Kasvattajaluokkien menestys ja muut noteeraukset

Vuonna 2013 oli historiallisesti 5 Tallivahtia Suomen Palveluskoiraliiton FH2 aktiviteettitilastoissa, jossa oli 80 vuonna 2013 FH2 kokeissa kokeillutta koiraa - meillä oli edustettuina eniten koiria kaikista suomalaisista palveluskoirien kasvattajista! Panostaminen kannattaa - KIITOS KAIKILLE! Listalle pääsivät Tallivahdin Cremefarben (n.13 sijalla 80 FH2-koirakon joukossa, se oli myös vuoden 2013 pk-hoffi rankingin 3.), Freiberufler (n. 13 sija samoilla pisteillä äitinsä kanssa ja vuoden pk-hoffi -tilaston 4.) Englein ja emäntänsä Mili (sijalla n. 25 ja pk-hoffi-listan 8.), Emanze ja emäntänsä Sarri (sijalla n. 50) ja Forscherin ja emäntänsä Saana, jotka osallistuivat yhteen kokeeseen mutta jäivät vielä ilman tulosta. Näissä merkeissä on mukava jatkaa uuteen koekauteen!

31.12.2013 VUODEN 2013 tuloskatsaus ja kiitokset!  Tänä vuonna Tallivahdit kävivät ensimmäistä kertaa enemmän pk-kokeissa kuin näyttelyissä ja tulosvuosi oli ennätyksellinen! Palveluskoirakokeisiin osallistui 7 Tallivahtia, joilla koekäyntejä oli 29, joista 12 (41 %) johti tulokseen. Voittajaluokan tuloksia teki peräti neljä koiraa, jotka saivat yhteensä 9 koulutustunnusta. (8 FH2 ja 1 JK3). Huikeaa on se, että joka viides maamme pk-kokeisiin osallistunut hoffi oli Tallivahti ja tulosprosenttimmekin oli parempi kuin muilla hoffeilla keskimäärin (36%). Englein teki historiaa voittamalla pronssia erikoisjäljen (FH2) rotumestaruuskokeessa. BH-kokeen suoritti 2 Tallivahtia ja vesipelastushistoriamme aloitti Courbette hyväksytyllä soveltuvuuskokeella (SOVE1). Tottelevaisuuskokeissa kävi 7 Tallivahtia ja kaikki saivat hyväksytyn tuloksen, joista kolme 1-tulosta, kolme 2- ja yksi 3-tulos.Näyttelyissä kävi 7 Tallivahtia yhteensä 28 kertaa. Niistä erinomainen arvio saatiin 19 (68 %) kertaa, erittäin hyvä 7 (25 %) ja hyvä 2 (7 %) kertaa. ROP ja VSP sijoituksia tuli kolmelle koiralle yht. 4 kpl. Repestä tuli C.I.B ja SE MVA.  ONNEA ja SUURET kiitokset menestyksemme tekijöille ja tästähän voi olla jo vaikea parantaa!

