Tallivahdin Mirakelmann eli oma ällikkämiehemme Miro. Hyvin tasainen seitsikko M-pentuja syntyi 19.5.2017 ja neljässä kultapojassa oli valinnanvaraa, mutta päätös ei ollut kyllä mitenkään helppo. Miroon päädyimme, koska se oli meille sopivan aktiivinen, itsevarma ja dominantti uros. Sen kasvu kunnon koiraksi vaatisi koko kylän tai ainakin lauman ohjausta ja meillä tämä onnistuu hyvin. Miro on ollut pienestä asti nimensä veroinen ÄLLIKKÄMIES eli ihmemies: se sopeutui nopeasti elämäämme ja yhteistyöhön isänsä ja isoäitinsä kanssa ja on kasvanut hienoksi harrastuskaverikseni.

Miro on neljännen polven Tallivahti. Sen isä on oma kultapoikamme Repe, eli C.I.B FI KVA POHJ MVA FI & SE & NO MVA HeJW-11 JK3 FH2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler, ja emä Inca, eli FI MVA JK3 BH Hayaklause Inaya. Repehän on jo rodussamme harvinaisen kovat jalostusnäytöt ominaisuuksistaan antanut ja Inca-emään olin ihastunut nähtyäni sitä niin pk-rotumestaruuskokeissamme ja näyttelyissä. Se omistajan Reijon tunsin jo vuosien takaa. Hän oli heti hyvin yhteistyössä mukana ja näin saimme ihanat M-pennut. Toinen mustista tytöistä Minaya, eli Minca, meni Inca-äitinsä iloksi Reijon tulevaksi harrastuskumppaniksi.
 
Miro on hyvin rohkea ja itsevarma, alustavarma ja nopeasti oppiva koira. Sitä on kaikin puolin ilo kouluttaa ja varsin nuorena edistyimme yhteistyössämme koevalmiiksi ja olen saanut senkin kanssa rikkoa jo omia ennätyksiäni. Suoritimme Mincan ja Reijon kanssa BH-kokeen samassa kokeesa heti kun sisarukset olivat vuoden täyttäneet, koepäivänään 1 v 4 v ikäisiä. Oma seuramme Turun Käyttökoirakerho järjesti rotumme PK-mestaruuskokeen elokuussa 2018 ja koska koe oli kotikentällämme päätin osallistua Miron kanssa PAJÄ1-luokkaan. Juuri ennen koetta minulla oli tuntuma siihen, että tottelevaisuusosio voisi olla mahdollinen läpäistä onnistuessamme, mutta kaikki ja etenkin maastot olivat tietenkin vielä kovin keskeneräisiä. Mirohan oli vasta 15 kk ikäinen teinipoika ja 14 kk ikähän on alaraja kansallisten lajien pk-kokeissa. Mutta me teimme hyväksytyn hyvän JK1-tuloksen ja näin Mirosta tuli oikea palveluskoira jo hyvin nuorena. Myös Miron näyttelyura alkoi komeasti Helsinki Puppy Winner-tittelillä ja ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään Turun Elonäyttelyssä 14 kk ikäinen Miro oli PU3 ja voitti ensimmäisen sertifikaattinsa. Repe isä aloitti samassa näyttelyssä hienosti veteraaniuransa ollen paras uros ja vastakkaisen sukupuolen paras uros sekä VSP-veteraani.
Erikoisjälki on meidän päälajimme, sillä siihen meidän kotikonnuilla on parhaat treeniolosuhteet. Asummehan peltojen keskellä. Palveluskoirajälkeä harrastamme myös tavoitteena voittajaluokka ja ainakin rodun ja piirin mestaruuskokeet. Olen tehnyt Miron elämästä kaikenlaisia pieniä videoita, joita voi käydä katsomassa sen working-dog.com sivulta ja facebookista. Working-dog.com sivustolta näkee myös sen sukutaulun ja suvun koirien koetulokset sekä koirien kuvat ja videoita. M-pentumme suvussa on yli 70 % esivanhemmista palveluskoirakoetuloksia ja suurimmalla osalla ylimmästä luokasta.
 
Miron CV:
26.8.2018 Hovawartien PK-rotumestaruuskoe JK1 251/300 p eli hyvä 2-tulos ja luokkavoitto. Tottis 70/100 p ja maasto 181/200 p: kaikki kepit löytyivät muuten oli hommat vähän vaiheessa. Tottistamme vaikeutti alussa todellinen monsuunisade, mutta sadekuuron loputtua palauduimme siitä onneksi nopeasti (kuva vieressä). Ylituomari kokeessa oli Margareta Enne. Kokeen järjesti Turun Käyttökoirayhdistys ry.
11.8.2018 JUN ERI1 SA PU3 SERT tuomarina puolalainen Anna Bogucka, Repe-isä oli VET ERI1 SA PU1 VSP VET VSP ja Tallivahdin ERInomaisista kullanvärisistä uroksista (Miro, Repe, Romeo eli Hauptmann ja Remus eli Jauchzer) koostunut kasvattajaryhmä oli ROP KASV KP
23.5.2018 BH hyväksytty, tuomari Marita Packalén, Padasjoki, Aktiivikoirat ry
9.12.2017 Helsinki Puppy Winner, tuomari Maija Lehtonen
 
Kuvia Miron pentuajalta löytyy täältä: