERI1 SA PN4 VARASERT Turun kv-näyttelyssä, jossa tuomarina oli saksalainen Steffen Schock.
21.9.14 Toko ALO1 172/200 p ja luokan kolmas sija ja piirinmestaruusjoukkuekultaa TKK:n joukkueessa. Koe oli Liedossa ja päätuomarina oli Pirkko Bellaou.
6.10.13 FH2 80/100 p
kokeen tuomaroi Harri Laajajärvi ja järjesti Varsinaiset Hoffit ry.
21.9.13 FH2 ja rotumestaruuspronssia pisteillä 72/100 p. RM-kokeen järjestettiin Maskussa Varsinaisten Hoffien voimin ja tuomarina oli Vesa Kuosmanen.
27.7.13 Toko ALO1 178/200 p ja sijoitus upeasti alokasluokan toiseksi Hovawartien rotumestaruustokossa Tervakoskella, päätuomarina oli Ilkka Sten.
7.7.13 KÄY ERI1 SA PN1 SERT VSP Karjaalla, jossa tuomaroi romanialainen Ilev Marius.
14.10.2012 FH2 hyvillä pisteillä 83 ja luokkavoitto!
Tuomari oli maamme FH-guru Vesa Kuosmanen ja kokeen järjesti oma pieni seuramme Varsinaiset Hoffit. Myös Mangon sisko Laku sai ensiyrittämällä FH2-koularin ja tuli luokan toiseksi. TREENI-INTOA JA ONNEA NIIDEN 90:STEN METSÄSTYKSEEN MANGO JA MILI!
8.7.2012 FH2 koulutustunnus ja luokkavoitto Jämsässä pisteillä 79/100. Tuomari oli jälleen Pekka Väisänen. Keli oli uskomattoman helteinen +24-32 C ja Mango teki mahtavasti töitä! SKÅL PÅ VINNAREN! Tästä on hienoa jatkaa kohti käyttövalion tulosten metsästystä. Ja aikaahan siihen on hyvin, sillä 4v Mango on edelleen nuori FH-koiraksi!
29.7.2012 KÄY ERI1 SA PN4 rotumme päänäyttelyssä Tervakoskella, jossa aikuiset nartut tuomaroi saksalainen Antje Jatzak. Mangon sisko Emanze eli Laku sijoittui myös hienosti KÄY ERI3 SA. Myös siskosten äiti Bildschön sijoittui upeasti veteraaneissa VET ERI2 SA. Saimme näistä kaunokaisista jälleen ihanan kultaisen kasvattajaryhmän, johon neljänneksi kultatytöksi tuli Cremefarben. Sama kaunis kasvattajaryhmämme esitettiin aiemmin vuonna 2009 ja se sijoittui sekä silloin että nyt KASV BIS2. MAHTAVAA MANGO JA MUUT KULTATYTÖT! 
24.7.2010 FH1 koulutustunnus kertayrityksellä ja luokkavoitto Jämsässä pisteillä 79/100. Tuomari oli Pekka Väisänen, joka kannusti Miliä treenaamaan jatkossakin niin, että Mangon suorituksen iloisuus näkyy yhtä hyvin kuin tänään. Mango on kuulema myös kautta aikojen 7nneksi nuorin suomalainen koira, joka on koularoitunut FH-kokeessa! MAHTAVAA & SUPERGRATTIS! Tuomari oli Pekka Väisänen, joka kannusti Miliä treenaamaan jatkossakin niin, että Mangon suorituksen iloisuus näkyy yhtä hyvin kuin tänään. Mango on kuulema myös kautta aikojen 7nneksi nuorin suomalainen koira, joka on koularoitunut FH-kokeessa!

Tuomari oli Pekka Väisänen, joka kannusti Miliä treenaamaan jatkossakin niin, että Mangon suorituksen iloisuus näkyy yhtä hyvin kuin tänään. Mango on kuulema myös kautta aikojen 7nneksi nuorin suomalainen koira, joka on koularoitunut FH-kokeessa!

 
10.10.2009 BH-koe hyväksytty Raisiossa SRY:n paikallisjaoston kokeessa, jossa tuomaroi Kalevi Levänen. Päivä oli kaunis ja Mangon & Milin yhteistyö sujui hienosti, tosin treeneissä menee vielä paremmin, eli varaa oli vähän hellittääkin. Tottelevaisuusosiossa kaikki arvosanat tulivat käyttöön, mutta painoarvoltaan merkittävimmät sujuivat parhaiten. Se riitti tuomarin mielestä "hyvin jatkoon" ja kaupunkiosuudellakin Mango oli varsin mallikelpoinen koirakansalainen. Tästä "pakkopullasta" on nyt sitten todella mukava jatkaa itse asiaan, eli jälkihommiin! PALJON ONNEA JA INTOA JATKOONKIN!
 
