PENTUKYSYNTÄ ON OLLUT NIIN KOVAA NYT KORONAN AIKANA, ETTÄ NYT KANNATTAA TULLA ODOTTAMAAN JO R-PENTUETTAMME JA TULEVAISUUDEN PENTUEITAMME. Tämän kesän Q-pennuissakin on nyt jo kaikki pennut alustavasti varattuja. Q-pentujen luovutus alkaa 16.6., jolloin ne ovat 7 viikon ikäisiä. Pennut tullaan pentutestaamaan ja ne saavat ensirokotteet, jolloin kaikenlaiset harrastuksetkin voi aloittaa jo kesällä. Mikäli olet kiinnostunut tulevaisuuden pentueistamme, laita viestiä sähköpostilla minna.tapojarvi (ät) luukku.com ja kerro miksi haluat vahtivan palveluskoiran, millainen on koiramainen historiasi ja millaisen elinympäristön ja elämän voisit pennulle tarjota? 

TALLIVAHDIN Q-PENNUT SYNTYIVÄT 29.4.2020 JA NIITÄ ON 5 mustaa urosta, 2 mustaa narttua ja yksi merkkivärinen narttu. Pentujen onnellinen emä on BH Tallivahdin Löwin, "Lukukoira Likka", ja isä on ruotsalainen SE VCH Swedehof´s New Yorker, "Frank". Yhdistelmä on virallisesti hyväksytty molempien maiden rotujärjestöissä. Pentujen luovutus alkaa 16.6., jolloin ne ovat 7 viikon ikäisiä. Frank-pappa täytti 5 vuotta samana päivänä kun nämä sen ensimmäiset pennut syntyivät. Se on pikimusta ruotsalainen verijälkivalio (eli MEJÄssä JVA), SE VCH KORAD Swedehof´s New Yorker . Frank tuli jälkivalioksi hyvin sujuvasti neljällä kokeella jo 1 vuoden 3 kk ikäisenä! :-) Frankin isä on C.I.B SE & DK CH NORD V-12 LP1 TJH KORAD Hässlehoff´s Timon-Samoasson (se on Ruotsin lennostossa vartiokoirana) ja emä LP II LP I KORAD Swedehof´s Camaro. Frankin pentuesisarista moni on suorittanut Ruotsin viralliset jalostustarkastukset (KORAD) ja peräti neljä pentueveljestä ja kaksi velipuolta on Ruotsin rotujärjestön jalostusuroslistalla. Sen siskopuoli ansaitsi IGP1, eli suojelun alokasluokan tuloksen loppusyksyllä 2019 ensimmäisenä ruotsalaisena hoffina yli 20 vuoteen. :-) Swedehof´sin koirista on hyvin kattavasti tietoa ja MH-testituloksia. Lisää tietoa isän suvusta löytyykin täältä: http://www.swedehofs.com/ 

Q-pentujen elämä on alkanut ihan oppikirjan mukaisesti: synnytys sujui hyvin, pennut ovat hyvin tasakokoisia syntymäpainot olivat 418-513 g ja ne ovat kaikki edelleen elinvoimaisina 6 päivää syntymänsä jälkeen. Likka-emo on jo 15 Tallivahdin emo ja erinomainen pentujensa hoitaja. Lähes kaikille pennuille oli koti jo paljon ennen syntymää tiedossa, mutta vielä etsimme tosiaan kahdelle mustalle urokselle sopivaa kotia.

