28.07.2008

Pikkupennut olivat Tallivahtien uusia nousevia thti Terviksell

Hovawarttien päänäyttely Tervakoskella viime lauantaina sujui Tallivahdeilta melko tasaisesti ja odotetusti. Pikkunarttupennuissa (5-7 kk) tuli kaksoisvoitto, kun sisarukset ja sijoitusnartut Eminent oli VSP-pikkupentu ja Englein oli toiseksi kaunein. Molemmat saivat lisäksi kunniapalkinnon. Tuomari oli itävaltalainen Sabine Kerschner, joka kehui juuri pari päivää aiemmin 5 kk täyttäneitä pentujamme vielä kehän reunallakin. Pieniä ja söpöjä narttupentuja oli kilpasilla yhteensä seitsemän.

Avoimen luokan urokset tuomaroi saksalainen Jürgen Krämer. C-pennut täyttivät heinäkuun alussa 2 vuotta ja osallistuivat nyt sitten ensimmäisiä kertoja avoimeen luokkaan, jossa esitettiin yhteensä 54 urosta. Cowboy, eli mansen Jesse, esiintyi vahvasti ja sai ERI:n. Velipoika Camper, eli keski-suomalaistunut Kamu, oli sen verran viettiensä vietävänä, että ravi oli peitsiä ja se sai EH:n.

Aikuiset nartut tuomaroi sveitsiläinen Denise Gaudy, joka piti Tallivahdeista eniten käyttöluokassa esiintyneestä Oulun plikasta Sagasta, eli Augenweidesta, joka sai nartuista ainoan ERI:n. Käyttöluokassa kilpaili seitsemän narttua. Muut narttumme olivat avoimessa luokassa (yht. 58 koiraa) ja saivat EH:t ja niitä oli kolme: Anemone, eli naapurin Ronja, Capriole, eli Punkalaitumen Capri ja Cremefarben, eli Sissi.

Saimme näin myös koolle kolmatta kertaa Tervakoskelle oman kasvattajaryhmän merkkivärisistä koiristamme: Augenweide, Anemone, Capriole ja Cowboy. Kasvattajaryhmiä esitettiin 12 kappaletta (melko vähän Terviksen mittapuussa), mutta vielä ei ollut meidän aikamme sijoittua. OIKEIN PALJON KIITOKSIA TAAS KAIKILLE MUKANA OLLEILLE TALLIVAHDEILLE PERHEINEEN! Lauantai-ilta Tallivahtien leirissä jatkui leppoisasti lättykesteillä. Skoolasimme pikkusille pentumisseille ja ylistimme hovawartteja pitkälle yöhön asti...

Sunnuntaina oli sitten vuorossa rodun toko-mestaruuskisa ja siinä Tallivahteja oli mukana alokasluokassa 4 koiraa. Parhaiten menestyi Bildschön, joka sai 159,5p/200, eli 2-tulos. Se oli harmillisesti Kyllin ja Tiian jo kolmas läheltä piti 1-tulos, mutta kyllä se sieltä vielä tulee! Muut Tallivahtien rohkeat tokoilijat olivat sitten vielä selvemmin aloittelevia koirakoita ja koirat vastikään 2 v täyttäneitä C-pentuja. Rutiinia ei selvästikään vielä ollut, mutta intoa piisaa tuleville vuosille ja aikaahan on taas hyvin vielä hioa taitoja ennen seuraavaa Tervistä. Sisarukset tulosjärjestyksessä: Cremefarben, eli Sissi ja Minna 121p ja 3-tulos, Cowboy, eli Jesse ja Marita 92 p sekä Camper, eli Kamu ja Anssi 62 p. Tallivahdit olivat kasvattajakisassa 9./15. Näimme joka koirakolta sen verran lupaavia ja onnistuneita suorituksia, että ensi vuonna varmasti tulokset paranevat! KIITOS HIENOSTA TSEMPISTÄ JA PANOKSESTA KAIKILLE TOKO-KOIRAKOILLEMME JA TÄSTÄ ON HYVÄ PARANTAA!

PS. Sissiltä poistettiin tänään hevonpotkusta vaurioitunut suurin alaposkihammas, jonka juuri oli mätäkuun helteissä tulehtunut. Se selittää hyvin miksi nuppunen on ollut viime aikoina väsynyt ja vaikeasti innostettava mm. BH-kokeessa. Mutta nyt alkaa sitten toisenlaisella otteella valmistautuminen syksyn jälkikokeisiin, kun saadaan nuppunen kuntoon!

Takaisin