H-pennut

11 elinvoimaista pentua syntyi 10.2.2014. Pentueessa on peräti 9 urosta ja 2 narttua. Kultaisia pentuja oli yhden pentueellisen verran ja vain kolme urosta oli merkkiväristä. Pentueen upeat vanhemmat FH2 BH Tallivahdin Emanze "Laku" ja C.I.B & C.I.E MultiChampion FH2 IP2 JK1 BH Asher Sus Armoni "Arttu". Tavoitteena pentueessa oli jälleen vahvistaa käyttöominaisuuksia ja samalla vaalia myös rodunomaista ulkomuotoa. Kuvassa oikealla pennut syntymäpäivänään.

Laku on tarkemmin esitelty leasing-koirat saitilla ja se on jo hienosti osoittanut olevansa todellinen dual-purpose-koira, jolla on jo vakuuttavat näytöt niin ulkomuodostaan kuin käyttöominaisuuksistaan. 6-vuotias Laku on myös ollut hyvin terve, sillä on A:n lonkat, 0-kyynärät, terveet silmät ja sydän kuuntelutulos. Lisäksi se on dna-testattu DM-normaaliksi eli genotyypiksi N/N, eli sikäli myös H-pentujenkaan ei pitäisi koskaan sairastua selkäydinrappeumasairauteen (degeneratiivinen myelopatia).

Arttu on isänsä puolelta täysveristä saksalaista käyttöhoffijalostusta ja emän puolella painottuu puolalainen näyttelyjalostus. Kokonaisuudessaan Artun voi hyvin sanoa olevan käyttökoirajalostettu, sillä sen suvussa on yli 70% esivanhemmista FH- tai IPO-tuloksia. Arttu sai voittajaluokan jälkituloksen FH2 (83) 4-vuotiaana ja se oli sekä sen että emäntänsä Maaritin ensimmäinen voittajaluokan tulos. Arttu ja Maarit aloittivat toisena suomalaisena hoffikkona IPO-uransa syksyllä 2013 hienolla 1-tuloksella ja toivottavasti intoa riittää suomalaisten hoffien IPO-uran uurtamiseen myös jatkossa. Se on kaikinpuolin terveeksi tutkittu ja omaa avoimen luonteen sekä tavoitteellisen toimintaotteen, joka tekee siitä oikein mukavan ja mutkattoman harrastuskoiran. Sen ulkomuotonäytötkin ovat vain 5-vuotiaalle koiralle jo vertaansa vailla, mikä näkyy hienosti jo tittelirivistäkin.

Hauptdarsteller jäi Laku-äitinsä kaveriksi ja muille pennuillekin löytyi hoffille hyvin sopiva koti ja suurimmalla osalla uusista Tallivahdin omistajista oli jo aiemmin ollut hoffi kotona. Pentujen syntymästä on tarinaa blogissa ja koko pentuajan ne seikkailevat siellä säännöllisesti. Pentujen nimet ovat:

NARTUT: Heerführerin=sotapäällikkö, Herzogin=herttuatarUROKSET: Hasselhoff=THE ritariässä, Hellebardierer=tappara-keihäsmies, Hindernisläufer=aitajuoksija, Hauptdarsteller=pääosan esittäjä, Hauptmann=kapteeni, Heldenhaften=sankarillinen, Hoffnung=toivo, toive, Hochgelert=korkeaoppinen, Hochgeboren=jalosukuinen, ylhäinen

Jalostusnäyttöjä alkoi upeasti kertyä jo juniori-ikäisille

Pentujen jalostusnäytöt alkoivat kertyä hienosti jo juniori-iässä. 2-vuotiaana niistä 7 oli ehtinyt käydä näyttelyssä ja Hasselhoff, Hauptmann sekä Hindernisläufer on valittu parhaiksi uroksiksi ja ne ovat voittaneet jo nuorina ensimmäiset sertifikaatit. Hasselhoff on aloittanut upeasti kansainvälistä näyttelyuraansa Norjassa ja siitä tuli Norjan muotovalio heinäkuussa 2016 ja se voitti ensimmäisen CACIBinsa. Pian sen jälkeen se suoritti jo BH-kokeen ja tähtää FH-uransa aloittamiseen. Hasse suoritti luonnetestin hyväksytysti 130 pistettä ja on laukaisuvarma ja on näin jalostusuraankin jo valmis, sillä se täyttää hyvin kaikki kansainväliset rotumme jalostuskriteerit. Hauptmann voitti ensimmäisen CACIBinsa niin ikään 2-vuotiskaudellaan Suomesta ja siitä tuli Tallivahdin ensimmäinen kansainvälinen näyttelyvalio C.I.E  marraskuussa 2018. Kuusi H-pentua osallistui epävirallisiin rotumme saksalaisiin jalostustarkastuksiin, joissa niiden ulkomuoto ja luonne arvioitiin. Erityisiä yllätyksiä ei tullut, ne ovat aktiivisia ja iloisia sekä oma-aloitteisesti ongelmia ratkovia palveluskoiran alkuja ja ulkomuodollisesti varsin rotutyypillisiä. Tallivahdin Heerführerin "Hefu" täyttää myös kaikki kansainväliset rotumme IHF-jalostuskriteerit ja siitä tulee toivottavasti emä Tallivahdin P-pennuille loppuvuonna 2019.  

