L-pennut

L-tytöt syntyivät 20.4.2017 Tammisaaressa Kitta-emänsä kotona. Ne saivat nimekseen Löwin eli leijonanaaras "Likka" ja Liebling eli rakastettu "Martta". Koska niitä syntyi vain kaksi, olivat ne ihan jättityttöjä syntyessään ja emänsä Kittan maitobaari vaikutti ehtymättömältä. L-pennuilla oli pitkä lista odottajia jo kauan ennen niiden syntymää ja nämä kaksi odotettua nuppusta molemmat on sijoitettu jalostusnartun ura mielessä. Lieblingista tulee toivottavasti Tallivahdin tulevaisuuden emä ja Löwinistä aloittelevan maskulaisen Jonkkusten kennelin emä.
 
L-tyttöjen isä on EE MVA HK2 JK1 TK1 BH Arriba aus dem Oldesloer Land ”Late” (s. 14.1.11 Saksassa, HD-B, ED-0, silmät distichiasis), jonka suku on lähes täysin suojelutuloksen jalostettu ja vahvasti voittajaluokan IP3 koiria edustava. Emänsä IP3 BH Amira vom Torfmeer on ollut Saksan IPO3 RM-kokeessa kaikilla mitalisijoilla ja isänsä IP3 VPG3 BH Duke Devil´s Breed on myös IPO3 RM kultamitalisti. Peräti viidellä Laten pentuesisaruksella on IP3 koulutustunnuksia. Näin Laten emän Saksan RZV:n IPO-mestaruuskisoissa vuonna 2011 ja ihastuin siihen suuresti. Silloin jo sain kuulla, että sen poika on tuotu Suomeen ja vieläpä tutulleni. Aika pian sitten jo laitoinkin viestiä, että käyttäisin Latea mielelläni jalostukseen, kun vain sopiva narttu siihen olisi. Ja sitten sain onneksi jalostuslainaan ihanan Kittan.

L-pentujen emä on Tallivahdin Göttinnen ”Kitta” (s. 10.4.11, HD-A, ED-0, DM N/N, silmät terveet, näyttelyssä CACIB ja SERT) on kolmannen polven Tallivahti ja edustaa Bildschön-Englein-narttulinjaa. Kittan molemmat vanhemmat ovat voittajaluokan palveluskoiria. Sen emä on Mango, eli FH2 TK1 BH Tallivahdin Englein ja isä musta saksalainen jalostusuros James eli IP3 VPG3 BH Delano von Andwari. Kittan pentuesisaruksista kolmella on 1./3 tulos FI KVA-arvoon ansaittuna ja veljellä Gauner on HK3 RM1-16 ja FH1, siskoilla Genie on FH2 ja Gewinnerin FH2 HK1. Tulevan pentueen sukupuussa noin 80 % esivanhemmista on palveluskoirakoetuloksia.

Likan ja Martan sukupuussa noin 80 % esivanhemmista on palveluskoirakoetuloksia ja suuri osa niistä on voittajaluokan suojelukoiria. Hyvä koulutettavuus näkyi niiden vahvuutena jo pentutestauksesta ja pentukurssista lähtien. Toivottavasti näemme niistä kasvavan upeita palveluskoiria ja jalostusnarttuja!