12.02.2011

Tallivahdin G:t saivat alkunsa keväisessä Saurlandissa!

Palasimme Mangon ja Milin kanssa eilen päivälaivalla hieman  yli viikon kestäneeltä astutusmatkalta Saksan Sauerlandista. Tarkemmin sanottuna olimme Dortmundin liepeillä olevassa n. 70 000 asukkaan vanhassa kaupungissa nimeltä Arnsberg ja siellä Neheimin keskustassa. Mango, eli FH1 BH Tallivahdin Englein ja James, eli VPG3 IPO3 BH Delano von Andwari, treffasivat useampana päivänä ja lempi leiskui! Lopputulos selviää sitten maaliskuun alkupuolella ultrassa. Sitä voi nyt hyvin siis peukuttaa!!! Pentu-uutiset saitille on lisätty kuvia pariskunnan lemmenhetkistä.

Matkamme kävi hienosti myös talvilomasta, sillä kelit suosivat: aurinko paistoi ja lämpöä Sauerlandissa oli noin 8-10 astetta päivisin ja liki nollassa öisin. Meille suositeltiin retkiä kahdelle ihanalle lähiseudun järvelle Möhnesee ja Sorpedamm. Teimme pitkiä kävelylenkkejä ja ihailimme auringonlaskuja järvien yllä. Näimme kevään merkkjä myös Jamesin kotipuutarhassa nimittäin kevään ensimmäisen kukkivan kirsikkapuun ja esikon! Kevään lisäksi myös Jamesin emäntä Brigitte ja isäntä Jürgen lapsineen ja heidän ystävineen hemmottelivat meitä vieraanvaraisuudellaan ja nautimme joka päivästä. SUURET KIITOKSET TEILLE KAIKILLE!

Ehdimme tavata useampana päivänä myös F-pentujen isän Cidin ja velipuolen Lessingin ja heidän omistajansa Julianen ja Bernwardin Kirchhundemissa, joka sijaitsi noin 60 km päässä Arnsbergistä. Pyysimme Julianea pitämään meille tottelevaisuusnäytöksen Cidin ja Lessingin kanssa ja se oli juuri niin hienoa kuin olin Milille aiemmin hehkuttanut. Juliane antoi minullekin tilaisuuden testata omia tottisohjaajan taitojani Cidin ja Lessingin ohjaamisessa, mikä oli todella hauskaa ja myös opettavaista! OIKEIN PALJON KIITOKSIA JÄLLEEN JULIANELLE JA BERNWARDILLE VIERAANVARAISUUDESTANNE!

Joka päivälle riitti oikein mukavaa ohjelmaa ja todellista lomatunnelmaa! Paluumatkalla pääsimme vielä toisenlaiseen seikkailuun, kun pohjolan talvi koetteli meitä täydellä voimalla Lagan landista alkaen eli noin 300 km ennen Tukholmaa. Hurjassa lumimyrskyssä ajelimme asuntoautolla noin 55 km/h ja Södertäljessä matka stoppasi moottoritiella sitten tykkänään 1,5 tunnin ajaksi. Siellä ihmettelimme myrskyä rekkojen keskellä, mutta meillä ei ollut mitään hätää, sillä meillähän oli varmasti paras varustelu odottaa vaikka pitempäänkin. Jääkaappi ruokaa täynnä ja peditkin jo valmiiksi pedattuina. Huumorilla ja optimismilla selvisimme tästä viimeisestäkin matkan haasteesta. KIITOS HIENOSTA REISSUSTA MAHTAVILLE MATKAKUMPPANEILLE MILILLE JA MANGOLLE!!!

Takaisin