C.I.B FI FI KVA MVA SE MVA IFH2 JK2 BH Tallivahdin Mirakelmann eli oma ällikkämiehemme Miro. Hyvin tasainen seitsikko M-pentuja syntyi 19.5.2017 ja neljässä kultapojassa oli valinnanvaraa, mutta päätös ei ollut kyllä mitenkään helppo. Miroon päädyimme, koska se oli meille sopivan aktiivinen, itsevarma ja dominantti uros. Sen kasvu kunnon koiraksi vaatisi koko kylän tai ainakin lauman ohjausta ja meillä tämä onnistuu hyvin. Miro on ollut pienestä asti nimensä veroinen ÄLLIKKÄMIES eli ihmemies: se sopeutui nopeasti elämäämme ja yhteistyöhön isänsä ja isoäitinsä kanssa ja on kasvanut hienoksi harrastuskaverikseni.

Miro on neljännen polven Tallivahti. Sen isä on oma kultapoikamme Repe, eli C.I.B FI KVA POHJ MVA FI & SE & NO MVA HeJW-11 JK3 FH2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler, ja emä Inca, eli FI MVA JK3 BH Hayaklause Inaya. Repehän on jo rodussamme harvinaisen kovat jalostusnäytöt ominaisuuksistaan antanut ja Inca-emään olin ihastunut nähtyäni sitä niin pk-rotumestaruuskokeissamme ja näyttelyissä. Se omistajan Reijon tunsin jo vuosien takaa. Hän oli heti hyvin yhteistyössä mukana ja näin saimme ihanat M-pennut. Toinen mustista tytöistä Minaya, eli Minca, meni Inca-äitinsä iloksi Reijon tulevaksi harrastuskumppaniksi.
 
Miro on hyvin rohkea ja itsevarma, alustavarma ja nopeasti oppiva koira. Sitä on kaikin puolin ilo kouluttaa ja varsin nuorena edistyimme yhteistyössämme koevalmiiksi ja olen saanut senkin kanssa rikkoa jo omia ennätyksiäni. Suoritimme Mincan ja Reijon kanssa BH-kokeen samassa kokeesa heti kun sisarukset olivat vuoden täyttäneet, koepäivänään 1 vuoden 4 päivän ikäisiä. Oma seuramme Turun Käyttökoirakerho järjesti rotumme PK-mestaruuskokeen elokuussa 2018 ja koska koe oli kotikentällämme päätin osallistua Miron kanssa PAJÄ1-luokkaan. Juuri ennen koetta minulla oli tuntuma siihen, että tottelevaisuusosio voisi olla mahdollinen läpäistä onnistuessamme, mutta kaikki ja etenkin maastot olivat tietenkin vielä kovin keskeneräisiä. Mirohan oli vasta 15 kk ikäinen teinipoika ja 14 kk ikähän on alaraja kansallisten lajien pk-kokeissa. Mutta me teimme hyväksytyn hyvän JK1-tuloksen ja näin Mirosta tuli oikea palveluskoira jo hyvin nuorena. Myös Miron näyttelyura alkoi komeasti Helsinki Puppy Winner-tittelillä ja ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään Turun Elonäyttelyssä 14 kk ikäinen Miro oli PU3 ja voitti ensimmäisen sertifikaattinsa. Repe isä aloitti samassa näyttelyssä hienosti veteraaniuransa ollen paras uros ja vastakkaisen sukupuolen paras uros sekä VSP-veteraani. Ennen kahden vuoden ikää Miro voitti myös toisen sertinsä sekä Suomen  ja Ruotsin CACIBit että
 Ruotsin sertifikaatin. Viimeinen serti tuli koronakesän ensimmäisessä näyttelyssä Porin KV:ssä 2.8. 3-vuotias Miro oli PU2 ja koska sen veteraanieno multivalio Inrigo oli ROP sai Miro vielä Suomen muotovalioaron lisäksi viimeisen CACIBinsa C.I.B arvoon ja Ruotsin muotovalion arvokin vahvistettiin muutaman päivän päästä. Ensimmäistä kertaa koiralleni tuli 3 valion arvoa yhden näyttelyn perusteella! Miro on nyt neljäs muotovalioni ja Tallivahdin 11:s muotovalio.
Erikoisjälki on meidän päälajimme, sillä siihen meidän kotikonnuilla on parhaat treeniolosuhteet. Asummehan peltojen keskellä. Mirosta teki ensimmäisen eriksoijälkituloksensa 2 vuoden 4 kk ikäisenä ja se on nuorin kahdessa lajissa tuloksen saanut koirani. IFH:ssa tavoitteemme ovat korkealla, ain

