30.08.2011

Emanze suoritti BH-kokeen ja on nyt valmis tosikoitoksiin, ONNEA JATKOONKIN!!!!!

Tallivahdin Emanze, eli Laku, jonka näyttelykesä meni huikean erinomaisesti näytti yhteistyökykynsä tänään BH-kokeessa emäntänsä Sarri kanssa. Koe oli molemmille ensimmäinen ja jännittävästä tunnelmasta pieni näyte seuraavassa...

Sarri ja Laku matkasivat nykyisestä kotipaikastaan Jokioisilta Helsinkiin HVSSY/HEekon iltakokeeseen ja heidän aikataulunsa oli varsin tiukka. Koe kuulema alkoi heti heidän kurvattuaan parkkipaikalle ja koirakko joutui heti ensimmäiseen suorittavaan pariin ja paikalla oloon. Ainakin Laku olisi tarvinnut hieman enemmän luppoaikaa ennen suoritusta, sillä sille tuli niin kova kakkahätä kesken suoritusta, että se omatoimisena tyttönä lähti tarpeelleen. Suorittava koirakko oli onneksi aika loppuvaiheessa ja Laku ja Sarrin suoritus ei mennyt ihan nollille. Siitä he sitten heti pääsivätkin suorittamaan tottelevaisuuden muita osioita. Hihnassa seuraaminen meni normaalisti, mutta vapaana seuraamisessa Laku jäljesti sen verran innokkaasti muiden koirien jälkiä, että Sarri joutui käyttämään siinä useampaa käskyä. Lakuhan on jo tässä mielessä maalaistunut, että harvemmin pääsee muiden koirien ilmoille ja näin se sitten nyt näkyi. Tottiskentälläkin koirakko oli kesän aikana käynyt aivan liian harvakseltaan, vissiin vain yhden kerran ennen koetta. Kaikki treeni-into oli kohdistunut erikoisjälkeen. Liikkeesta istumisessa tuli sitten vielä väärä asento ja siitä pistemenetyksiä, mutta liikkeestä maahanmeno oli erinomainen. Siihenhän oli mukava lopettaa ja tuomari Hannele Pörstikin oli mukavan armollinen ja Laku ja Sarri läpäisivät tottelevaisuusosion onnekkaasti. Kaupunkiosio olikin sitten varmempi nakki jo alunperinkin ja koirakko sai näin lopulta hyväksytyn tuloksen. Lakua voi siis jatkossa tituleerata BH Tallivahdin Emanze.

Olimme edellispäivänä Lakun ja Sarrin kanssa Jokioisissa jäljestämässä ja tein Lakulle lähes FH1-jäljen pituisen ja muutenkin kokeenomaisen jäljen. Hienosti meni ja kirkkaasti olisi koulari tullut! Vähän vielä tarttee esineilmaisua vahvistaa, nyt etenkin nahkaesine nousi vasta useamman pakotteen jälkeen... Syksyllä on jo koepaikkakin sovittuna, joten nyt alkaa jo H-pentujemmekin tulevaisuus näyttää lupaavalta, sillä Lakuahan on siihen suunniteltu emäksi heti kun näyttöä käyttöominaisuuksista on palveluskoirakokeesta. Toivottavasti sitäkin vielä saadaan ennen koekauden loppua. OIKEIN PALJON ONNEA JA TREENI-INTOA JATKOONKIN, SILLÄ NYT SE VASTA ALKAA!!!!!

Takaisin