O-PENTUJEMME AJANLASKU ALKOI 31.3.2019, kun Hertta ja Nikan lempivät onnistuneesti Buchenissa Etelä-Saksassa ja pennut syntyivät 2.6.2019. O-pennut ovat ensimmäinen viidennen polven Tallivahdin pentue. Pentujen emä on herttainen Hertta, eli FI & SE MVA IFH2 JK1 BH Tallivahdin Irrlicht, ja isäksi upea saksalainen käyttöjalostettu uros Nikan, eli IP3 FH2 BH Enzo vom Bergischen Löwen. Nikan on kiinnostanut paljon saksalaisia käyttöhoffien kasvattajia ja se on isänä siellä viidessä pentuessa, mutta Tallivahdin pentue on sen ainoa ulkomainen pentue. Nikanilla oli neljän ylimmän luokan käyttökoevuoden aikana yhteensä 11 IPO3-arvokisatulosta, joista 5 erittäin hyvää tulosta ja 2 erinomaista. Se voitti IPO3-rotumestaruuden jo 4-vuotiskaudellaan 2015 ja on ollut Saksan rotumestaruuskisoissa kaikilla palkintosijoilla, rotumme IPO-MM-kisoissa hopealla ja pronssilla sekä edustanut kaksi kertaa tuloksekkaasti hovawarteja myös Saksan Kennelliiton, eli VDH:n, IPO-mestaruuskisoissa. Nikan on tehnyt myös erittäin hyviä FH2-tuloksia, joten keskittymis- ja läpivientikykyä vaativaan jälkityöskentelyynkin on paljon. Hertta on jo kolmannessa polvessa palveluskoirakokeissa voittajaluokan tuloksia tehnyt jalostusnarttumme ja se on tarkemmin esitelty omalla sivullaan. Pentujen sukutaulussa on lähes 90 % käyttökoiraosuus sukupuuta viidessä polvessa tarkasteltuna.

O-pentue kiinnosti paljon aktiivisia koiraharrastajia ja sijoitin siitä kaksi narttua Oberschülerin ja Optimistin tulevaisuuden emäkoiriksi. Tällä hetkellä kaikki 9 pentua harrastaa tavoitteellisesti palvelus- ja/tai pelastuskoiraharrastuksia. Ulkomuodoltaan pentue on hyvin yhtenevä ja kaunis emänsä Hertta jätti todella vahvasti ulkomuotoaan pentuihin. Nikan-isä täytti toiveeni ja saimme jälleen hyvin saksalaista suoritustehoa harrastusia ajatellen ja pentue on luonteeltaan vahvasti isänsä kaltainen: suoritustehoa, avoimuutta, aktiivisuutta ja rohkeutta löytyy paljon ja koulutettavuus on erinomaista. Muutama niistä on jo luustokuvattu ja silmäpeilattu sekä DM-testattu ja kaikki näyttää oikein hyvältä.

Uroksia on kolme: Oberinspektor eli Otso Suomen Turusta, Obstler, eli Tampereen Toivo, ja Offizier, eli Oodi Lappeenrannasta. Narttuja on seitsemän: Oberin, eli Sauvon Sylvi, Oberschülerin, eli Ruskon Hilla, Opernsängerin, eli Hermia Nurmijärven Perttulasta, Opponentin, eli Asta från Västerlanda Ruotsi, Optimistin, eli Saga Helsingistä, ja Ordnerin, eli Daisy Raisiosta. Pennuista ja Hertasta ihanat edustuskuvat otti Aino Hyssälä, kun pennut olivat 6 viikon ja 6 päivän ikäisiä.

 

Tallivahdin Oberinspektor eli Otso Suomen Turusta.

 

Tallivahdin Obstler, eli Tampereen Toivo

 

Tallivahdin Offizier, eli Oodi Lappeenrannasta

 

Tallivahdin Oberin, eli Sauvon Sylvi

 

Tallivahdin Oberschülerin, eli Hilla Ruskolta

 

Tallivahdin Opernsängerin, eli Hermia Nurmijärven Perttulasta

 

Tallivahdin Opponentin, eli Asta från Västerlanda Sverige

 

Tallivahdin Optimistin, eli Saga Helsingistä

 

Tallivahdin Ordnerin, eli Daisy Raisiosta