Tallivahdin Nachteule

Tallivahdin Nachteule eli Iita Pöytältä, on upean käyttöjalostetun saksalaisen uroksen IP3 FH2 BH Dakota vom Bagalutenhof ja Repeni tyttären, naapurin Raksun, JV-15 Hoffen-Haus Penrosan, tytär. Iita syntyi 26.9.2018 ja on sijoitettuna jalostusta ajatellen Oona ja Juha Laaksoselle Mellilään. Oonalla oli aikoinaan kantanarttuni Nellan veli, joka tuli hänelle jo aikuisena koirana. Sen jälkeen hänellä on ollut bortsuja, mutta kaipaus hoffista tuli lopulta niin suureksi, että hän halusi uuden hoffin. Oona on hevosharrastaja ja maatalousalan ammattilainen ja viljelee miehensä Juhan kanssa tämän sukutilaa, joten vahtikoirallekin oli tilausta.

Iita on aktiivinen ja avoin narttu ja nauttii suuresti pihavahdin tehtävistä kelillä kuin kelillä. Oona treenaa sen kanssa tavoitteellisesti tottelevaisuutta ja BH-koevalmius on jo lähellä. Peltojen ympäröimällä maatilalla on myös loistavat treenimahdollisuudet peltojäljelle ja olemme päässeet porukallakin sinne jälkihommiin.

Iita on hyvin Raksu-emänsä kaltainen ja myös melko kookas narttu: säkäkorkeus noin 64 cm ja ihannepaino 33 kg. Se on ollut terve ja myös terveystarkastuksissa kaikin puolin jalostukseen sopiva: lonkat B, selkä priima, silmät terveet ja DM N/A, eli kantaja. Sille etsitään DM-vapaa käyttöjalostettu sulhanen näillä näkymin vuonna 2023.

Iitan CV:

26.9.2020 AVO2 EH Sastamalan ryhmänäyttelyssä, Iitan ensimmäisessä aikuisiän näyttelyssä tuomaroi suomalainen Kirsti Louhi.

28.7.2019 JUN EH rotumme erikoisnäyttelyssä, jossa tuomarina toimi saksalainen rodun erikoistuomari Dieter Lang. Erikoisnäyttelyissä on se hyvä puoli, että kaikki mahdolliset jalostuksesta hylkäävät virheet huomioidaan ja sellaisia ei Iitalta löytynyt.