Tallivahdin Meerschaum, eli kuvassa oleva Vinna (s. 19.5.17) on löytämässä jo uuden kodin parin päivän sisällä tästä ilmoituksesta. Vinna on avoin, iloinen ja terve berliinin blondi narttu, joka on sijoitusnarttuni upeasta M-pentueestani. Sen isä on oma multivalio Repeni, eli C.I.B FI KVA POHJ MVA FI & SE & NO MVA HeJW-11 JK3 FH2 IFH2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler ja myös emä on voittajaluokan palveluskoira sekä maamme muotovalio FI MVA JK3 BH Hayaklause Inaya. Nyt 3-vuoden iän kynnyksellä Vinna on alkanut raivata tietään perheen vanhemman belginartun yläpuolelle ja sopua ei meinaa oikein löytyä tyttöjen välille. Se tulee hyvin toimeen urosten kanssa, mutta ei ole tottunut kissoihin eikä lapsiin. Paras koti aktiiviselle hoffille voisi olla harrastava tai maatila. Kysy lisää mieluiten sähköpostilla minna.tapojarvi(ät)luukku.com 
 
P-PENNUT SYNTYIVÄT 20.02.2020  JA NIITÄHÄN SYNTYI JÄLLEEN KOMEAT 11. P-pennuissa on viisi merkkiväristä: 3 narttua ja 2 urosta, neljä blondia: 2 narttua ja 2 urosta sekä Hooligan isän kunniaksi yksi musta hulikaani ja yksi musta narttu. Tämä on Tallivahdin 15. Pentue ja Tallivahteja on nyt 130.
P-pennut ovat toinen viidennen polven pentueeni ja viides 11 pennun pentue, niitä on joka sukupolvessa syntynyt yksi: A, C, H, J ja nyt P. Pentueissa on ollut nyt 14 eri emää ja keskimääräinen pentuekoko on komea 8,66. P-pennut muuttivat uusiin koteihinsa heti 7 viikon iässä kiirastorstaista alkaen. 
 
P-pentueen emä on HeJW-16 BH Tallivahdin Journalistin, eli Flora 4,5 v, ja uljas pikimusta ja käyttöjalostettu Hooli, eli IP3 FH1 BH Hooligan Devil´s Breed, ne lempivät onnistuneesti juuri joulun alla 23.12.19 Etelä-Saksassa Sattelbergissä. Vieressä lemmenparin virallinen hääkuva. Hoolista on alempana kuva myös suojelutreeneistä.
)Bongasin Hooliganin jo pari vuotta sitten, kun Floran luustokuvien jälkeen aloin etsiä sille sopivaa sulhoa RZV:n Saksan käyttösuvuista. Halusin jälleen vahvistaa koulutettavuutta ja tavoitteellista läpivientikykyä. Floran suvussa on vahvasti niin ruotsalaisia kuin suomalaisia juuria, mutta toki myös jo neljännen polven Tallivahtina saksalaisia käyttösukujakin. Värillähän ei ole väliä, mutta kun nyt on vähän niin kuin tilattuna mustia Tallivahteja jo useammaltakin taholta, niin niitä toivottavasti saadaan lisää. Floran isä on pikimusta FI KVA FI MVA IPO-FH FH2 EK3 HK1 JK1 BH Lumen Gapo "Kaapo", jonka isä oli myös pikimusta JK2 PERA-A BH Sateenkaaren Åskknall ja senkin isä oli pikimusta. Myös Floran emän, Tallivahdin Fährtenhündin, isä on pikimusta VPG3 FH2 BH Cid vom Alten Schulweg. Kaapon emä eli Floran isänäiti edustaa ruotsalaista kasvatusta FI KVA IPO-FH FH2 JK3 BH Elixier´s Yrka, mutta senkin tausta on vahvasti RZV:n vanhoja sukuja edustava. Flora edustaa emälinjaltaan Tallivahdin kultaisia narttuja ja sen emänemä oli ihana Sissini, eli C.I.B FI&SE MVA JK3 FH2 BH Tallivahdin Cremefarben.
Hooliganin emälinjassa on peräti neljässä polvessa suojelun ylimmän luokan IP3/VPG3 narttuja, joilla on myös erikoisjälki- eli FH-tuloksia. Sen emä on IP3 VPG1 FH1 BH Eye Devil´s Breed ja isä on IP3 VPG3 IPO-FH FH2 BH Faro vom Negro Lobo. Sukutaulusta löytyy viidestä polvesta aina 80-luvun alkuun asti liki 90% käyttökoiria ja suurin osa niistä on tehnyt tuloksia suojelun voittajaluokassa. Hooliganin omistaa sen kasvattaja Anna Lang, joka on luonnollisesti intohimoinen palveluskoiraharrastaja. Hooliganilla on yhdet pennut jo Puolassa. 
Sain toisenkin iloisen pentu-uutisen Tallivahdin Q-pentujen suunnitelma on myös varmistunut: BH Tallivahdin Löwin, "Likka", ja ruotsalainen SE VCH Swedehof´s New Yorker, "Frank", yhdistelmä on myös virallisesti jo hyväksytty molempien maiden rotujärjestöissä. Likan juoksua odotetaan helmikuun lopulla, pennut syntyisivät huhtikuun lopulla ja olisivat luovutuksessa juhannuksen aikoihin. Frank on 4-vuotias pikimusta ruotsalainen verijälkivalio (eli MEJÄssä JVA), SE VCH KORAD Swedehof´s New Yorker . Frank tuli jälkivalioksi hyvin sujuvasti neljällä kokeella jo 1 vuoden 3 kk ikäisenä! :-) Frankin isä on C.I.B SE & DK CH NORD V-12 LP1 TJH KORAD Hässlehoff´s Timon-Samoasson (se on Ruotsin lennostossa vartiokoirana) ja emä LP II LP I KORAD Swedehof´s Camaro. Frankin pentuesisarista moni on suorittanut Ruotsin viralliset jalostustarkastukset (KORAD) ja peräti neljä pentueveljestä ja kaksi velipuolta on Ruotsin rotujärjestön jalostusuroslistalla. Sen siskopuoli ansaitsi IGP1, eli suojelun alokasluokan tuloksen loppusyksyllä 2019 ensimmäisenä ruotsalaisena hoffina yli 20 vuoteen. :-) Swedehof´sin koirista on hyvin kattavasti tietoa ja MH-testituloksia. Lisää tietoa isän suvusta löytyykin täältä: http://www.swedehofs.com/
Eli Tallivahdin Q-pentuja voi myös alkaa jo odottaa ja sekin yhdistelmä on kulta-musta.
 
