09.10.2011

SUPER-Sissin vahva kisavuosi sai taas jatkoa: se on maamme kaikkien aikojen viides ja nuorin FH2 -hoffi :-D

Tänään oli meidän oman pienen seuramme syksyn FH-koe.Tämä vaati paljon panostusta, sillä mukana oli peräti 3 Tallivahtia ja näin myös kaikki oman seuramme kokeiden jäljentekijät... Meikäläinenhän on jo muutenkin lähes aina kokeissamme jäävi kaikkeen, joten uutta ja vierasta verta on aina saatava muualta. Nyt järjestin FH-jäljentekokurssin ja sihen osallistui 8 innokasta jäljentekijää muista alueemme pk-seuroista. Kurssin hieno päätös oli tänään, kun 6 jäljentekijää ja 1 virallinen harhauttaja näyttivät hienosti kykynsä!!! Kiitos paljon Jaana, Liisa, Maj-Lis, Marko, Pekka, Sari ja Tuula!!! Tuomarina kokeessamme oli jälleen kokenut ja arvostettu FH-tuomari Harri Laajajärvi ja vastaava toimitsijamme oli Raija Isotalo. Kaunis kiitos vielä teillekin!!! Meidän osaltamme syksy sai mitä ihanimman koepäätöksen: Sissistä tuli maamme viides FH2-koularoitunut hoffi ja kokeemme ainoa 2-luokan koularoitunut kolmesta kokeeta, eli luokka voittaja myös! IHANA SUPER-SISSINI! Sen jo harvinaisen komea titteli on jatkossa C.I.B (vahvistamaton) FI & SE MVA FH2 JK3 BH Tallivahdin Cremefarben. Tämä oli loistavan kisakautemme ihana päätös!

Ensimmäinen Tallivahti kokeessa oli Emanze eli Laku ja emäntänsä Sarri. Koe oli molempien elämän ensimmäinen palveluskoirakoe! Laku ajoi komeasti ja tarkasti aina toiseen kulmaan asti, mutta sitten meni tsekkaamaan kulmamerkkiä... Yhden esineen se ehti hienosti, nopeasti ja varmasti ilmaista, mutta tulos oli tänään 29/100, eli puutteellinen. Loppujäljen Laku ajoikin taas erinomaiseen tyylinsä, joten toivottavasti vielä tuloskin tälle kaudelle tulisi. Laku aloitti kuitenkin jo perjantaina juoksunsa etuajassa, minkä vuoksi päätimme lykätä sen astuttamisen ensi kevään juoksuun, elikä H-pentujen kohtalo sinetöityi nyt myös viikonloppuna. 1-luokassa oli mukana myös toinen blondihoffinarttu niinikään aloittamassa FH-uraansa, Gipstern Hedda, joka myös epäonnistui suorituksessaan 15/100. Kolmas 1-luokan koira nuori sakemanninarttu Grageboren Xundi tekikin sitten yhdistyksemme kokeiden uuden piste-ennätyksen ja komean 1-tuloksen 96/100!! ONNEA!

Toinen Tallivahti-koirakko olikin sitten Sissi ja minä. Lähtö oli hieno ja varma (siinähän oli ollut kahdessa edellisessä kokeessa jotain aivan kummaa) sitten tuli kaarre, joka oli tyydyttävä. Sissi ajoi vähän epätarkasti koko kaarteen, mutta ilmaisu oli suht normaali. Suorat olivatkin sitten hyviä ja yksi erittäin hyvä. Kaarteen jälkeen tuli ensimmäinen piikki, jossa emäntä meinasi jo pyörtyä jännityksestä, sillä Sissi ajoi pienen myötätuulen saattelemana jonkun metrin kulman yli ja sitten se tekikin valtavasti töitä, että löysi kulman ja uuden suoran. Se on onneksi hyvin itsenäinen, rauhallinen ja melko systemaattinenkin työskentelyssään, joten tiesin, ettei se mene liinan mittaa kulmasta ulos. Se oli meidän tyydyttävä kulma ja loput olivat sitten jotain hyvän ja erittäin hyvän väliltä. Seuraava piikki olikin sitten erinomainen. Siihen väliin jäi yksi esine. Esineet olivat vain tyydyttäviä, sillä ne löytyivät aina Sissin kainalosta ja se oli jo askeleen yli aina ennen kuin hiukan pakitti ja "lyhensi" itsensä esineen päälle makaamaan. No ilmaisua tarttee talvella harjoitella lisää. Harhoihin se ei oikeastaan reagoinut mitenkään, sillä niiden kanssa samassa kulmassa oli kuulema pyörinyt peuroja... Sissihän on riistavainuinen ja huomasin sen kiinnostuksen vähän jakautuvan jäljen ja peurojen kesken. Viimeinen esinekin kuitenkin löytyi ja SE OLI SIINÄ! Ensimmäinen Tallivahtien FH2-koira ja maamme viides ja myös nuorin FH2-hoffi on Sissi!!!

Mango oli päivän viimeinen koira ja kolmas Tallivahti. Se oli jo ilmoittautumisessa vähän vallaton ja sama meno jatkui ja se ajautui ulos jäljeltä ensimmäisen suoran puoli välissä. Tulos oli 5p. Toissa viikonloppuna Mango & Mili saivat hienosti 60/100 Jämsässä ja FH2-tulos olisi jo silloin tullut ilman ohjaajavirheitä. Nyt sitten heidän kohtalona oli vaikea reilu viikko sitten ajettu alusta, jollaisesta ei ehtinyt kokemusta olla moneen kuukauteen. Kolmas Fh2-koirakko oli kisan ainoa uros nuori spu Svarzekoks Tino, joka ajautui ulos aivan loppusuoran tuntumassa kaarelta ja sai siksi puutteellisen tuloksen 55/100.

Mango ja Laku toivottavasti saavat vielä tulokset tälle kaudelle ja me keskitymme nyt taitojen hiomiseen, jotta saisimme jatkossa niitä yli 90-pisteen suorituksia. Se on mahdollista, sillä Laajajärvikin totesi Sissin jäljestävän varmasti ja keskittyneesti ja syvällä nenällä. Juuri kuten kuuluukin :-) Tästä on niin loistava alkaa talvitauko!!!

 

 

 

 

 

 

Takaisin