10.07.2011

Abba oli Alftassa Ruotsissa BIR ja siitä tuli myös Ruotsin muotovalio

MUKAVIA ULKOMAAN UUTISIA RUOTSISTA

FIN MVA FH1 JK2 Tallivahdin Abendrot, eli mummokoiramme Abba 9v 9kk, esiintyi pitkästä aikaa näyttelyssä eilen 10.7. Alftassa, jossa tuomaroi yksi lempparituomarini, eli Elina Haapaniemi.

Haapaniemi oli ennenkin tykännyt Abbasta Suomen sertin verran, kun Abba oli nuori (v 2004?), mutta nyt hän tykkäsi mummon ikään ehtineestä Abbasta ehkäpä vieläkin enemmän. Abba esiintyi yhtä hienosti kuin nuorena tyttönä ja tuomari kehui sitä kauniiksi, erittäin pirteäksi ja lennokkaaksi "kyllä se vielä ravata osaa" kommenteilla. Abbahan on aina ollut innokas temppujen tekijä ja näyttelykin on sen mielestä vaan kiva nakin ansaintapaikka.

Hoffeja oli yhteensä 5, joista 3 nuorta urosta (H-EH-tuloksin) ja yksi avoimen luokan narttu (ERI). Nyt ymmärsin ilmoittaa Abban sitten käyttöluokkaan, kun pari vuotta sitten Ruotsin valiotitteli meni sivusuun, kun pöljänä esitin koiran valioluokassa. Ruotsissahan hoffi saa sertin ainoastaan käyttöluokassa... Näin vahinko kuittaantui ja Abba oli ainoa, joka sai sertin arvoisen ERIn ja Haapaniemi sijoitti sen vielä yhden mallijuoksukierroksen kera ykköseksi nuoren ruotsalaisen kilpasiskon edelle. Abbasta tuli lopulta sitten BIR= bäst i rasen, eli ROP, se sai SERTin ja vielä komean Ruotsin muotovaliotittelin ruusukkeineen.

Ruusukkeista Abba ei niin perusta, mutta grillimakkara, siankorva ja uiminen kruunasivat sen ikimuistoisen missipäivän. Sissi ja Repe pääsivät myös mukavasti juhlatunnelmasta kiinni.

Nyt on mukavaa jatkaa kesälomailua Very Happy

t. Minna ja lauma Vänernin rannalta
Takaisin