Lisätietoja tulevista pentueistamme ja Tallivahdin jalostustavoitteista löytyy alapuolelta.  Pentujemme elämää pääset seuraamaan parhaiten Facebookissa Hovawart kennel Tallivahdin seinällä, jonne tulen päivittämään niiden kuulumisia viikottain. <3 <3Lisäti <3

Tallivahtien kasvatuksessa korostuvat käyttöominaisuudet etenkin hyvä koulutettavuus palveluskoirakokeita ajatellen. Tallivahdeista noin kolmasosa menee harrastuskumppaneiksi, kolmasosa tilavahdeiksi ja kolmasosa perhekoiriksi. Kaikki ne myydään ensisijaisesti parhaiksi ystäviksi. Pentujen sukua on esitelty tarkemmin vähän alempana tällä saitilla. Pentujemme kysyntä on hyvää jo paljon ennen niiden syntymää, joten kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä ja kertoa pentuun liittyvistä toiveistaan, koirakokemuksistaan sekä elinympäristöstään sähköpostilla mahdollisimman tarkkaan minna.tapojarvi (@) luukku.com  

Vuoden 2020-21 vaihteeseen on suunnitteilla R-pentue jollekin upeista M-nartuistamme. Urokseksi valitsemme jälleen palveluskoiraominaisuuksia painottaen jalostetun uroksen. Laita viestiä hyvissä ajoin, mikäli olet pentuamme vailla.

Pentujamme odottavien suosittelen hyvissä ajoin tutkimaan lähiseudultaan sopivia palveluskoirayhdistyksen tai pk-koirien kouluttamiseen suuntautuneen koira-alan ammattilaisen pentu- ja tottelevaisuuskoulutuksia. Pennusta asti tehty järjestelmällinen koulutus varmistaa parhaiten sujuvan yhteistyön.

