K-pennut

 

 

 

 

Kuusi K-pentuamme syntyivät 27.6.2015 Hyvinkäällä. Näidenkin neljännen polven Tallivahtien jalostuksessa oli jälleen painopiste selvästi käyttöominaisuuksissa, mutta suvussa on myös useita vakuuttavasti menestyneitä näyttelyvalioita. Oikealla ylhäällä nartut 5,5 viikon iässä ja alhaalla urokset 5,5 viikon iässä.

Pentujen emä on FH2 BH Tallivahdin Genie eli Ritu, joka on itsekin voittajaluokan palveluskoirien jälkeläinen. Sen emä FH2 BH Tallivahdin Englein "Mango" ja isä saksalainen VPG3 IPO3 BH Delano vom Andwari. G-pentujen suvussa koetuloksia on noin 80% esivanhemmista viidessä polvessa. G-pennuista peräti kolme sai 5-vuotiskaudellaan kiinnityksen upeaan FI KVA-titteliin Ritun lisäksi FH2:ssa 1-tuloksen teki sisko Gewinnerin (98/100p) ja HK3:ssa veli Gauner, joka voitti myös rodun haku- ja palveluskoiramestaruuden. Ritulla on A/A lonkat, terveet 0/0 kyynärät ja silmät sekä se on dna-testattu DM vapaaksi eli N/N. Ritu-emä ja emäntänsä Satu saivat molempien ensimmäisen palveluskoirakoetuloksen FH1 vakuuttavilla pisteillä 87/100 Ritun ollessa 3 v ja 5 kk ikäinen ja voittajaluokan 1-tulos FH2 90/100 tuli 5-vuotiaana. Ritusta ja sen sukulaisista löytyy tietoa täältä omilta sivuiltaan.

K-pentujen isä on saksalainen IP2 BH Merlin vom Hause Luka (s. 2011), jonka emä on hieno käyttönarttu IP3 FH1 FPr3 BH Juka vom Hause Luka ja isä elävä legenda itävaltalainen C.I.B C.I.E IHF-Champion ÖJH ÖCH FCI Jahrhundertsieger Dortmund 2011 Weltsieger 2013 IP2 BH Kalisto vom Gablitztal. Merlinin suvussa on myös n. 80% esivanhemmilla palveluskoirakoetulos IPO:ssa ja/tai FH:ssa. Merlin on myös perusteellisesti terveystutkittu ja sillä on muutama pentue jo Saksassa. Saksalaisille jalostushoffeille tyypillisesti sillä on A-lonkat sekä lisäksi terveet silmät, sydän ja DM testissä sekin on testattu normaaliksi N/N. 

 

 

K-Pentueen sukutaulu, jossa esivanhempien kuvat ja koulutustunnukset löytyy working-dog.eu sivulta

 

Kaiser asuu Ritu-äitinsä ja kolmen leonbergin uroksen laumassa Hyvinkäällä. Kaikille pennuille löytyi hoffille hyvin sopiva koti ja kaksi niistä asuu perheessä, jossa oli ennestään Tallivahteja. Hoffeja oli ollut jo kahdella muullakin omistajista jo aiemmin. Pennuista tulevaisuuden Tallivahdin jalostuskoiraksi on sijoitettu Kapellmeister, mutta useammalla muullakin niistä on jalostuskoiran ura odotuksissa. Ainakin puolet meni varsin aktiivisille omistajille, joten niin käyttö- kuin näyttöarvosta voidaan odottaa näyttöjä tulevaisuudessa. Pentujen syntymästä on tarinaa Uutisissa ja paljon kuvia ja videoita niin Hovawart Kennel Tallivahdin facebook sivustolla ja working-dog.eu sivustolla.

Pentujen nimet ovat:

 

 

NARTUT:  Kommandanten = komentajatar, Komödianten = komedientti, Königinnen = kuningatarUROKSET: Kaiser = keisari, Kapellmeister = kapellimestari, Kavalier = kavaljeeri

Pentujen viralliset posing kuvat 7 viikon iässä:

Kaiser eli Kapu asuu Ritun emon opissa kotipesässään Hyvinkäällä ja on aloittanut FH-treenit jo hyyyyvin varhain.

Kapellmeister eli Kassu asuu Klaukkalassa, treenaa pelastuskoiraksi ja kasvaa toivottavasti tulevaisuudessa myös Tallivahdin jalostuskoiraksi.

Kavalier eli Kapu/Peto asuu Espoossa ja Lohjalla, jossa on se on ison tallin oikea tallivahti sekä paras ystävä.

Komodianten eli Napi asuu Kuusankoskella ja toimittaa parhaan ystävän tärkeää tehtävää.

Komödianten eli Jaspi asuu Maskussa Mango-isoäidin ja Melba-tätin riesana, on aloittanut jo FH-treenit tositavoittein ja kasvaa toivottavasti Rankilan kennelin kantanartuksi.

Königinnen eli Gini asuu Oripäässä pientilan tallivahtina ja parhaana ystävänä.