14.08.2011

Tallivahtien kennelpäivät ja Turun Elonäyttely

Taas oli oikein mukava nähdä kasvatteja kennelpäivillämme! Meillähän oli nyt aiempaa paremmat juhlan aiheetkin, kun Tallivahdin kennel täytti 10 vuotta ja näyttelykesä oli ennätyshieno: Tervakoskella päänäyttelyssä viiden koiran voimin kolme luokkasijoitusta ja BIS1 kasvattajaryhmä! Lisäksi Abban ja Sissin kolme valiotitteliä!

Lauantaina aloitimme kennelpäivän skoolaamalla kuohuviinillä ihanille hoffeillemme. Mukana olivat A-pennuista naapurin Ronja (Anemone), B-pennuista Bessi (Blümchen), C-pennuista Jesse (Cowboy) ja Sissi (Cremefarben), E-pennuista Eetu (Edelmann), Laku (Emanze) ja Mango (Englein), F-pennuista Ira (Fährtenhündin), Ofelia (Forscherin) ja Repe (Freiberufler) sekä pikkuG:stä Melba (Gewinnerin), Onni (Gauner) ja Ritu (Genie).

Tunnelmaan virittelyn jälkeen oli vuorossa koirien esittely, jossa tämän vuoden parhaana temppukoirana palkittiin pikkuinen Onni 4 kk. Maarit ehti harjoitella ennen esitystä vain 5 minuuttia temppua ja  harjoittelu riitti siihen, että Onni oppi ryömimään kuin oikea pelastuskoira! Esittelyjen  jälkeen pikkuG:t juoksivat kilpaa ja siinäkin Onni ainoana poikaedustajana päihitti siskonsa Melban ja Ritun, jotka juoksivat puolestaan sekunnilleen saman ajan. Oikein paljon onnea Onnille ja Maaritille ja toivottavasti tämäkin on nimen lisäksi hyvä enne tulevalle pk-uralle :-)

Seuraavana virallisena osuutena tuli perinteinen temppurata isommille koirille. Tänä vuonna se sisälsi vauhtiosuuden ja taito-osuuden. Vauhtiosuudessa oli noin 75 cm korkean aidan yli hyppy, agilityputki ja makaamaan meno pressun päälle sekä takaisin samaa rataa päin vastaisessa järjestyksessä, eli kipin kapin putkesta ja aidan yli. Hyväksytty suoritus vaati, että jompi kumpi koira tai ohjaaja suoriutui osioista paitsi makuulle piti molempien mennä yhdessä. Vauhdikkaimmin suoriutuivat hyvin vikkelät Laku ja Sarri. Vain kahden ja puolen sekunnin päähän tulivat vähemmä vikkelät, mutta suoraviivaisesti tehokkaat Ronja ja Sanna. Kaula kolmanteen koirakkoon Mangoon ja Miliin oli noin 5 s, joten kilpailu jatkui jännittävissä tunnelmissa taitovaiheeseen. Vauhtiosuudesta kertyi pisteitä voittajalle 9 p, toiseksi tulleelle 6 p ja kolmannelle 3 p ja koirakoita kisassa oli 8.

Taitovaiheessa oli kolme osiota, joissa kaikissa oli maksimisuoritusaika 1 minuutti. Ensin oli noin 3 m päässä olevien erikokoisten noutokapuloiden hakeminen ja kapuloista sai pisteitä suhteutetusti koon mukaan suurimmasta eniten 3 p. Maksimitulos oil 7 pistettä ja sen sai ainoana luonnon noutaja Ira 1 v ja Marita. Toinen taitotehtävä oli kottikärryllä koiran kuljettaminen. 3 pistettä sai jos koira suostui laittamaan itse etujalkansa kottikärryihin. 6 pistettä, jos koira hyppäsi kärryyn ja suostui jäämään sinne. 9 pistettä sai, jos ohjaaja pääsi työntämään noin metrin matkan kärryä koiran ollessa kärryssä. Tässä lajissa kaikki muut koirakot saivat 6 pistettä helposti, mutta vain ikänestori Ronja ja Sanna pääsivät etenemään riittävän matkan ja saivat näin 9 p. Kolmas osio oli yhteisjuoksu pensaan ympäri patukkanarua kuljettaen, siis niin että molemmat pitivät kiinni koko matkan patukasta tai narusta. Tämä oli selvästi helpoin liike kaikille ja jokainen pääsi ympäri ja sai täydet 10 pistettä. Patukkaleikkejä oli selvästi jo etukäteen harjoiteltu...

