Kantatamma Symphony 32  (v. 26.8.1975- 13.4.2002)

Symphony, Minna ja Timi 80-luvullaKantatammamme Symphony oli yhden 70-luvulla suosituimman ja jälkeläisistään AB-laatupalkitun kantakirjaorin Trumfin tytär. Kävin tyttönä Kemissä 70-luvun loppupuolella neljänä kesänä Arne Ny:n tallilla ratsastusleirillä ja pääsin yhtenä kesänä hoitamaan Trumf-oria. Se oli oikea herrasmies hoitaa ja kaunis myös katsella. Sitten kun vihdoin saimme vanhemmiltamme luvan alkaa etsiä omaa hevosta siskoni Sannan kanssa ja kun 7-vuotias Symphony (s. 26.8.1975) tuli samaan aikaan myyntiin, oli melkein katsomattakin selvä juttu, että Trumfin tytär ostettaisiin.

Symphonyn, eli Sypin, kasvattaja oli kuuluisa ratsukasvattaja Outi Rangell Valkeakoskelta. Tuohon aikaankin ratsuja tuotiin paljon ulkomailta ja Symphonyn vanhemmat oli tuotu Ruotsista. Sypin sukutaulussa näkyy kuuluisia jalostushevosia, joista joitakin seuraavassa. Emä oli kantakirjatamma Sonette  ei. Sombrero, eii. Varolio, eiii. Novarro, eiiie: Hillevi, ja isä siis AB-laatupalkittu jalostusori Trumf  i.Polarstern, ii. Portwein, iii. Schachzug, iiiei. Tempelhüter.

Sypin rekisteriote ja sukupuutietoja löytyy  sukupostista ja linkistä SYMPHONY.

Symphony oli hyvin temperamenttinen, kuuma ja vilkas tamma, jonka kanssa yhteiselomme kesti 20 vuotta. Sypi oli 1-vuotiaana saanut varsanäyttelyssä ensimmäisen palkinnon ja kantakirjasimme sen heti sen hankkimisen jälkeisenä kesänä. Se hyväksyttiin kantakirjaan III-palkinnolla (7-6-7-6-7=33p). Sypi harrasti kanssamme kaikenlaista: osallistui alue- ja seuratasolla sekä koulu- että estekisoihin, oli talutus- ja vammaisratsastuksessa kokeneitten ratsastajien ratsuna. Sypin lempilaji oli hiihtoratsastus, jossa kuumuus ja sopiva käsissä pysyminen yhdistyvät sopivasti. Se sai kolme varsaa: v. -82 syntynyt Papageno (i. Vincent xx), Sonatina s. -86 - -87 (i. Argwohn II) ja Arietta s. -89 (i. Argwohn II). Sonatina ”Tintti” oli äitinsä kaltainen kiihkeä tamma, mutta sen toinen takajalka murtui tapaturmassa 1,5-vuotiaana ja se jouduttiin lopettamaan.  Arietta ”Netta” on enemmän isänsä kaltainen ja nykyisten varsojemme emä ja siitä tarkemmin omassa esittelyssään. Symphony kuoli vanhuuteen eläinlääkärin avustamana 28-vuotiaana omassa kotitallissaan keväällä 2003 ja se on haudattu tilallemme.

Symphony ja Arietta-varsa kesll 1989 Paloniemess Lohjalla