29.07.2013 Rotumestaruustokoilut sujuivat Tallivahdeilta ennätyshienosti ja pääerikoisnäyttely tavallisen upeasti! KIITOS KAIKILLE IHANILLE TALLIVHDEILLE EMÄNTINEEN JA MYÖS HYVÄLLE KANNUSTUSJOUKOLLE! Rotumestaruustokoiluun osallistui 6 Tallivahtia ja Cremefarbenille tuli upeasti jo toisen kerran luokkavoitto, nyt avoimessa luokassa 184,5/200 p ja KP. Poikansa Freiberufler oli alokas luokan kolmas 180/200 p KP, Englein ja emäntänsä Mili sijoituivat alokasluokan neljänsiksi 178/200p. Kolmas alokaskoirakkomme oli Ganuer ja Maarit ja pisteet hipoivat 1-tulosta 158/200. Tokouransa aloittivat molemmat Emanze ja Sarri hienosti 3-tuloksella 124p. Maarit debytoi vielä Eminentin kanssa avoimessa luokassa ja saivat 2-tuloksen 144p. Näin kaikki koirakomme saivat tuloksen ja hienoja tuloksia oli niin paljon, että sijoituimme kasvattajakisan toiseksi ja VarsiNaiset Hoffit tulivat porukkakisan toiseksi.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa rodun pääerikoisnäyttely, johon osallistui niin ikään 6 Tallivahtia. Tiukka sveitsiläinen tuomari Elisabeth Dietschi sijoitti Freiberuflerin eli Repen 11 käyttöuroksen joukossa kolmanneksi KÄY ERI3 SA. Avoimen luokan 56 narttua arvosteli saksalainen Gisbert Langheim ja hän antoi molemmille G-tytöillemme Genielle ja Gewinnerinille erinomaisen ja lisäksi vielä SA:t. Dietschi arvosteli myös käyttöluokan 8 narttua ja siellä Englein ja Emanze saivat erinomaisen laatuarvion ja Cremefarben erittäin hyvän. Englein sijoittui luokassa neljänneksi ja sai myös SA:n. Näin meillä oli jälleen esittää myös upea neljän kultaisen hoffin kasvattajaryhmä! Kaiken huipuksi kaikki ryhmämme koirat olivat käyttöluokan koiria,mikä on erittäin harvinaista hoffipiireissä Suomessa!  Kasvattajaluokkia oli ilmoitettu kisaan 19 kappaletta. Sehän on jalostustyön yhtenäisen laadun näyttämö ja tälläkin kertaa Tallivahdeilla meni loistavasti. Kasvattajaluokan tuomari oli Gisbert Langheim ja Tallivahdin kennel pääsi jälleen palkinnoille tullen tänä vuonna BIS3 kasvattajaryhmäksi. Meillä oli taas hieman uusi kokoonpano kultaisia turreja ja sekin toimi hienosti! Nyt meillä on upeasti jo neljä sijoitusta kasvattajaluokissa rotumme pääerikoisnäyttelyssä, jossa kilpailu ja koirien taso on todella huippukova!

5.1.2013 MyDog Göteborg, Ruotsi. Tallivahteja edusti Freiberufler eli Repe. Se oli KÄY ERI1 SA PU1 SERT CACIB ja BIR eli bäst i rasen ja se sai Ruotsin muotovalion arvon sekä ulkomaisen CACIBin. Tuomari oli filippiiniläinen Robert Dawson. Repen kansainvälinen muotovalion arvo C.I.B ja Ruotsin valionarvo virallistettiin pari kuukautta näyttelyn jälkeen.

31.12.2012 Freiberufler sai vasta 2v 5 kk iässä Suomen muotovalion arvon virallistettua. Se voitti viimeisen sertinsä Helsingin voittajanäyttelyssä 2012. Muotovalion arvoon vaadittavan käyttötuloksen, FH1 se teki 2 vuoden 3 kk iässä.

2.9.2012 Lähes 11-vuotias Saga jatkoi mahtavaa näyttelykauttaan tänään Limingan ryhmänäyttelyssä, jossa hoffit tuomaroi Iuza Beradze, Georgiasta. Hän antoi Sagalle VET ERI1 SA ROP VET PN4 . Näin Saga pääsi kilpailemaan näyttelyn parhaan veteraanin tittelistä BIS-kehään, jossa tuomaroi virolainen Anne Klaas. 2-ryhmähän on hyvin suuri ryhmä ja siellä BIS-kisat ovat todella kovat. Saga sijoittui upeasti BIS3 Veteraaniksi ja on näin ensimmäinen BIS-sijoittunut Tallivahti. Oikein paljon onnea Saga, Mirja ja Arto ja kippistä ja juhlan tunnelmaa sinne Ouluun!

