Tallivahdin Meerjungfrau

Tallivahdin Meerjungfrau eli merenneito Mendy Hangosta on upean Repeni, eli C.I.B FI KVA POHJ MVA FI & SE & NO MVA HeJW-11 IFH2 JK3 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler, ja ihanan Incan, eli FI MVA JK3 BH Hayaklause Inaya, tytär. Mendy syntyi 19.5.2017. Mendyn isäntä Hjallis, Bror-Erik Hellman, omisti aikoinaan jo Mendyn isoisoäidin Barbien, eli Tallivahdin Bäuerin. Mendystä piti tulla ihan tavallinen kotikoira, mutta kuinkas sitten kävikään… Hjallis on ollut koko ikänsä intohimoinen urheilija purjehduksessa suomenmestari ja käsipallossakin pelannut ylimmässä sarjassa. Hän oli siis otollinen hurahtamaan myös palveluskoiraharrastamiseen. Ja niinpä koirakosta tuli pian Han

gon palveluskoiraharrastajien aktiivisin harrastaja. Hjallis lähti myös rohkeana ”merta edemmäs ka

laan” ja pääsi Inkoossa Hundklubben Koirakerho Canidaen rf ry:n porukoihin harrastamaan. Hyvässä seurassa aloitteleva pk-harrastajakin kehittyy nopeasti, kun on vahvuuksia jo alun perin paljon niin koiralla kuin ohjaajallakin.

Mendy ja Hjallis ovat tästä hyvä esimerkki. Koirakko suoritti BH-kokeen Mendyn ollessa vasta 17 kk ikäinen ja kokeilivat PAJÄ1-kokeessa ensimmäisen kerran jo Mendyn 2-vuotiskaudella ja silloinkin tottelevaisuusosio oli hyväksytty, mutta jäljeltä ei noussut tarpeeksi keppejä. Erittäin hyvä JK1 tulos tuli sitten jo toisella yrittämällä Mendyn 3-vuotiskaudella. Koirakko sai kokeen parhaimmat pisteet 284/300 ja tottelevaisuuskin oli iloista ja vakuuttavaa erittäin hyvillä pisteillä 91/100. Mendyn 2-vuotiskesänä koirakko meni kokeilemaan myös suojelua ja sehän alkoi pian luistaa niin hyvin, että he pääsivät suojelutreeniin, jossa eteneminen on ollut hyvin lupaavaa.

Mendy on luonteeltaan avoin, energinen ja hyvin yhteistyökykyinen. Se ollut aina varsin terve koira ja luustoltaan kaikin tavoin priima ja ei kanna myöskään DM geeniä. Sen toinen korva repeytyi vasta muutaman päivän ikäisenä pentulaatikossa ja kun korva oli naisen kynnen kokoinen ja hyvin ohut, sille ei voitu tehdä mitään. Siinä kariutui Mendyn missikisaura, mutta eipä se muuta harrastamista haittaa. Mendy on myös ulkomuodolta varsin tyypillinen rotunsa edustaja ja keskikokoinen narttu: säkäkorkeus noin 62 cm ja paino noin 31 kg. Halusin alun alkaenkin tehdä Mendystä jalostuslainan ja se toteutuu! Mendy on tarkoitus astuttaa keväällä 2021 Hyvinkään keisari Kapulla, eli FH1 JK1 BH Tallivahdin Kaiser. Pentue on R-pentueemme ja se on

 kiinnostanut mukavasti tavoitteelliseen pk-harrastamiseen tähtääviä.

Mendyn CV:

27.6.20 JK1 kokeen parhailla pisteillä 284/300 ja tottis 91/100. Kokeen järjesti Hundklubben Koirakerho Canidaen rf ry ja tuomarina oli Juha Haimala.

20.10.18 BH suoritettu Lohjalla ja tuomarina toimi Päivi Rautio.