Vaikka tulokset eivät itsestään tietenkään periydy, niin niiden perustana oleva koulutettavuus kyllä periytyy ja nuorella koiralla tehdyt tulokset ovat näyttöinä siitä paras osoitus - jälleen siis panostamme tosissamme palveluskoiraominaisuuksiin! Pentueidemme sukupuita, kuvia ja videoita voi käydä ihailemassa www.working-dog.com sivustolla.
 
Ensimmäisten viidennen polven Tallivahtien, O-pentujemme, ajanlaskun alkamista odotellaan maaliskuussa 2019, kun FI MVA FH2 JK1 BH Tallivahdin Irrlicht, eli Hertta ja Nikan, IP3 FH2 BH Enzo vom Bergischen Löwen tapaavat Saksassa. Tähän pentueeseen vahvistan erityisesti suoritustehoa ja niin hyvän suojelukoiran kuin jälkikoirankin ominaisuuksia. Loppuvuoden 2019 Tallivahdin P-pentueen emäksi on suunniteltu Tallivahdin Heerführeriniä, eli Hefua, joka täyttää myös 5 vuotta keväällä 2019. Sillä itsellään ei valitettavasti ole koulutusnäyttöjä, mutta molemmat vanhempansa ovat voittajaluokan palveluskoiria: Hefun emä on Laku, FH2 BH Tallivahdin Emanze, jolla on useita FH2-tuloksia, näyttelyissä se on voittanut kaksi VASERTiä rotumme päänäyttelyssä Tervakoskella ja sijoittunut luokassaan monta kertaa ja oli kerran siellä myös PN3 noin 150 hoffinartun joukossa. Hefun isä on tuotu Puolasta ja se on ainoa Suomessa IP2 tuloksen tehnyt hoffi, Arttu, eli C.I.B & C.I.E MultiChampion FH2 IP2 JK1 TK1 BH Asher Sus Armoni. Hefun sulhaskandidaatti vaihtui, kun aiemmin suunniteltu yli 9 v ruotsalainen uros SE JVA Hässlehoff´s Sako-Keason jouduttiin yllättäin lopettamaan. Olimme jo aiemmin suunnitelleet varaurokseksi saman kennelin Tanskassa asuvaa 6 v urosta RH-FL A BH Hässlehoff´s Asterix-Jasminsson, jolla on jo yhdet pennut Tanskassa ja niillä alkaa olla jo jalostukseen liittyviä useampia erilaisia hyviä näyttöjä. Asterixin isä on musta SE & DK CH DK Winner JuniorWW FH1 RH1 BH Thilwhil´s Fargo, jonka isä on upea RZV käyttöuros IP3 VPG3 AD BH Harras aus dem Emsland ja emä LKL Spår Thilwhil's Akka. Asterixin emä on SE CH LKL spår Hässlehoffs Jasmin-Samoadotter ja sen isä on SE CH NO CH HKL spår Elliegårdens Black Qenzo. Asterixin äidinäiti on C.I.B SE & DK CH TJH Bevakning Hässlehoffs Samoa-Medusadotter. Eli Asterixin vanhemmilla ja isovanhemmilla on kaikilla käyttötuloksia ja moni niistä on myös muotovalio. Asterixillä itsellään on koulutustunnus RH-FL A. Se on varsin vaativa kansainvälinen pelastuskoirien IPOR hakukoe, joka sisältää myös tottelevaisuusosion tikkaiden kiipeämisineen kaikkineen. Kansainväliset pelastuskoetulokset ovat hyvin harvinaisia rodussamme ja ylipäätäänkin maassamme. Asterix on myös ulkomuodoltaan hieno ja voittanut mm. rotujärjestön näyttelyn, jossa oli rodun saksalainen erikoistuomari. Asterix täyttää kaikki kansainvälisen hovawart-yhdistyksen IHF:n jalostuskriteerit, kuten myös sen tuleva morsian Tallivahdin Heerführerin "Hefu". Molemmista koirista löytyy kuvia ja Hefusta myös sen luonnetestivideo working-dog.com sivuiltaan. Tulen tästäkin P-pentueestamme sijoittamaan ainakin yhden nartun tulevaisuuden kasvatustyötä ajatellen ja toivon yhteistyöhönn etenkin palveluskoiraharrastamiseen suuntautuneita henkilöitä. P-pennuissakin olen jälleen jalostuskriteereissä painottanut käyttöominaisuuksia ja tavoitteena on saada helposti koulutettavia ja hyvin yhteistyökykyisiä palveluskoiria sekä vahtikoiria. Kaikki pennut myyn aina ensisijaisesti parhaiksi ystäviksi! Molemmista yhdistelmistä on viralliset jalostustiedustelut jo lähetetty rotujärjestöllemme ja pidetään peukkuja, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan!
 