29.07.2012 Tallivahdeille jälleen mahtava päänäyttelymenestys: BIS2 KASV ja 4 luokkasijoitusta! Mainio Mango, eli FH2 BH Tallivahdin Englein oli Tallivahtien tähti KÄY ERI1 SA PN4! MAHTAVASTI ONNEA! Toisen luokkasijoituksen sai Mangon emä Kylli eli Tallivahdin Bildschön, joka oli VET ERI2 SA. 2012 kultaryhmämme koostui neljästä nartusta Bildschön, Cremefarben, Emanze ja Englein, jotka niinikään tulevat kolmesta eri pentueesta ja ovat kolmen eri emän ja isän jälkeläisiä. Sama ryhmämme oli BIS2 vuonna 2009, joten odotuksemme olivat jälleen korkealla! Tuomari Antje Jatzak poimi meidät jatkoon neljän parhaan ryhmän joukkoon! Tervakosken mahtava hoffiyleisö kannusti kaikkia niin kuin aina ja me tytöt pistimme parastamme ja sijoituimme upeasti jälleen BIS2 kasvattajaryhmäksi! Se oli Tallivahdin kennelin 11-vuotisen historian kolmas päänäyttelyn kasvattajaryhmäsijoitus! OIKEIN PALJON KIITOKSIA UPEILLE TALLIVAHTIEN KOIRAKOILLE KYLLI&TIIA, MANGO&MILI, LAKU&SARRI JA RAKAS SISSINI! Mutta kisathan jatkuivat! Mango sai ensimmäisenä Tallivahtina myös jälkeläisryhmän näytille, kun näyttelysäännöt nykyään sallivat, että yhdestä pentueesta koostuvan jälkeläisryhmänkin saa esittää. Sehän sopii Tallivahtien yhden pentueen jalostusstrategiaan loistavasti! Jälkeläisryhmäkisahan järjestetään ainoastaan päänäyttelyssä. Mango ja G-tytöt emäntineen esiintyivät vielä hienosti iltamyöhällä 16 jälkeläisryhmän joukossa, mutta vielä ei sijoitusta tullut, vaikka tuomari Elena Skvarilova arvioikin jalostusta tapahtuneet, eli tyttäret olivat hänen mielestään hieman Mango-emää parempia. Toivottavasti tämä lupaa hyvää menestystä jatkossakin! OIKEIN PALJON KIITOKSIA KOKO TALLIVAHTIEN LEIRIPORUKALLE UPEASTA EDUSTUKSESTA JA TUNNELMASTA KOKO PITKÄN HELTEISEN NÄYTTELYPÄIVÄN! Meillä leirissä yöpyvillä tokoilijoille päivästä tuli vielä selvästi pitempi ja saimme kokea myös yhden kesän hurjimmista ukkosista!

Tämän kesän Terviksen helteisen +26 C toko-seikkailun aloitti Freiberufler eli Repe ja minä. Repen tokoura alkoikin ihan mallikkaasti 162/200 pisteellä ja ALO1-tuloksella. Seuraavana tokokoirakkona kisasi Englein, eli Mango ja emäntänsä Mili, joiden meno oli lähes yhtä näyttävää kuin edellisen päivän näyttelyssä, mutta yksi valitettava virhesuoritus ja 0-tulos vähensi pisteitä niin, että lopputulos oli 152,5p/200 eli ALO2. Seuraavana vuorossa oli Eminent, eli Hulda ja Maarit, jotka tekivät lähes virheettömän suorituksen ja saivat upeat 169/200 pistettä ja ALO1-tuloksen. Nuorin koirakkomme Forscherin, eli Ofelia ja Saana saavat vielä tovin treenata samoin meikäläinen Sissin kanssa avoimen luokan koitokseen. Kokonaisuudessaan Tallivahdit emäntineen tokoilivat 2012 kesänä erittäin hyvin! KIITOS KAIKILLE TOKO-EDUSTAJILLEMME JA –KANNUSTAJILLEMME HIENOSTA JA MUKAVASTA PÄIVÄSTÄ! Tästä on hyvä taas ensi kesänä koittaa parantaa!

BIS1 KASV ryhm vasemmalta Freiberufler, Cremefarben, Forscherin ja Emanze, kuva Lili Scarpellini31.7.2011 BIS1 KASV KP Rodun päänäyttelyssä Tervakoskella, joka oli 291 hoffin voimin maailman suurin hovawart-näyttely tähän mennessä! Tuomari oli saksalainen Beatrix Feix, joka oli jo ihastunut Emanzeen (ensimmäinen oikealta) avoimessa luokassa ja paras narttu kehässä: Emanzen hieno tulosrivi AVO ERI3 SA PN3 VARASERT! Toinen oikealta oli Forscherin JUN ERI2 SA (se oli paras narttukehässä vielä kuuden parhaan joukossa), sitten kolmas oikealta on edellisen äiti Cremefarben KÄY ERI2 SA ja vasemmalla reunassa Freiberufler JUN ERI. Kaikkiaan 27 kasvattajaa oli ilmoittanut kasvattajaryhmän näyttelyyn, mutta vain 9 sai esille neljän erinomaisen koiran ryhmän. Tallivahteja oli mukana ainoastaan 5 koiraa, mutta se riitti hienosti!!! Tämä saavutus oli unelmieni täyttymys ja kruunasi 10-vuotisen kasvattajaurani komeasti! Arvostelu oli hieno: "Eine sehr schöne blonde Zuchtgruppe, ausgesprochen homogen, farblich in allen Belangen vorzüglich, wird bestens präsentiert". TÄSTÄ ON MAHTAVA JATKAA, SILLÄ KOIRAMME OVAT VASTA NUORIA!! KIITOS KAIKILLE TALLIVAHDEILLE PERHEINEEN, JOTKA PISTITTE ITSENNE LIKOON TERVIKSELLÄ! Hienon kuvan otti Lili Scarpellini, kiitos!

