03.10.2010

Kuuma kennelleirimme oli jšlleen yksi syksyn huippuhetkistš

Tänä vuonna kennelleireilimme Kuuman kartanossa Jokioisissa. Mukana oli kaikkiaan 10 Tallivahtia ja 3 muun rotuista turrea emäntineen ja isäntineen. Mukana olivat Abendrot (eli Abba), Camper (Kamu), Cowboy (Jesse), Cremefarben (Sissi), Edelmann (Eetu), Emanze (Laku), Englein (Mango), Forscherin (Ofelia), Freiberufler (Repe) ja Fährtenhündin (Ira).

Perjantaina saapuivat jo innokkaimmat paikalle ja illan hämärtyessä harjoittelimme pk-tottiksen valittuja paloja toisiamme kannustaen. Lauantai onkin sitten perinteisesti pääohjelmapäivä ja aloitimme klo 10 aikaan kohottamalla tervetuliaismaljan Tallivahdeille ja hovawarteille. Sen jälkeen seurasi esittäytymiskierros enempi tai vähempi valmisteltujen temppujen kera. Yleisön suureksi riemuksi esillä oli jos jonkinlaista temppua myös eroottisin latauksin, kuten hoffisambaa... Varsinaiseksi temppukuningattareksi julistettiin Laku emäntänsä Sarrin kanssa. Koirakon temppujen lukumäärä oli häkellyttävä ja riittävästi pienen kotisirkuksen tarpeisiin.


Sitten oli vuorossa pentujen kilpajuoksu, jossa voittajaksi selviytyi Ira. Sen jälkeen oli vuorossa isojen koirien ja ohjaajien temppurata. Siinä näppärin koirakko oli Mango ja Mili, jotka selvittivät kaikki haasteelliset esteet sujuvasti ja varmasti. Toiseksi tuli Saana ja pehkocollie Ilona ja kolmanneksi Laku ja Sarri. Ratkaisevin kilpailuosuus oli esinenouto, jossa oli pienen välimatkan päässä kolme esinettä: pentujen leluankka, pieni teräksinen ruokakuppi ja 1,5 litran limupullo, joka oli puoleksi täytetty vedellä. Koska noudot jo ennakolta aavistettiin haasteellisiksi päätettiin, että niistä saa vain hyvityssekunteja joka esineen tuomisesta, eikä suorituksen aikana oteta varsinaisesti enää aikaa. Monelle koirakolle tulikin tästä mukava treenivinkki lisää tulevaisuuden koitoksia ajatellen.

Lopuksi treenailimme vielä pentujen ja kokemattomien koirien kanssa peltojälkeä ennen illan hämärtymistä. Muut koirat parantelivat samaan aikaan tottelevaisuuttaan pihamaan ihanalla nurmella. Lauantai-ilta päättyi perinteisesti saunomiseen ja illanistujaisiin. Sunnuntaina panostimme sitten yhdessä peltojälkitreenaamiseen, mutta lopussa ehdimme vielä tehdä esineruututreeninkin kaikille isoille koirille.

Paljon kiitoksia kaikille osallistujille! Tästä kennelleiristämme jäi muistoksi ainakin hoffinhauska tunnelma, kaunis syysilma ja ihanan sumuinen jälkipelto, pentujen ja isojen koirien jännittävät kohtaamiset ja leikin riemu.
Totesimme vielä ihan yhdestä suusta Kuuman kartanon niin mukavaksi paikaksi, että sinne voisimme tulevaisuudessakin palata leireilemään. Tunnelmakuvia ja vähän tarkennettua tarinaa tulee lähiaikoina myös Tapahtumat-saitille. Ensi vuonna sitten taas uusi kennelleiri ja uudet kujeet ;-)

Takaisin