Pennunostajat valikoin palveluskoiraharrastamista painottaen ja kun suoritustehoja tosissaan haetaan ja yleensä myös saadaan, tulee pennunostajienkin se tiedostaa niin, että panostavat systemaattisesti parhaan ystävänsä kouluttamiseen jo pennusta pitäen. Osa Tallivahdeista jo mainitusti yleensä menee maalle vahtihommiin ja kaikki ne myydään ensisijaisesti parhaiksi ystäviksi!
 
Hieman LISÄTIETOA myös Hertan tulevasta sulhasesta 6-vuotiaasta Enzosta "Nikan". Se on sijoittunut Saksan RZV:n IPO:n rotumestaruuskokeissa jo kaikille palkintosijoille ja voitti kultaa jo 4-vuotiaana hienolla tuloksella 94-92-94. Se on rodussamme vuoden 2017 MM-hopeamitalisti ja on jo kaksi kertaa edustanut rotuamme tuloksellisesti Saksan VDH:n IPO-mestaruuskokeessa. Enzon mestaruuskokeiden B & C-osien suorituksia on videoituna sen working-dog.eu sivulla. Nikanin omistajat omistavat myös sen Karlo-isän, joka myös on ollut suojelussa voittajaluokan koira ja on nyt 11-vuotias. He omistavat myös Nikanin pian 3-vuotiaan tyttären. Heillä on sikäli jo monipuolinen tuntuma koiriensa jalostusarvoon ja ovat myös hovawarteja kasvattaneet useamman pentueen. Meillä sujui yhteistyö hienosti käydessämme siellä Hertan ja Outin kanssa ja ihastuimme sekä perheeseensä että koiriinsa kovasti.
 
Tulevien O- ja P-pentueiden emät ovat kaikin puolin kv-jalostuskriteerit täyttäviä, kattavasti terveystuloksia omaavia ja terveiksi todettuja. Hertta ja Hefu ovat suorittaneet hyvillä pisteillä myös suomalaiset luonnetestit, joista on videot nähtävillä niiden www.working-dog.com sivustolla. Sieltä näet niiden hienot sukupuutkin.
 
N-pentujen emän Raksun isähän on oma Repeni, eli C.I.B FI KVA POHJ MVA FI & SE & NO MVA HeJW-11 JK3 FH2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler. Hertan emä on puolestaan Repen sisko, monilahjakkuus Ofelia, eli C.I.B FI MVA HeJW-11 FH2 PEHA-B Virta-16 BH Tallivahdin Forscherin, joka on myös taitava metsästyskoira!
 
Suurin osa pennuistamme on alustavasti varattuja jo kauan ennen pentujen syntymää, joten suosittelen ottamaan yhteyttä hyvissä ajoin mieluiten sähköpostilla minna.tapojarvi@luukku.com kertomalla itsestäsi ja koiraan liittyvistä odotuksistasi ja mm. harrastustavoitteistasi. Kasvatit-valikon alla olen hieman profiloinut Tallivahtien omistajia, mistä myös voi myös saada hieman osviittaa siihen millaisia omistajia joukkoomme sopisi. Blogissani olen kertonut hyvin paljon rodusta ja mm. sen käyttöominaisuuksista ja arvostan sitä, että pennun kysyjät ovat perehtyneet rotuun eri tavoin jo ennen kuin pentua tosissaan suunnittelevat. Oma kasvatuspainotukseni on korostuneesti käyttöominaisuuksissa, mikä tekee koirasta nautinnollisen yhteistyökumppanin etenkin palveluskoira- ja pelastuskoiraharrastuksiin. Lisätietoa vielä tarkemmin Tallivahdin kasvatustavoitteista löytyy alempaa.