Mangon menestys hovawarttien erikoisnäyttelyissä:Mili ja Mango juoksivat voittoisasti Tervakoskella 2012
30.7.16 KÄY ERI tuomarina oli Dusica Bucer.
26.7.15 KÄY ERI4 SA tuomarina oli Denise Gaudy.
28.7.13 KÄY ERI4 SA rotumme päänäyttelyssä Tervakoskella, jossa käyttöluokan 7 narttua tuomaroi sveitsiläinen erikoistuomari Elisabeth Dietschi. Hän arvioi Mangon seuraavasti: " 5 Jahre alte mittelblonde mittelgrosse harmonisch aufgebaute Hündin. Vollständiges scherengebiss. Ohren vom gute grosse wobei der rechte Ohre nicht korrekt getragen wird. Mittelbraune Augen. Sehr gutes Pigment. Stand der forhand Budeng Stand der Hinterhand sehr eng. Hündin kreuzt fast in der Bewegung. Winkelungen korrekt wobei der Forhand etwas weniger gewinckelt. Rute korrekt. In der Bewegung sehr gutr oberer Linje. In der stand etwas weich Rücken.Sehr freundlich und aufmehrsam." Upeasti pääsivät Mango ja Mili edustamaan paras narttukehään tänäkin vuonna! Onnea hienosta tuloksesta! Mangon tytöt Genie ja Gewinnerin olivat myös erinomaisia avoimessa luokassa ja saivat vielä SA:tkin!
28.7.2012 KÄY ERI1 SA PN4 Suomen Hovawart ry:n rodun päänäyttelyssä Tervakoskella, jossa aikuiset nartut AVO,KÄY ja VAL luokissa tuomaroi saksalainen Antje Jatzak. Myös Mangon tyttäret menestyivät hienosti: Gewinnerin JUN ERI4, Geliebten JUN ERI, Genie JUN ERI ja Göttinnen JUN EH. Mango on ensimmäinen Tallivahti, jolla oli jälkeläisluokka ja em. tytöt edustivat emäänsä hienosti. Jälkeläisluokan tuomaroi itävaltalainen Elena Skvarilova:" Eine sehr ausgeglichenes Wurf in alter vor 1 Jahre genug derb und grösse, genug kräftige gebäude, gute Kopfe und Ohren. Mutter zeigt sich sehr lebhaft und die ganze Wurf ist eine Spur besser als Sie". Mango edusti myös jälleen hienosti menestyneessä Tallivahdin BIS2 kasvattajaryhmässä. OIKEIN PALJON ONNEA MANGO JA MILI!
 
 
26.7.2009 JUN ERI rotumme päänäyttelyssä Tervakoskella, jossa juniorit tuomaroi Maria Kerekes Unkarista. Hän piti Mangosta paljon, mutta vielä hitusen enemmän Eminent-siskosta ERI2 ja Edelmann-veljestä ERI2. Sisarussarjan tähti oli Emanze, joka voitti nuoret nartut ja sai vielä sertinkin. Tallivahtien menestys oli kokonaisuudessaan huikea, josta lisää tarinaa Uutisia-saitilla. Mangon kohtaloksi saattoi koitua kesän aktiivinen peltojälkitreeni, joka näkyi muutamana lisäkilona ja löysyytenä...
 
 
26.7.2008 PEK2 KP Pikkupentu (5-7 kk) Mango aloitti näyttelyuransa komeasti muutaman päivän yli 5 kk iässä. Se oli rotumme päänäyttelyssä Tervakoskella itävaltalaisen tuomarin Elisabeth Kapschin mielestä pikkupentujen toiseksi kaunein tyttö seitsemän narttupennun joukosta. Luokkavoiton vei siskonsa Eminent, joka oli VSP pikkupentu ja sai niin ikään kunniapalkinnon.

Alhaalla Mangosta lisää kuvia. 

tyytyväinen ohjaaja ja koira palkinnonjaossa Mango 4 vuottatuomarikin kehui ja kiitti FH1-palkinnonjako ja hieno pokaali luokkavoitosta Mango2vMango noutaa 07032010Mango jäljestää hoffileirillä 09, kuvan otti Maarit Junttanen

 Mili ja Mango 07032010 Mango kiipeaa 07032010 Mango hyppynoudossa 07032010 

 

Mango 3,5 kk seuraa pentukurssilla                                           Mango 9 vkoa ja Ronja 1 v taistelevat

  

         Mango 13 vkoa pihavahtina terassilla                                             Mango 3,5 kk ravaa