22.09.2009

F-pentuja ei tulekaan vielä nyt, sillä ultra totesi Caprin tyhjäksi

Capri oli tänään ultrassa ja valitettavasti se oli tyhjä, eli pentuja ei nyt sitten olekaan tulossa. Olen kuitenkin näin alustavasti jo päättänyt, että uusin yhdistelmän maaliskuun puolivälin aikaan tulevasta juoksusta, jolloin F-pennut syntyisivät toukokuun puolivälissä ja olisivat luovutuksessa heinäkuun puolivälissä.
Se on vielä alustava suunnitelma, joka tarkentuu tässä syksyn aikana, kun saan mm. astutusluvan uusittua kummankin maan jalostusvastaavilta. Optimistina kuitenkin uskon, että kaikki järjestyy edellä mainitussa aikataulussa.

Vielä vähän ajatuksen tynkää ja spekulaatiota miksi näin kävi nyt. Astutus oli lähellä epäonnistua jo alunperin, sillä Cidillä oli paha kurkkutulehdus ja kiihkoilu otti kovasti sen hengityksen päälle. Se vietiin eläinlääkäriin tutkimuksiin heti maanantaina, kun me olimme juuri lähteneet paluumatkalle. Se oli tutkittavana yön yli ja emäntänsä Juliane kirjoitteli sitten tuloksista ja kertoi, että heilläpäin oli kylällä muutama muukin koira kärsinyt vastaavista kurkkukipuoireista, eli jotain sellaista flunssaa siellä oli liikkeellä. Cid sai tautiinsa antibiootin, joka auttoi ja kyse oli bakteerisairaudesta. Capri ei onneksi saanut mitään tartuntaa. Veikkaan, että tuo kurkkuflunssa oli kohtalomme, sillä kuulema esim. uroksen kuumesairaus voi jo yksistään tappaa siittiöt.

Näin harmillisesti tällä kertaa, me jäämme odottelemaan talven kulkua, kevättä 2010, F-pentuja ja ensimmäisiä kolmannen polven Tallivahteja!

t. vielä pentukuumeinen Minna ja lauma




Takaisin