Viidennen polven Tallivahtien sukupuusta löytyy yhä enemmän käyttöjalostettuja useita voittajaluokan tuloksia tehneitä  koiria. Yhdistelmissä painottuu jälleen vahvasti käyttöominaisuudet, mutta myös sukujen näyttelyharrastamisen näytöt ovat varsin vakuuttavat. Dual purpose jalostuskriteerit ja monipuolisesti tavoitteelliset harrastuskoirat ovat edelleen ideaalejani. Väreiltään odotamme myös N ja O-pentuesiimme kaikenvärisiä pentuja, sillä molemman yhdistelmän takaa tulee rotumme kaikkia kolmea väriä. TToivon etenkin pk- ja peko-harrastajien löytävän pentueemme, sillä rodussamme käyttöjalostetut yhdistelmät ovat maassamme hyvin harvinaisia. Pentujen tulevat kodit määräytyvät ensisijaisesti pentujen luonteiden ja elinympäristön sopivuuden mukaan, joten ne selviävät sitten vasta lähellä luovutusikää. Tallivahdin pentujen pentutestaukset tulee jälleen tekemään Kaisa Hilska Koirataito-yrityksestään. Olemme tehneet yhteistyötä jo 2003 vuodesta ja hän on testannut pentujamme jo neljä sukupolvea. Useat Tallivahdit ovat lisäksi osallistuneet myös hänen pentu- ja pk-kursseilleen. Näin hänellä on hyvä tuntuma kasvatteihini ja hoffien sielunelämään ylipäätäänkin ;-) Kaisa on kilpaillut ylimmissä luokissa tuloksekkaasti niin palvelus- kuin pelastuskoiralajeissa, jossa on ollut mm. pelastushaun Suomen mestari. Hän on ammatiltaan agrologi AMK eläinoppien opettaja ammattikoulussa ja eläintenkouluttaja. Lisätietoja hänestä: http://koirataito.net/Kouluttaja-Kaisa-Hilska.php

Otamme useita odottajia listoille, sillä pentuekokomme on selvästi rodun keskiarvoa suurempi (ka= n. 8,6). Ota yhteyttä hyvissä ajoin minna.tapojarvi@luukku.com tai p. 040-5160615 ja kerro pentutoiveistasi. Kasvatit valikosta löydät Tallivahdin omistajan profiilin ja myös siihen kannattaa tutustua etukäteen ja vaikka kuvata pennun tulevaa elinympäristöä sen mukaisesti. Olen kuvannut paljon rodun luonnetta ja käyttöominaisuuksia blogiteksteissäni ja toivon, että perehdyt myös niihin etukäteen, mikäli rotu on sinulle vieras. Yksi oleellinen kysymys mikä itselle kannattaa esittää hoffin pentua miettiessä on, miksi haluan vahtivan palveluskoiran? Siihen toivon sinun vastaavan myös minulle. Tähän mennessä noin kolmannes kasvateistamme on mennyt aktiiviharrastuskäyttöön palvelus- ja pelastuskoiraharrastuksiin, kolmannes piha- ja tilavahdeiksi ja kolmannes mukaviksi perhekoiriksi. KAIKKI TOKI MYYDÄÄN ENSISIJAISESTI PARHAIKSI YSTÄVIKSI! ;-D Tallivahdeilla on oma facebook-keskusteluryhmä, johon kuuluu jo 100 henkilöä ja siellä on monipuolista hoffimaista asiaa ja aktiivista keskustelua. Voit liittyä ryhmäämme tutustumaan jo siinä vaiheessa kun vasta odotat ensimmäistä Tallivahtiasi!

