JV-15 Hoffen-Haus Penrosa

 

 

Naapuriin siskolleni on sijoitettu meidän Repemme tytär, eli Hoffen-Haus Penrosa "Raksu". Se on siis Hoffen-Haus Odessan eli Nessan ja Repen, eli C.I.B. POHJ MVA FI KVA FI & SE & NO MVA HeJW-11 JK3 FH2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler pentu. Raksu syntyi 6.7.2014 ja oli jo syntymästä lähtien varsinainen syöppö. Se on myös isänsä vahvuus ja helpottaa FH-urankin rakentamista.

 

 

Raksu asuu siis siskoni Sanna Tapojärven ja miehensä Jarmon ja kolmen lapsen Joonan, Juuson ja Peppin perheessä. Raksun pentuaikana perheessä asuivat myös Tallivahdin Anemone, eli 13 v Ronja-hoffimummo ja ikivanha Ripsa-kissa. Raksu sopeutui heti hyvin vilkkaaseen perhe-elämään ja oli jo pienestä pitäen mukana kaikenlaisissa pienen hevostilamme hommissa. Se on hyvin leikkisä ja aktiivinen sekä juttelee mielellään. Se myös vahti jo muutaman päivän päästä kotiuduttuaan omaa pihaansa. Sanna on myös psykologi ja yhtiökumppanini Psykologitiimi Päämäärä Oy yrityksessämme. Hän on aiemmilla hoffeillaan suorittanut BH-kokeet ja osallistunut Ronjalla myös FH-kokeisiin. Lisäksi Sanna on ollut perustajajäsen Varsinaisissa Hoffeissa ja oli jäljentekijänä mm. Paimion PK SM 2010 -kokeessa. Raksulle on suunniteltu vähän yhteisvoimin FH-uran valmennusta.

 

 

 

Raksu on ikänsä ollut hyvin terve tyttö ja luustokuvatkin olivat priimat. Sillä on A-lonkat, 0-kyynärät ja selkäkin kunnossa (VA0, SP0, LTV0) ja DM-geenitestissäkin se sai terveen paperit N/N. Raksun Repe-isä on esitelty täällä jo omalla saitillaan. Nessa-emä on suvultaan mielenkiintoisesti suomalais-englantilais-saksalais-taustainen ja sen sukupuussa on useita upeita kansainvälisiä näyttelyvalioita ja saksalaisia käyttökoiria. Suvun käyttökoiraosuus on n 50%. Raksun sukupuuta voi käydä tutkimassa working-dog.eu sivustolla Raksun sivulla. Raksu on jo kasvanut hienoksi sukunsa edustajaksi ja lunastanut jo arvonsa Tallivahdin tulevaisuuden emokoirana. Luonnetestissäkin 2 v 10 kk iässä se sai hienot pisteet 189 ja laukaisuvarma. Etsimme sille parhaillaan sopivaa käyttöhoffiurosta Saksasta ja se olisi tarkoitus astuttaa loppuvuonna 2017.

Raksun CV:
20.5.17 Luonnetesti 189/300 p laukaisuvarma. Testin järjesti Turun SRY ja tuomarit olivat Puputti Irene ja Yli-Suvanto Lea. Luonnetesti löytyy videoituna arvosteluineen sekä Tallivahtin facebook sivulta, että Raksun working-dog.eu sivulta.
11.12.2015 AVO ERI2 SA SERT Helsingissä Voittaja-näyttelyssä, jossa tuomaroi ruotsalainen Karl-Erik Johansson.
6.12.2015 JUN ERI1 SA PN4 SERT JV-15 Helsingissä Voittaja-näyttelyssä, jossa tuomaroi ruotsalainen Leif-Herman Willberg.
8.8.2015 JUN ERI1 SA PN1 ROP SERT Turun Elonäyttelyssä, jossa tuomaroi suomalainen Rune Fagerström.
11.4.2015 JUN ERI1 SA PN3 VARASERT Kankaanpään ryhmänäyttelyssä, jossa reilut 20 hoffia arvosteli norjalainen Mona Selbach. Raksu aloitti näin aivan upeasti vain muutama päivä sitten 9 kuukautta täyttäneenä näyttelyuransa. Myös sisko Purple Angel aloitti uransa erinomaisesti JUN ERI2. Meillä oli hoffeja kolmessa polvessa esillä ja Raksun isä Repe oli upeasti VSP ja isoäiti Sissi PN4. PALJON ONNEA HIENOLLE KISAURAN ALOITUKSELLENNE RAKSU JA EMÄNTÄNSÄ SANNA!

Raksun kuvia löytyy alla ja uusimmat ovat aina päällimmäisinä.
Raksu 8 viikkoa Raksu 8 viikkoa Raksu 8 viikkoa ja Ronja 13 vuotta pellolla

Raksu 8 viikkoa Raksu 6 viikkoa kuva: Anita Lehtonen
Raksu 6 viikkoa, kuva: Anita Lehtonen Raksu 6 viikkoa kuva: Anita Lehtonen
Raksu 6 viikkoa