P-pennut

Hienona päivänä 20.02.2020 syntyneet P-pennut ovat toinen viidennen polven pentueeni ja viides 11 pennun pentue, joita on joka Tallivahdin sukupolvessa syntynyt yksi. 
P-pentueen emä on FH1 HeJW-16 BH Tallivahdin Journalistin, eli Flora ja isä on uljas pikimusta ja käyttöjalostettu Hooli, eli IP3 FH1 BH Hooligan Devil´s Breed, ne lempivät onnistuneesti juuri joulun alla 23.12.19 Etelä-Saksassa Sattelbergissä. Vieressä lemmenparin virallinen hääkuva. Hoolista on alempana kuva myös suojelutreeneistä.
)Bongasin Hooliganin jo pari vuotta ennen astutusta, kun Floran luustokuvien jälkeen aloin etsiä sille sopivaa sulhoa RZV:n Saksan käyttösuvuista. Halusin jälleen vahvistaa koulutettavuutta ja tavoitteellista läpivientikykyä sekä nyt myös puolustusviettiä. Floran suvussa on vahvasti niin ruotsalaisia kuin suomalaisia juuria, mutta toki myös jo neljännen polven Tallivahtina saksalaisia käyttösukujakin. Värillähän ei ole väliä, mutta kun nyt on vähän niin kuin tilattuna mustia Tallivahteja jo useammaltakin taholta, niin niitä toivottavasti saadaan lisää. Floran isä on pikimusta FI KVA FI MVA IPO-FH FH2 EK3 HK1 JK1 BH Lumen Gapo "Kaapo", jonka isä oli myös pikimusta JK2 PERA-A BH Sateenkaaren Åskknall ja senkin isä oli pikimusta. Myös Floran emän, Tallivahdin Fährtenhündin, isä on pikimusta VPG3 FH2 BH Cid vom Alten Schulweg. Kaapon emä eli Floran isänäiti edustaa ruotsalaista kasvatusta FI KVA IPO-FH FH2 JK3 BH Elixier´s Yrka, mutta senkin tausta on vahvasti RZV:n vanhoja sukuja edustava. Flora edustaa emälinjaltaan Tallivahdin kultaisia narttuja ja sen emänemä oli ihana Sissini, eli C.I.B FI&SE MVA JK3 FH2 BH Tallivahdin Cremefarben. 
Hooliganin emälinjassa on peräti neljässä polvessa suojelun ylimmän luokan IP3/VPG3 narttuja, joilla on myös erikoisjälki- eli FH-tuloksia. Sen emä on IP3 VPG1 FH1 BH Eye Devil´s Breed ja isä on IP3 VPG3 IPO-FH FH2 BH Faro vom Negro Lobo. Sukutaulusta löytyy viidestä polvesta aina 80-luvun alkuun asti liki 90% käyttökoiria ja suurin osa niistä on tehnyt tuloksia suojelun voittajaluokassa. Hooliganin omistaa sen kasvattaja Anna Lang, joka on luonnollisesti intohimoinen palveluskoiraharrastaja. Hooliganilla oli jo aiemmin yhdet pennut Puolassa. 
 
P-pentuja syntyi siis 11 kappaletta ja ne kehittyivät hyvin tasaisesti kasvaen teineiksi asti. Korona-aika haittasi etenkin näyttelyharrastamista, mutta P-pentujen omalla Koirataidon järjestämällä pentukurssilla oli monta pentua omistajineen opiskelemassa tottelevaisuuden alkeita. Palveluskoiratreeneissä niistä monet ovat jo myös aloittaneet tavoitteellisen valmentautumisen. Sijoitin nyt ennätysmäärän kolme narttua, kun löytyi myös sopivia aktiivisia omistajia, ja yhden nartun kutakin väriä: kultainen Perlmutter, musta Patentlösung ja merkkari Polizistin. Ne on kaikki esitelty omilla sivuillaan tarkemmin.
 
Uroksia on viisi: Paradebeispiel, eli Pete, joka asuu Paattisilla Turussa, Pazifist eli Samppa Eurajoella, Pechschwarz eli Perttu Hämeenlinnassa, Philantrop eli Pessi Kaarinassa ja Prophet eli Mishka Pyhtäällä.
Narttuja on kuusi: Parteiführerin eli Nara asuu Nousiaisissa, Pastellfarben eli Nala Paraisilla, Patentlösung eli Fauna Turussa, Perlmutter eli Hilda Nauvossa, Polizistin eli Hera Merimaskussa ja Prototyp eli Emma Bromarvissa.
 
Alhaalla pentujen ensimmäiset viralliset posing-kuvat.
 
Paradebeispiel, eli Paattisten Pete
 
Parteiführerin eli Nousiaisten Nara.
 
Pastellfarben eli Paraisten Nala.
 
Patentlösung, eli Fauna Turusta, joka on sijoitusnarttu.
 
Pazifist, eli Samppa Eurajoelta.
 
Pechschwarz, eli Perttu Hämeenlinnasta.
 
Perlmutter, eli Hilda Nauvosta. Hilda on sijoitusnarttu.
 
Philantrop eli Pessi Kaarinasta.
 
Polizistin, eli Hera Merimaskusta. Hera on sijoitusnarttu.
 
Prophet eli Mishka Pyhtäältä. 
 
Prototyp eli Emma Bromarvista.