Tallivahdin Minaya

Tallivahdin Minaya, eli pikimusta Minca Lahdesta syntyi 19.5.2019. Minca on Repeni, eli C.I.B FI KVA POHJ MVA FI & SE & NO MVA HeJW-11 IFH2 JK3 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler tytär ja asuu ihanan emänsä eli Incan, eli FI MVA JK3 BH Hayaklause Inaya, kanssa samassa perheessä. Sain Inca-emän jalostuslainaan Reijo Jaakkolalta, jonka olen tuntenut jo useita vuosia ennen yhteistyötämme. Toiveeni oli jo alun alkaen saada myös Minca jalostuslainaan ja sekin näyttää nyt oikein lupaavalta, koska se on jo osoittanut olevansa erinomaista jalostusainesta. Oikealla kesäisessä kuvassa Minca on 2 vuotias ja kuvan on ottanut Aino Hyssälä.

Reijo on ollut vuosikymmeniä hyvin aktiivinen koiraharrastaja ja Reijon on voinut nähdä niin tokossa liikkeenohjaajana kymmenissä kokeissa vuosittain kuin pk-kokeissa vastaavana toimitsijana ja järjestäjänä SM-kokeita myöten. Hän on itse myös tavoitteellisesti kouluttanut koiriaan ja Mincan kanssa tavoitteellinen yhteistyö alkoi jo pentuna. Löimme Reijon kanssa vetoa siitä, kumpi ehtii suorittaa BH-kokeen aiemmin ja siinä tuli kyllä tasapeli, sillä olimme vielä samassa kokeessa, kun sisarukset Minca ja Miro olivat vasta 1 vuoden 4 päivän ikäisiä ja ansaitsivat molemmat BH-koularit. Reijokin hurahti lopulta erikoisjälkeen, kun Minca on luontainen lahjakkuus jälkikoirana. Siinä harhajäljet ovat tuottaneet uran alussa vähän haasteita, mutta palveluskoirajälki oli Reijolle jo niin tuttua, että siinä koulutustunnus JK1 tuli heti ensiyrittämällä Mincan 3-vuotiskaudella. Ja kaiken hyvän päälle tulos oli erittäin hyvä tulos 274/300 p. Viereinen kuva on tästä kokeesta ja sen otti Raija Isotalo.

Minca on ollut hyvin terve, sen luustot ja silmät ovat terveet ja se ei kanna myöskään DM-geeniä. Se on saanut näyttelystä erinomaisen laatuarvion ja myös Mincan SmartDOG testi sujui erinomaisesti: Minca osaa lukea ihmisen eleitä virheettömästi, mikä on todella harvinainen vahvuus ja sillä se sijoittui SmartDOG-kognitiossa testattujen koirien harvalukuiseen hall of fame -kategoriaan. Minca on avoin ja älykäs narttu ja melko kookas n. 64 cm säkäkorkea ja 33 kg painava. Mincalle on suunnitelmissa etsiä upea käyttöjalostettu uros Saksasta ja astutus voisi tapahtua vuonna 2022.

Mincan CV:

25.10.2020 JK1 pisteillä 274/300 Säkylässä, kokeen järjesti SPL Ala-Satakunta ja tuomarina toimi Teijo Hanhilampi.

13.1.2019 NUO ERI1 Lahden Talvinäyttelyssä, jossa tuomarina oli Hannele Jokisilta.

29.7.2018 TOKO ALO3 pisteillä 127,5 rodun mestaruuskokeessa Tervakoskella, jossa tuomarina oli Riikka Pulliainen.

23.5.2018 BH suoritettu, kokeen järjesti Aktiivikoirat ry Padasjoella ja tuomarina oli Marita Packalén.