Lopputulokset olivat varsin tasaiset. Temppukisan voittajaksi selviytyi tänä vuonna Laku ja Sarri 28 p. Toiseksi tulivat Ronja ja Sanna 27 p ja kolmanneksi Mango ja Mili 25 p. Oikein paljon onnea voittajalle ja sijoittuneille! Palkinnoiksi ja mukaan kotiin viemisiksi olimme jälleen saaneet Turun parhaasta eläinkaupasta Zoo Jataresta herkkuja jos johonkin lähtöön!

Sitten olikin vuorossa ihmisille kalakeittolounas ja mansikkakakkukahvit. Ruokaillessa huilattiin porukalla jonkin aikaa, kunnes jatkoimme vapaamuotoisemmalla ohjelmalla. Pennut saivat leikkiä pentuaitauksessa ja omistajat saivat perehtyä peltojäljen tallaamisen ja treenaamisen sekä esineilmaisun harjoittelun alkeisiin. Kiinnostus on kyllä nyt uusillakin ohjaajilla sitä luokkaa, että tulevaisuudessakin saamme varmasti iloita FH-Tallivahdeista! Loppuilta kuluikin sitten mukavasti hoffimaisissa tarinoissa.

Sunnuntaina Tervakoskella huippumenestynyt kultanelikkomme Laku, Ofelia, Repe ja Sissi lähtivät Tallivahteja edustamaan Metsämäessä pidettyyn Turun Elonäyttelyyn. Hoffeja tuomaroi kuuluisa allrounder tuomari Hans Lehtinen ja paikalla oli 20 hoffia. Tietääkseni hän ei ollut koskaan aiemmin arvostellut  kasvattejani, joten jännitettävää oli siinäkin. Toivoimme tietenkin saavamme esittää jälleen ihanan kasvattajaryhmämme, mutta jo ensimmäinen koiramme Repe oli Lehtisen mielestä EH samoin siskonsa Ofelia. Nehän ovat vasta 13 kk ja vielä keskenkasvuisia, joka koitui meidän kohtaloksemme. Kumpikin oli "vielä liian kevyt" ja Repe myös kauttaaltaan liian kapea. Mutta sehän on vain hyvä, että ovat kasvaneet hitaasti, jospa tulisivat siten myös fyysisesti kestäviksi! Laku oli AVO ERI2 SA ja lopulta PN2 ja sai taas VARASERTIN. Sissi oli VAL ERI1 SA PN4. Lehtinen oli varsin tiukka arvosteluissaan, eikä kukaan uros saanut SA:ta ja sen sai vain 4 paras narttu kehän sijoitettua narttua, eli 20 % koirista. Arvostelut olivat kuitenkin mielestäni varsin osuvia ja junnummekin niiden mukaan muuten erinomaisia, kunhan vain aikuistuvat ja vankistuvat. Laku oli muuten elämänsä pienimmässä näyttelyssä, sillä se on tähän saakka ollut vain vuosien voittajanäyttelyissä ja Tervakoskella, josta oli 2 luokkasijoitusta ja jo 2 VARASERTiäkin.

Sunnuntai-iltana teimme kokeenomaiset FH-jälkitreenit vielä Milin ja Sarrin kanssa ja viikonlopun päätteeksi olo oli väsynyt, mutta hyvin onnellinen!
 
OIKEIN PALJON KIITOKSIA KAIKILLE MUKANA OLLEILLE TALLIVAHDEILLE PERHEINEEN JA MYÖS HENGESSÄ MUKANA OLLEILLE!
ENSI VUONNA SITTEN VUOROSTAAN PANOSTAMME YHDESSÄ PK-TREENEIHIN KENNELLEIRILLÄMME, JOS VAIKKA EHTISIN HOMMATA MEILLE TAITAVAT LAJIKOULUTTAJATKIN... ;-)
 
Takaisin