Q-pennut

Tallivahdin kahdeksan Q-pentua syntyi  29.04.2020 ja niiden emä on pikkuleijona BH Tallivahdin Löwin, "Likka", ja isä ihana pikimusta ruotsalainen SE VCH Swedehof´s New Yorker, "Frank". Lemmenparin kuva on vieressä. Frank on pikimusta ruotsalainen verijälkivalio (eli MEJÄssä JVA), SE VCH KORAD Swedehof´s New Yorker. Frank tuli jälkivalioksi hyvin sujuvasti neljällä kokeella jo 1 vuoden 3 kk ikäisenä! -) Frankin isä on C.I.B SE & DK CH NORD V-12 LP1 TJH KORAD Hässlehoff´s Timon-Samoasson (se on Ruotsin lennostossa vartiokoirana) ja emä LP II LP I KORAD Swedehof´s Camaro. Frankin pentuesisarista moni on suorittanut Ruotsin viralliset jalostustarkastukset (KORAD) ja peräti neljä pentueveljestä ja kaksi velipuolta on Ruotsin rotujärjestön jalostusuroslistalla. Sen siskopuoli ansaitsi IGP1, eli suojelun alokasluokan tuloksen loppusyksyllä 2019 ensimmäisenä ruotsalaisena hoffina yli 20 vuoteen.:-) Swedehof´sin koirista on hyvin kattavasti tietoa ja MH-testituloksia. Lisää tietoa isän suvusta löytyykin täältä: http://www.swedehofs.com/

L-tyttöjen isä on EE MVA HK2 JK1 TK1 BH Arriba aus dem Oldesloer Land ”Late”, jonka suku on lähes täysin suojelukokeilla jalostettu ja vahvasti voittajaluokan IP3 koiria edustava. Emänsä IP3 BH Amira vom Torfmeer oli Saksan IPO3 RM-kokeessa kaikilla mitalisijoilla ja isänsä IP3 VPG3 BH Duke Devil´s Breed oli myös IPO3 RM kultamitalisti. Peräti viidellä Laten pentuesisaruksella on IP3 koulutustunnuksia. Näin Laten emän Saksan RZV:n IPO-mestaruuskisoissa vuonna 2011 ja ihastuin siihen suuresti. Silloin jo sain kuulla, että sen poika on tuotu Suomeen ja vieläpä tutulleni. Aika pian sitten jo laitoinkin viestiä, että käyttäisin Latea mielelläni jalostukseen, kun vain sopiva narttu siihen olisi. Ja sitten sain onneksi jalostuslainaan ihanan Kittan, eli Likan emä on Tallivahdin Göttinnen ”Kitta”, joka on kolmannen polven Tallivahti ja edustaa Bildschön-Englein-narttulinjaa. Kittan molemmat vanhemmat ovat voittajaluokan palveluskoiria. Sen emä oli Milin omistama Mango, eli FH2 TK1 BH Tallivahdin Englein (jonka upea patsas on viereisessä kuvassa) ja isä musta saksalainen jalostusuros James eli IP3 VPG3 BH Delano von Andwari. Kittan pentuesisaruksista kolmella on 1./3 tulos FI KVA-arvoon ansaittuna ja veljellä Gauner on HK3 RM1-16 ja FH1, siskoilla Genie on FH2 ja Gewinnerin FH2 HK1. Likan sukupuussa noin 80 % esivanhemmista on palveluskoirakoetuloksia ja suuri osa niistä on voittajaluokan suojelukoiria. Hyvä koulutettavuus näkyi L-tyttöjen vahvuutena jo pentutestauksesta ja pentukurssista lähtien.
 
Q-pentujen taustalla yhdistyvät näin saksalainen suojelukoirajalostus ja pohjoismainen palveluskoirajalostus. Musta väritys tulee molemmista suvuista niin voimakkaasti, että 7/8 pennuista on piki mustia ja vain yksi narttu on merkkivärinen. Äitinsä kaltaisia blondeja ei nyt syntynyt yhtään. Samoinhan oli aikanaan G-pentujemme kanssa, niistä 8/10 oli mustia ja vain kaksi narttua oli merkkiväristä. Q-pennut ovat siinä mielessä historiallisia, että niiden kasvattaja on Mili Hämäläinen, joka omisti Likan yhdessä Varpu Lindbergin kanssa. He kuitenkin halusivat tehdä pennut kennelini nimellä, joten urosvalinnassa ja kaikessa muussakin autoin heitä parhaani mukaan. Q-pennut syntyivät Maskussa Milin luona, joten pääsin myös hyvin seuraamaan niiden elämää jo syntymästä asti. Niistä Mili jätti itselleen harrastuskaveriksi ja parhaaksi ystäväksi ison uroksen Quantumin, eli Rixin. Kitta-isoäidin iloksi Tammisaareen muutti puolestaan Quellnympfe, eli Naomi.
 
Q-pennuilla oli oma pentukurssi Kaisa Hilskan Koirataidossa ja useampi niistä aloitti jo pikkupentuna tavoitteellisen palveluskoira- tai pelastuskoiraharrastamisen. 
 
Q-pennuissa on viisi urosta: Quantum eli Rixi Maskusta, Quasilöwe eli Hiili Savitaipaleelta, Querdenker eli Niki Espoosta, Quetscher eli Kapu Porista ja  Quirlig eli Pursu Turusta.
Q-pentujen kolme narttua ovat: Quellnympfe eli Naomi Tammisaaresta, Quintia eli Taika Ojakkalsta ja Quotenfrau eli Tyyne Hyvinkäältä.
 
Tässä on niiden ensimmäiset viralliset posing-kuvat 6 viikon 5 päivän iässä.
 
Quetscher eli Kapu Porista.
 
Quellnympfe eli Naomi Tammisaaresta. Naomi asuu isoäiti Kittan kanssa samassa perheessä.
 
Quotenfrau eli Tyyne Hyvinkäältä.
 
Quintia eli Taika Ojakkalasta.
 
Querdenker eli Niki Espoosta.
 
Quirlig eli Pursu Turusta.
 
Quasilöwe eli Hiili Savitaipaleelta.
 
Quantum eli Rixi Maskusta, joka on Milin uusin harrastuskaveri ja paras ystävä.