akin käyttövalioksi asti ja valiokello alkoikin käydä heinäkuun 2020 puoli välissä, kun Miro teki ensimmäisen IFH2 tuloksensa 91 p.  Piirinmestaruuskokeissa 2020 Miro sai toisen kiinnityksensä IFH-käyttövalionarvoon ja voitti jaetun hopean pisteillä 90/100. Kolmannen erittäin hyvän IFH2 tuloksensa se teki heti ensimmäisessä erikoisjälkikokeessa juuri 4 vuotta täytettyään. Mirosta tuli näin upeasti FI KVA-IFH sen viidennessä erikoisjäljen voittajaluokan kokeessa ja kaikista niistä se teki tuloksen vajaan vuoden aikana. Parin päivän päästä käyttövalioitumisesta Miro kävi luonnetestissä ja sielläkin meni upeasti 221 pistettä ja avoin, hyvä hermoinen, vilkas ja kohtalaisen kova poikahan se on sekä laukaisuvarma.
 
Olen tehnyt Miron elämästä kaikenlaisia pieniä videoita, joita voi käydä katsomassa sen working-dog.com sivulta ja facebookista. Working-dog.com sivustolta näkee myös sen sukutaulun ja suvun koirien koetulokset sekä koirien kuvat ja videoita. M-pentumme suvussa on yli 70 % esivanhemmista palveluskoirakoetuloksia ja suurimmalla osalla ylimmästä luokasta.
Mirolla on erinomaiset terveystulokset ja siitä tulee toivottavasti isäkoira jo vuonna 2021, kun Ruotsista tulee treffeille hieno ylimmässä jälkiluokassa kokeileva Jazza, eli SE CH Chefka´s Little Darling. Miron ensimmäinen Suomen pentue tulee olemaan IFH2 JK2 BH Tallivahdin Lieblingin, eli Martan kanssa. Mahdollisesti sitten myöhemmin voin ajatella sille toistakin Suomen pentuetta. Ulkomaisiin astutuksiin sitä saa useamman kerrankin, mutta toivon sitä käytettävän vain palveluskoirajalostukseen.
 
Miron CV:
29.5. LUONNETESTI pisteet 221 p laukaisuvarma, Miro oli avoin, iloinen, tasapainonen oma itsensä koko testin ajan. Tuomareina Kangasalassa olivat Marco Vuorisalo ja Irene Puputti.
27.5.2021 IFH2 ja FI KVA-IFH:n viimeinen erittäin hyvä tulos pisteillä 90/100. Kokeen järjesti Varsinaiset Hoffit Paimiossa ja tuomarina toimi Harri Laajajärvi. Ympyrä sulkeutui hienosti, sillä Harri oli tuomarina myös silloin, kun Miron Repe-isästä tuli erikoisjäljen käyttövalio.
28.11.2020 IFH2 PM hopeaa pisteillä 90/100, eli toinen kiinnitys jo 3-vuotiskaudella FI KVA arvoon ja vielä piirin mestaruuskokeessa!!! Tuomari oli Vesa-Pekka Hirvioja.
25.10.2020 JK2 285/300p ja tottis 91 /100 p, joka on emännän ennätys myös. Koe oli Säkylässä ja sen tuomaroi Teijo Hanhilampi.
10.10.2020 IFH2 RM hopeaa pisteillä 77/100, Inkoossa tuomaroi Mika Laaksonen.
13.9.2020 IFH2 82/100 p Pöytyällä, jossa tuomaroi Mika Laaksonen.
2.8.2020 FI MVA viimeinen CACIB C.I.B arvoon ja SE MVA samassa näyttelyssä Porin KV:ssä, jossa hoffit tuomaroi Tuula Savolainen. Miron tulosrivi oli KÄY ERI1 SA PU2 SERT MVA CACIB - Miro on nyt neljäs oma

