FI MVA JK3 BH Hayaklause Inaya

 

 

 

FI MVA JK3 BH Hayaklause Inaya, eli Inca. Olen tavannut sekä Incan että sen pentuesisaruksia sekä emän ja sen sisaruksia useamman kerran ja ihastunut suuresti etenkin Incan avoimeen, itsevarmaan ja aktiiviseen luonteeseen. Incan emä on upea C.I.B C.I.E FI & EE & LV & LT & BALT MVA VJ-08 HeW-10 JMV-08 LVV-09 Hayaklause Gerbera ja isä saksalainen käyttöjalostettu IP3 VPG3 BH Joker vom Hundsbühl, jonka näin livenä veljensä kanssa Saksan RZV:n IPO-mestiksissä 2011. Olin aiemmin jo ollut siitä jalostuksellisesti kiinnostunut, mutta Hayaklausen kasvattaja Raila ehti ensin apajille. Näistä veljeksistä löytyy näin myös suojelukoevideoita working-dog.eu saitilta. Incan hienot kuvat on ottanut Hayaklause kennelin hovikuvaaja Siukku Pöllänen.

Inca on hyvin terve ja rakenteeltaan atleettinen narttu, jolla on HD-A, ED-0, terveet silmät ja LT174 pistettä. Inca Suomen muotovalioitui 9 näyttelyllä, mikä hoffeilla on hieno saavutus, kun näyttelyharrastaminen on rodussamme hyvin aktiivista ja kilpailu serteistä kovaa. Vielä hienompaa on se, että Inca teki ensimmäisen voittajaluokan palveluskoiratuloksensa jo 4-vuotiskaudellaan. Lisäksi se kilpailee toko:ssa myös voittajaluossa.

Incan omistaa hyvin aktiivinen pitkänlinjan koiraharrastaja Reijo Jaakkola. Reijo on tullut tunnetuksi tokokehissä liikkeenohjaajana ja palveluskoirakokeiden vastaavana toimitsijana ja aktiivisimpina harrastusvuosinaan hän on ollut vuosittain yli 30 kokeessa jommassa kummassa roolissa. Omien koiriensa kanssa hän aloitti harrastusuransa kultaisilla noutajilla ja treenasi kultsu-urostaan tavoitteellisesti jopa suojeluun, mutta koira valitettavasti sairastui ennen koevalmiutta. Edellisen hoffinarttunsa kanssa hän kokeili tokossa erikoisvoittajaluokassa ja myös Incalla on kaksi voittajaluokan tokotulosta. Tällä hetkellä perheessä asuu myös 10 vuotta täyttävä bordercollieuros C.I.B FI MVA LT MVA JK2 BH Maccabee Sound of Soul eli Tico, joka kisaa lisäksi tokossa erikoisvoittajaluokassa. Isoisäksikin jo ehtinyt Reijo perheineen asuu Lahdessa ja on vastaava varastonhoitaja kemian teollisuudessa lääkeaineita valmistavassa tehtaassa.

Myös Incan pentuesisaret ovat hienosti menestyneet sen sisko Ingrid on C.I.E MV-15 EUV-15
V-15, veli Inrigo C.I.B C.I.E POHJ MVA JK2 ja veli Irokese vetohiihdossa miesten yli 45 v Suomen mestari. Incakin on hämmästyttänyt juoksunopeudellaan ja voittanut perinteisissä Hayaklausen toto-juoksukisoissa jo monta voittajan loimea.

Olemme tutustuneet Reijon kanssa jo vuosia sitten hoffiharrastusten parissa ja kun vuoden 2015 Voittaja-näyttelyissä tuli puheeksi, että hänkin toivoisi Incaa pennutettavan, ei kestänyt kauaakaan, kun oivalsin, että siinähän olisi hyvä puoliso omalle Repelleni. Olen toivonut sille vahvasti saksalaista käyttösukuista narttua puolisoksi ja sen hieno ulkomuotokin on myös meikäläisen harrastustavoitteissa vahvuus. Reijo oli heti hyvässä yhteistyössä kanssani ja teimme Incan jalostuslainasta sopimuksen. Odotan saavani Incan ja Repen toukokuun puolivälissä 2017 syntyvistä Tallivahdin M-pennuista itselleni tulevaisuuden kisakumppanin niin vaativiin palveluskoiraharrastuksiin kuin näyttelyihinkin. Näistä pennuista kysyntää alkoi tulla heti kun ilmoitin yhdistelmästä kotisivuillani ja muutama niistä muuttaa todennäköisesti ulkomaille asti.