LISÄTIETOA TALLIVAHTIEN JALOSTUSTAVOITTEISTA

Seuraavia Tallivahdin pentueita O ja P on siis tulossa toivottavasti vuonna 2019, jolloin tulevat jalostuskoiramme vuonna 2014 syntyneet FI MVA FH2 BH Tallivahdin Irrlicht ja Tallivahdin Heerführerin ovat kaikin puolin valmiita sulhastaan kohtaamaan. Tulemme jatkossakin tulevistakin pentueistamme sijoittamaan todennäköisesti ainakin yhden nartun tai mahdollisesti myös uroksen pk-lajeja harrastavalle omistajalle. Mikäli olet kiinnostunut sijoituskoirasta, ole minuun yhteydessä mahdollisimman pian, jotta ehdimme suunnitella asiaa riittävästi ennen h-hetkeä. Tallivahtien varaustilanne on koko ajan kehittynyt siihen suuntaan, että tulevissa pentueissa on ollut useampia alustavia varauksia jo yli puoli vuotta ennen astutusta, eli kannattaa todellakin olla hyvissä ajoin liikkeellä :-)

Minulle on ollut tärkeää, että Tallivahtien emäkoirilla on myös hienoja näyttöjä niin ulkomuodon kuin käyttöominaisuuksienkin osalta. Esimerkiksi F-pentujemme emä Cremefarben sai JK1-koularin 2v 2kk ikäisenä, JK2 ennen 3 vuoden ikää, jolloin siitä tuli myös suomen muotovalio. FH1-koularin se sai 3v 3kk iässä. 5-vuotiaana siitä tuli kahdessa lajissa FH2 ja JK3 voittajaluokan palveluskoira ja vielä SE MVA ja C.I.B ja sillä on tähän mennessä yhteensä 12 voittajaluokan tulosta. H-pentujemme FH2 BH Tallivahdin Emanzen eli Lakun sisko G-pentujemme emä Englein sai vain  2v 5 kk iässä Englein sai kertayrityksellä FH1-koulutustunnuksen ja kuulema teki sillä v. 2010 FH-historiaa maassamme olemalla kaikkien aikojen seitsemänneksi nuorin FH-koulutustunnuksen saanut koira kaikki pk-rodut mukaan laskettuna. Se sijoittui Emanze siskonsa lailla myös rotumme päänäyttelyn paras narttukehässä ollen v. 2012 PN4. Kolmannessa Tallivahdin sukupolvessa dual-purpose-jalostuksen tavoitteet näkyvät jo hienosti ja esim. Freiberufler eli oma Repeni ja tulevan L-pentueen isä oli vain 2v 3kk kun se sai FH1 tuloksen ja pääsi sillä maamme 10:n nuorimman FH-koularoituneen palveluskoiran joukkoon ja on nyt myös nuorin FH-hoffi, se oli 2v 5kk ,kun siitä tuli FI MVA ja 2v 8kk kun C.I.B virallistettiin. Se sai voittajaluokan FH2 tuloksen vain 3 vuoden 2 kk iässä hyvillä 85 pisteellä ja kuukauden päästä siitä se jopa paransi ja sai FH2 90/100p. 5-vuotiskaudella v. 2015 Repestä tuli maamme toinen FI KVA rodussamme erikoisjäljeltä. Sen sisko Forscherin sai 88-pisteellä FH1 tuloksen vain 3 vuoden 3 kk iässä ja se sai ulkomaisen CACIBinsa ja FI MVA tittelin vain 3,5-vuotiaan ja C.I.B- tittelikin ehdittiin vahvistamaan jo ennen pentuja. 5-vuotiskaudellaan siitä tuli pelastushaussa ylemmän luokan koira ja se sai ensimmäisen 1-tuloksensa FH2 kokeessa, eli ensimmäisen kiinnityksensä FI KVA-titteliin. Kuvassa FI KVA FH2 Tallivahdin Freiberufler ja kuvan otti Maarit Heikkinen.

Suojelu vaatii tieteellisten tutkimustenkin mukaan koiralta hyviä hermoja, rohkeutta/ toimintakykyä, vahvaa, intensiivistä työskentelyotetta sekä hyvää koulutettavuutta. FH-puolestaan vaatii hyvää keskittymiskykyä (=hyviä hermoja), itsenäistä työskentelykykyä ja sitkeyttä. FH2 luokassa koira jäljestää noin 30 minuuttia keskittyneesti intensiivisesti haistamaan jokaisen askeleen, ohittaa kaksi harhajälkeä sekä ilmaisee 7 jäljelle asetettua esinettä. Tuomari arvioi suorituksesta jokaisen suoran ja kulman sekä esineen ilmaisun erikseen pisteytettyinä. 
 
Haluamme jalostaa hyvät käyttöominaisuudet omaavia hoffeja, joilla on edellytyksiä vaativiin palvelus- ja pelastuskoirien koitoksiin. Siksi kolmannesta sukupolvestamme lähtien Tallivahtien sukutaulussa on n. 70% esivanhemmista koulutustunnus palveluskoirakokeesta. Palveluskoirakoetulosten painottamisella haluamme panostaa ennen muuta tulevaisuuden kasvattiemme koulutettavuuteen, nenänäyttökykyyn ja kykyyn säilyttää tavoitteellinen toimintakyky kaikissa tilanteissa.
Hovawarteissa käyttö- ja näyttelylinjat eivät ole onneksi missään maassa niin eriytyneitä, etteikö hyvästä käyttökoirasta saisi myös näyttelyvaliota. Todennäköisesti siihen tarvitaan kuitenkin enemmän näyttelykäyntejä kuin näyttelykriteereillä jalostettuun muotovalioon. Näyttelykriteereihin painottuvasta kasvatuksesta sen sijaan jo tutkitustikin tiedetään, että siinä sivussa käyttöominaisuudet jäävät paitsioon ja heikkenevät. Siksikin Tallivahtien jalostuksessa koiran koulutettavuus ja työskentelyominaisuudet ovat määräävin jalostuskriteeri ja sen vahvuudet punnitaan parhaiten rodunomaisissa käyttökokeissa.
Saksassa käyttötulokset (IPO/VPG, FH) ovat hoffeilla niin tavallisia, että käyttöpuolen jalostusuroksilla niitä löytyy yleensä noin 75% ja joillakin lähes 100% esivanhemmista. Suomessa hoffien suosituimmat lajit ovat palveluskoirajälki (PAJÄ, koulutustunnuslyhenteet JK1-3) ja erikoisjälki (FH). Jälkimmäinen koelajina sopii erityisen hyvin hovawartille ja lajin MM-kisoissa niitä nähdään säännöllisesti. Koiran luontaisista vahvuuksista lähtevällä lajivalinnalla voidaan jalostuksellisesti merkittäviä käyttönäyttöjä saavuttaa jo nuorella koiralla. Silloin koirasta saadaan palveluskoiralle arvokkaita käyttöominaisuusnäyttöjä ennen sen mahdollista jalostuskäyttöä.

Kuten jo mainitsin, suurin osa Tallivahdeistakin elää kuitenkin ennen muuta onnellista perheenjäsenen ja pihavahdin elämää, eikä kokeisiin tai näyttelyihin osallistuminen ole meiltä pennun saamisen kriteeri. Profiloin kasvattieni omistajia heitä kuvaavien ominaisuuksien osalta ks. Kasvatit saitilta Tallivahdin omistajan profiili. Jos tunnistat profiilista itseesi sopivia ominaisuuksia, sovit varmasti joukkoomme ja voit hyvinkin olla tulevaisuudessa Tallivahdin omistaja. Kuvassa I-pentueemme kesällä 2014 emänsä C.I.B FI MVA HeJW-11 FH2 PEHA-B Virta-16 BH Tallivahdin Forscherin ja pentueen isä on itävaltainen C.I.E. Austrian & German CH FH3 BGH3 RH-E Roy von Wiener Stadtrand
Tallivahdin Forscherin ja 10 I-pentua