 muotovalioni ja Tallivahdin 11. muotovalio :-) UPEA KOIRA!!!
15.7.2020 IFH2 91/100 p Varsinaiset Hoffit ry:n kokeessa, jossa tuomaroi Keijo kodis. 3-vuotias Miro teki upeaa työtä jäljen alusta loppuun ja harvinaisen hienoa oli se, että myös FI & SE MVA IFH2 FH2 J
K1 Tallivahdin Irrlicht teki erittäin hyvän tuloksen samassa kokeessa ja vielä samoilla pisteillä - MAHTAVAA TYÖTÄ TEAM BLONDIT JA ÄLLIKKÄMIES!!!
21.9.2019 IFH1 86/100 p Varsinaiset Hoffit ry:n kokeessa, jossa tuomaroi Keijo Kodis. Miro jäljesti todella hienosti ja nyt myös harhajäljistä selvittiin moitteetta. Valitettavasti viimeinen 6 p esine jäi peltoon ja siitä tuli suurimmat pistemenetyksemme. Upeasti kuitenkin ja nyt vasta 2 v 4 kk ikäinen ÄLLIKKÄMIES on jo kahden lajin palveluskoira!!!
24.8.2019 KÄY ERI1 SA PU2 VARA-SERT Harjavallan ryhmänäyttelyssä, jossa tuomari oli Tanya Ahlman-Stockmari. Miro heila Martta, Tallivahdin Liebling, oli PN2 VARA-SERT. 
19.1.2019 TOP DOG SHOW Turku kv-näyttely. Miro oli KÄY ERI1 SA PU1 SERT CACIB VSP ja tuomari oli saksalainen Jochen H. Eberhardt.
6.1.2019 MYDOG Göteborg Ruotsin SERTifikaatti ja VARACACIB, joka muuttui CACIBiksi. Tuomari o
li ranskalainen Sylvie Desserne. Hän piti myös Miron Hertta-serkusta, joka voitti myös Ruotsin SERTin ja valioitui SE MVA:ksi. UPEA reissu kultanuppusillamme!
26.8.2018 Hovawartien PK-rotumestaruuskoe JK1 251/300 p eli hyvä 2-tulos ja luokkavoitto. Tottis 70/100 p ja maasto 181/200 p: kaikki kepit löytyivät muuten oli hommat vähän vaiheessa. Tottistamme vaikeutti alussa todellinen monsuunisade, mutta sadekuuron loputtua palauduimme siitä onneksi nopeasti (kuva vieressä). Ylituomari kokeessa oli Margareta Enne. Kokeen järjesti Turun Käyttökoirayhdistys ry.
11.8.2018 JUN ERI1 SA PU3 SERT tuomarina puolalainen Anna Bogucka, Repe-isä oli VET ERI1 SA PU1 VSP VET VSP ja Tallivahdin ERInomaisista kullanvärisistä uroksista (Miro, Repe, Romeo eli Hauptmann ja Remus eli Jauchzer) koostunut kasvattajaryhmä oli ROP KASV KP
23.5.2018 BH hyväksytty, tuomari Marita Packalén, Padasjoki, Aktiivikoirat ry
9.12.2017 Helsinki Puppy Winner, tuomari Maija Lehtonen
 
Kuvia Miron pentuajalta löytyy täältä: