10.04.2011

Mango on 10 tyttö = G-pentuja syntyi 10! :-D

Aivan ihania uutisia Tallivahdeittain! Mango sai tänään 10 pentua ja Tallivahtien sukuun tuli ensimmäiset mustat hoffit ja niitä tulikin sitten kerrala peräti 8!  Uudet Tallivahdit ovat 5 mustaa narttua, 3 mustaa urosta ja 2 merkkiväristä narttua. ONNEA KAIKILLE IHANILLE NUPPUSILLE JA HEDELMÄLLISILLE VANHEMMILLEEN MANGOLLE JA JAMESILLE!

G-Pennut ovat todella hyvin kehittyneitä, elinvoimaisia ja vahvoja. Niiden yhteenlaskettu paino on noin 6 kg, sillä syntymäpainojen keskiarvo on n. 600g ja vaihteluväli 530-618g. Mango teki tässä Tallivahtien uuden pentujen painoennätyksen, eikä se ole kuulkaa kovin helppoa tehdä se! Olihan Mango todella suurennäköinen kun se muutti meille, mutta kun se on itse kooltaan selvästi pienempi kuin vaikkapa Sissimme, niin ajattelimme sen vain näyttävän siksi suurelta. No, kyllä se oikeasti olikin tuhdisti kantavana.

Synnytys alkoi aamuvarhaisella ja ensimmäinen pentu, musta narttu, syntyi klo 8.19. Seitsemännen pennun jälkeen Milin mies Heikki ja tytär Jenni tulivat kakkukahville ja shamppanjalle. Sitten kun tulimme kahvilta yritimme laskea, että onko määrä kasvanut, emmekä heti saaneet oikeaa lukua selville. Vasta kun Mango vaihtoi asentoa ja nousi seisomaan huomasimme, että pentuja olikin jo 8!

Mangon poltot jatkuivat ja kädellä kokeiltaessa mahassa oli vielä ainakin yksi kova pötkylä. Yhdeksäs pentu syntyi vasta muutaman tunnin päästä. Sitten ajattelimme taas, että homma on valmis ja lähdimme yläkertaamme syömään. Kun palasimme syömästä, oli Mango pyöräyttänyt vielä yhden musta tytön lisää, eli pentuja olikin täys 10! Kello oli viimeisen pennun syntymän aikaan n. 18.15. Eli ihan kunnon päiväurakka oli Mangolla ja meillä katsojillakin takana.

Koko pitkän päivän kahden emännän katsomossa oli onnellinen ja harraskin tunnelma. Skoolasimme isommalla porukalla pennuille ja vanhemmilleen onnea kahden skumpan edestä ja nautimme täysin rinnoin onnistuneesta urakasta!

Koskapa pentuja tuli taas mahtava määrä, niin muutamalle pikkutyttöselle kaipaamme vielä uutta hoffille sopivaa hyvää kotia.

Lopuksi: lauantaina vuoden viimeisellä peltohiihtolenkillämme näin harmaahaikarapariskunnan. Se oli harvinaisen hieno sattuma ja jospa niillä oli osuutensa näin mahtavaan pentuonneen... ;-)

Takaisin