12.05.2012

Cremefarben eli oma Sissimme aloitti Tallivahtien koekauden hyvällä FH2-tuloksella

Tänään oli Varsinaiset Hoffit ry:n FH-koe ja mukana oli vain kultaisia koiria ja tuttuja emäntiä. Tuomarina oli jälleen jo aiemmin hyväksi ja mukavaksi todettu Harri Laajajärvi. Koe ei meinannut täyttyä 1-luokan osalta, joten Repekin aloitti tänään koeuransa. Sissi oli tänään päivän ainoa onnistuja ja sai hyvän tuloksen 80/100.

Päivän kova tuulinen keli n. 15 m/s koitui kohtaloksi muille kokemattomille koirakoille ja Repekin hävitti jäljen ensimmäisessä kulmassa. Se oli tosin aivan liian kovassa vietissä jo alun alkaen, että asia ei tullut yllätyksenä. FH:ta ei turhaan pidetä jäljen kuninkuuslajina ja tänäänkin taas tuli todettua kuinka paljon taitoa ja teknistä osaamista se koiralta vaatii. 4-vuotias Mangokin (Tallivahdin Englein) oli kokeessa 2-luokassa, mutta valitettavasti sen ensimmäinen suora oli vastatuuleen ja se nosti nenän liian ylös ennen kulmaa ja ajoi komeasti kulman yli. Peli oli sillä selvä. Neljäs koirakko oli tuttu myös ennestään ihana kultsutyttö Cilla, jonka 1-luokan suoritus päättyi pian 1. kulman jälkeen.

Sissillä oli kovasti vaikeuksia 3. kulmassa, joka oli piikki ja se meni hyvin puutteelliseksi. Luulin jo että se luovuttaa, kun mulkoili minuakin jälkeä etsiessään sen näköisenä, että oletko ihan tosissasi, että täällä on joku kävellyt. No siitä selvittiin. Suorat sillä oli enimmäkseen erittäin hyviä, kulmat vaihtelevia puutteellisesta erinomaiseen ja esineet pääsasiassa hyviä. Se ilmaisi kaikki esineet, mutta myötätuuliosuuksilla ehti jo esineen päälle ennen maahan menoa ja niitä täytyi hieman kaivella kainaloista. Sissi kuitenkin paransi suoritustaan edellisestä kerrasta ja näin ollen jatkamme yhä toivorikkaampana 90-pisteen tulosten metsästämistä! Tässä lajissahan koirat ovat parhaimmillaan usein vasta vanhana ja Sissi tulee vasta 6 v heinäkuussa, eli aikaa hyvin vielä on koetella! Hieno päivä kaikkinensa ja pienen yhdistyksemme kenraaliharjoitus ennen ensi tiistain peltojäljen kisakeskuksen avajaiskisaa, joka alkaa mediatilaisuudella klo 16.30 Maskun Ohensaaressa Länsitalon tilalla, Ohensaarentie 255. Tervetuloa seuraamaan koettamme ja shoppailemaan ernomaisia vaatteita koiraharrastajille tilakaupasta www.erakoira.fi

 

 

 

 

Takaisin