Tallivahdin Meerschaum

eli Vinna, on sijoitusnarttumme, joka syntyi hyvin tasaisen vahvaan M-pentueeseemme 19.5.2017. Vinna edustaa neljännen polven Tallivahteja ja sen isä on oma Repemme, eli C.I.B FI KVA POHJ MVA FI & SE & NO MVA JK3 FH2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler. Emäksi saimme jalostuslainaan upean Incan, FI MVA JK3 BH Hayaklause Inaya. Vinnan sukupuussa on yli 70% esi-vanhemmista palveluskoirakoetuloksia ja isovanhemmista kolme on voittajaluokan tuloksia tehneitä koiria. Niinpä Vinnakin antoi jo pikkupentuna mukavasti näyttöjä oppimiskyvystään ja koulutettavuudestaan. Noin 4 kk ikäisen Vinnan upean laiturikuvan otti Jani H.

Vinna sijoitettiin ensin toiseen perheeseen, mutta muutti aika tasan 3-vuotiaana toukokuussa 2020 uuteen kotiinsa Nurmijärven Lepsämään Tarja Välskeen perheeseen, jossa on aiemminkin ollut hovawart sekä muita saksalaisia palveluskoiria. Se sopeutui nopeasti ja hoitaa innokkaasti isolla pihallaan vahtikoiran hommia. Vinna on varsin alustavarma, avoin ja innokas koira, jonka kanssa on varmasti ilo harrastaa. Peltojälkikurssilla se sai lempinimen hoffihooveri, mikä sekin lupaa hyvää ;-)

Vinnan jalostuskoiran uraa varmistui kaikin puolin hienoilla terveystuloksilla luustokuvauksessa 2-vuotiaana ja se ei kanna DM-geeniä lainkaan.  Pian kodinvaihdon jälkeen Vinna sai 9 yllätyspentua, joiden isä oli aiemman kodin tervueren. Vahinkopennuille saatiin heti hyvä sijaiskoti Hartolan eläinsuojeluyhdistyksestä ja Vinna muutti sinne pentujaan hoitamaan siihen asti, että ne olivat jo luovutusajankohdan kynnyksellä. Pennuille löytyi hyvät kodit ja olen saanut myös seurata niiden elämää facebook-ryhmäm

me kautta. Vinna vaikuttaa periyttäneen pentuihin paljon vahvuuksiaan ja ne ovat upeita, avoimia, rohkeita ja hyvin hovawart-maisia luonteeltaan. Toivottavasti kaikki menee virallisten jalostussuunnitelmien mukaan myös yhtä hyvin ja saamme Vinnasta hienon Tallivahtien emokoiran kesällä 2021. Viereisessä kuvassa Vinna noin 3-vuotiaana.

Vinnan CV:

5.10.2019 AVO ERI1 Hämeenlinnassa, jossa tuomarina toimi Kristin Kerem. 

10.12.17 Helsinki Winner Shown ROP-pentu ja saimme Vinnan johdolla myös hienon pentukasvattajaryhmän koolle. Tuomarina toimi Juha Putkonen.