 

Kultatytt KASV BIS2 KP Tervis 0926.7.2009 BIS2 KASV KP rodun päänäyttelyssä Tervakoskella, jossa tuomarina toimi saksalainen Margit Bothur. Olin jo pitkään haaveillut tästä 4 kultatytön unelmaryhmästä ja Bildschön, Cremefarben, Emanze ja Englein emäntineen tekivät haaveeni todeksi! 9 kasvattajaryhmän kovatasoisessa kisassa sijoituimme toiseksi. Bothur lausui ryhmästämme, että "Im Typ und Ausstellung sehr ehnlich, eben so Farbe und dunkles Pigment".Muutoinkin Tallivahtien menestys oli päänäyttelyssä huima: nuorten narttujen luokan voittaja oli Emanze, joka voitti myös ensimmäisen sertinsä. Luokissaan toisiksi sijoittuivat juniorit Edelmann ERI2, Eminent ERI2 ja narttujen valioluokassa Cremefarben ERI2. Myös Englein sai ERIn ja 5 avoimen luokan koiraa Anemone, Bildschön, Camper, Capriole ja Cowboy menestyivät lisäksi erittäin hyvin (EH). Kuvassa ihanat kultatyttömme vasemmalta lähtien Cremefarben, Englein, Bildschön ja Emanze. Näillä muistoilla kelpaa tunnelmoida pitempäänkin!

8.12.2007 KASV2 Helsinki voittaja 07 -näyttely, jossa tuomarina toimi Tapio Eerola. Ryhmämme koostui jälleen kolmen eri yhdistelmän eri ikäisistä koirista, 3 nartusta ja uroksesta: Abendrot, Bildschön, Cowboy ja Cremefarben. Päivän Tallivahtien tähti oli Bildschön, joka oli ERI AVK4 VASERT. Abendrot voitti valioluokan nartut ERI VAK1. Eerolan arvio ryhmästämme oli "Melko tasainen ryhmä. Voimakkaat, kookkaat koirat. Kauniit päät. Liikunnassa hieman parantamisen varaa."

25.8. 2007 ROP KASV KP Tervakosken kansallisessa näyttelyssä tuomarina Ligita Zake. Kaksivärisessä ryhmässämme oli ensimmäistä kertaa koiria kolmesta yhdistelmästä Abendrot, Bildschön, Capriole ja Cremefarben.

28.7.2007 KASV rodun päänäyttely Tervakoskella. Tunnelma oli mukava, vaikka takana oli kaikilla hyvin pitkä päivä. Ryhmässä esiintyivät Abendrot, Camper, Capriole ja Cremefarben. Juniorivoittoinen, kaksivärinen ryhmämme, jossa oli 3 narttua ja ensimmäistä kertaa Tallivahtien historiassa myös uros, ei vielä kasvattajamittelössä häikäissyt. Päivän yksilösuoritukset olivat hienot: Tallivahtien paras oli Camper, joka oli ERI JUK4 noin 30 junioriuroksen  mittelössä. Toinen sijoittunut oli Abendrot ERI KÄK3.

18.11.2006 KASV3 KP Jyväskylän kv-näyttely tuomari oli Gunilla Skallman Ruotsista. Kasvattajaryhmämämme koirat olivat Abendrot, Anemone, Bildschön ja Brillanten. Brillanten oli päivän kaunein Tallivahti, sillä se oli avoimen luokan neljäs: ERI AVK4. Meillä oli kaksivärinen nartturyhmä, joka sai arvioksi: "Ryhmä kahdesta yhdistelmästä - yksi emä, kaksi isää. Hienot sukupuolileimat. Hyvät luustot. Hyvät ilmeet. Koirat eri kehitystasteissa, mikä ei anna täydellistä kokonaisuutta tänään, mutta hyvä kasvatustulos."

17.12.2005 ROP KASV KP Voittaja 05 näyttely Helsinki, tuomari oli Kari Järvinen. Busenfreundin hurmasi tuomarin ja ansaitsi kolmannen sertifikaattinsa 1. avoimen luokan näyttelyssään. Bäuerin sai ERIn ja paksuhko Abendrot sekä löysähkö Bildschön EH:n, eli saimme hienon nartturyhmän kasvattajaluokkaan. Kaksivärinen ryhmämme voitti kunniapalkinnon, oli ROP-kasvattajaryhmä ja pääsimme edustamaan rotuamme päänäyttämön Grande Finaleen. Tunnelma oli yhä huipussaan tuntien odottelun jälkeenkin, kun juoksimme valonheittimien loisteessa näyttelyn kauneimman kasvattajaluokan kisassa! Järvinen totesi arviossaan Tallivahdin kasvattajaryhmästä: ”Kaunis, hyvin tasapainoinen ryhmä. 2 vaaleata, 2 merkkiväristä narttua muodostavat kauniin kokonaisuuden.”

31.7.2005 Suomen Hovawart ry:n päänäyttelyssä Tallivahdin kennel sai esittää ensimmäistä kertaa kasvattajaryhmän, jossa oli neljä merkkiväristä narttua Anemone, Augenweide, Brillanten ja Bäuerin. Tuomari Tapio Eerola totesi ryhmästämme:" 4 narttua. Päätyypeissä eroja. Suht. samankaltaiset rakenteet, samoin turkit ja väritykset. Liikunnassa selviä eroja." Sateenkaaren Thunderbird sai oman jälkeläisryhmän. Menestystä ei vielä tullut, mutta tunnelma oli juhlallinen.

30.7.2005 Suomen Hovawart ry:n tokomestaruuskisojen kasvattajien kisan 4.
Kisoissa mukana alokasluokissa: Busenfreundin 179 p TK1, joka palkittiin parhaana nuorena hoffina, Abgott 170 p I, Abendrot 158,5 p II, Anemone 147 p II, Bildschön 140 p II. Vuonna 2006 olemme entistä innokkaampina ja jo vähän kokeneempina mukana Tervakoskella tokoilemassa! PS. Kasvattaja lupaa taas sponsoroida Tallivahdit kisaan mukaan, joten eiku treenaamaan vain hyvissä ajoin!!!
 

14.5.2005 BIS3 KASV ROP KASV Raisio, tuomari ROP-kehässä oli Göran Bodegård Ruotsista ja BIS-kehissä Soile Bister. Tallivahdeilla oli aivan unelmallinen kennelpäivä (ks. Tapahtumat valikosta lisää!): kantanarttu Sateenkaaren Thunderbird oli BIS3 VET, Bäuerin oli ROP ja sai 1. sertinsä, Baden-Badener oli PU2 ja sai myös 1. sertinsä, muut erinomaisen kauniit kasvattajaryhmän edustajat olivat Augenweide ja Busenfreundin. Jälleen siis kaksivärinen ryhmä, jonka laatu oli Bodegårdista erinomainen: ”En Mycket fin grupp. Typmässigt utm. hundar av bra konstruktion. Ett bra resultat.” käännöksenä: Erittäin kaunis ryhmä. Tyypeiltään erinomaisia koiria, joilla on hyvä rakenne. Hieno tulos. Vasemmalla on kuva ryhmästämme.

20.3.2005 KASV3 Tampere, tuomari Nina Kharatishvili, Venäjä. Tallivahdin Busenfreundin (15 kk) loisti ollen ERI JUN1 PN3 SERT Kun vielä Tallivahdin Abendrot ja Anemone saivat avoimessa luokassa ERI:t ja Bildschön juniorinartuissa EH:n, pääsi Tallivahdin kennel esiintymään toista kertaa kasvattajaluokassa. Siihen osallistui neljä kasvattajaryhmää ja Tallivahdin oli ainoa sekavärinen ryhmä, mutta siitä huolimatta tuomari sijoitti ryhmämme hienosti kolmanneksi (arvostelu on venäjäksi ja odottaa vielä kääntämistä)!

24.10.2004  KASV2 KP Seinäjoki, tuomari Åke Cronander Ruotsi. Tallivahdin kennelin ensimmäinen kasvattajaryhmä: Abendrot, Anemone, Bildschön ja Busenfreundin kaikki ERI, voitti kunniapalkinnon ja hävisi sananmukaisesti vain karvan verran voittaneelle kennelille. Åke Cronanderin mielestä ryhmämme oli "Very nice group, lots of quality, nice movers, unfortunately the coat condition is not the best today". Tästä on mukava jatkaa!