Alla pentuposeerauksia 6 viikon ja 5 päivän iässä ja nuorena koirana:
  Hasselhoff seisoo
Hasselhoff eli Hasse, on lupaava harrastuskoira, joka asuu Espoossa. Se aloitti upeasti juniorina näyttelyuransa Turun KV-näyttelyssä tulemalla VSP:ksi ja voittamalla 1. SERTinsä, Tervakoskella se voitti nuorten luokan NUO ERI1 SA. Hasse on ensimmäinen Norjassa menestynyt Tallivahti ja se voitti yhtenä viikonloppuna siellä 2 sertiä. Se tuli 2-vuotiskesällä Norjan muotovalioksi ja suoritti BH-kokeen. Hasse on myös lupaava jälkikoira, jonka tuloksia voi hyvin odotella jo 2-vuotiskaudelta. Hassella on näyttelyistä NO MVA ja CACIB, lonkat B/B, kyynärät 0/0 ja terveet silmät.
Hauptdarsteller
Hauptdarsteller eli Rymy, asuu äitinsä Lakun kaverina Paimiossa ja siitä tulee toivottavasti yhtä hyvä jälkikoira kuin emänsä. Se on myös aktiivinen ja valpas vahtikoira. Rymyllä on näyttelystä EH, lonkat B/B ja kyynärät 0/0.
Hauptmann seisoo 
Hauptmann eli Reposyrjän Romeo toimii lenkkiseurana ja pihavahtina Maskussa, mutta on esiintynyt erinomaisen lupaavasti jo juniorina näyttelyissä ja oli VSP ja sai ensimmäisen SERTinsä ja Suomen CACIBinsa 2-vuotiskaudella. Myös BH-kokeen tottelevaisuus alkaa olla pian hallussa.
Heerfhrerin istuu
Heerführerin eli Hefu on lupaava harrastuskoiran alku, joka asuu Vantaalla. Hefulla on näyttelystä EH.
  Prr seisoo
Heldenhaften eli Pörrö on pihavahtina Suonenjoella ja näyttelyistä sillä on EH, lonkat C/A ja kyynärät 0/0.
  Hopo seisoo
Hellebardierer eli Hopo on tilavahtina Savitaipaleella.
Hilkka istuu
Herzogin eli Hilkka on lupaava jälkikoiran alku ja näyttelyura alkoi nuorena erittäin hyvin.
Hemmo istuu
Hindernisläufer eli Hemmo on lupaava harrastuskoira ja pihavahti Raumalla. Hemmo treenaa niin BH-kokeeseen kuin erikoisjäljellekin eli FH:hon tavoitteellisesti ja aina hyvin innokkaasti. Se aloitti näyttelyuransa komeasti jo juniorina Rauma Showssa olemalla paras uros ja voittamalla ensimmäisen sertinsä. Hemmo sijoittui myös komeasti rodun erikoisnäyttelyssä NUO ERI2 SA. Hemmolla on lonkat A/A ja kyynärät 0/0.
Graf istuu Graf seisoo
Hochgeboren eli Graf on lenkkiseurana ja pihavahtina Kouvolassa.
Romeo istuu
Hochgelert eli Romeo on lupaava harrastuskoira ja pihavahti Ruutanassa. Komean Romeon näyttelyura alkoi hienosti rodun erikoisnäyttelyssä Tervakoskella, jossa se sijoittui nuorten luokan neljänneksi NUO ERI4 SA.
Luca istuu
Hoffnung eli Luca asuu Tuusulassa ja toimii lenkkiseurana ja pihavahtina.