02.09.2012

Satumainen Saga eli JK1 Tallivahdin Augenweide oli upeasti BIS3 VET!

Lähes 11-vuotias Saga jatkoi mahtavaa näyttelykauttaan tänään Limingan ryhmänäyttelyssä, jossa hoffit tuomaroi Iuza Beradze, Georgiasta. Hän antoi Sagalle VET ERI1 SA ROP VET PN4 . Näin Saga pääsi kilpailemaan näyttelyn parhaan veteraanin tittelistä BIS-kehään, jossa tuomaroi virolainen Anne Klaas. 2-ryhmähän on hyvin suuri ryhmä ja siellä BIS-kisat ovat todella kovat. Saga sijoittui upeasti BIS3 Veteraaniksi ja on näin ensimmäinen BIS-sijoittunut Tallivahti. Oikein paljon onnea Saga, Mirja ja Arto ja kippistä ja juhlan tunnelmaa sinne Ouluun! 

Tänään olivat muunlaisissa koitoksissa myös oma Repemme eli Freiberufler 2v 1 kk ja Genie, eli sijoitusnarttumme Ritu 16 kk. Repe oli PAJÄ1 kokeessa Harjavallassa ja Ritu BH-kokeessa. Niille ei kuitenkin tänään tulosta tullut ja seuraavassa pienet kisaraportit.

Olimme Repen kanssa siis Synnin kokeessa ja SYNTI on Satakunnan ylituomareiden ja nimettyjen tuomareiden integraatio, joka järjestää vuosittain tähän aikaan rajoittamattoman kokeen PAJÄ1-2 ja PAHA1-3 luokissa. Olin vuonna 2008 siellä Sissin kanssa ja silloin Sissi 2v 2kk sai heti ensi yrittämällä JK1 koulutustunnuksen ja sillä oli kaikista luokista päivän parhaat maastopisteet. No meillä ei Repen kanssa ollut niin hyvä päivä, vaikka alkoikin ihan mukavasti. Alokasjäljet alkoivat jäljellä ja meillä oli viimeinen jälki nro 8. Jana meni hienon alun jälkeen vähän pieleen, mutta kaikki kepit kuitenkin nousivat pisteitä kepeistä siis max 130 janalta 18/40 eli 148. Esineruutussa jouduin käskemään sitä tuomaan monta kertaa, kun esine oli vain 3 m janalta ja se vain merkkasi sen ensin jopa pissaamalla metrin päähän... No siitä sitten 23/30. Maastosta näin ihan ok tulos 171/200.

Iltapäivällä oli tottikset ja tässä kohtaa nyt sitten huomaa nuoren uroksen ja nartun eron. Repe yritti koko päivän hurmata kaikki nartut, uhmata kaikkia uroksia ja lisäksi merkkasi koko ajan, että "Repe was here". Se oli jo aamusta asti odottanut ihanaa koirapäivää ja antanut kaikkensa maastoon. Iltapäivällä sen ajatus kulki jo sen verran pitkissä piuhoissa, että jouduin lähes joka liikeessä antamaan kaksi lisäkäskyä etenkin sivulle tuloon ja pari liikettä meni ihan puutteelliseksikin. Näin lopputulos tottiksesta oli vain 60/100 eli ei riittänyt hyväksyttyyn tulokseen. Kahdeksasta alokasluokan jälkikoirasta neljällä oli mahdollisuus hyväksyttyyn tulokseen maaston jälkeen, mutta vain kaksi sai lopulta koulutustunnuksen JK1. Hoffeja oli peräti 3 ja avoimessa jäljessä vielä yksi mutta kukaan meistä ei sitten harmillisesti saanut tulosta. Oppia tänään kuitenkin saimme ja jälkituomarimme opasti mukavasti janatyöskentelyssäkin minua kun palautimme kepit. Näen siis edelleenkin kokeet itselleni hyvin sopivina oppimisympäristöinä. Ja Repekin oikeasti tykkää olla kokeessa, kun on niin paljon niitä tyttökoiriakin...

Nuoren koiran suorituksen kesto on aina vähän kysymysmerkki tällaisessa monilajiturnauksessa, kun ei tällaista turnausta jaksa oikein treenailla. Lisäksi näin isossa kokeessa on tottiksia rinnakkain ja n. 15 m päässä tehtiin samaan aikaan tottissuorituksia. Muutenkin kaikenlaista häiriötä, kuten ampumista ja Repen tapauksesa ennen muuta ihania tyttökoiria oli jopa useita kentällä samaan aikaan ja noutoliikkeetkin suoritettiin yleisöön päin ja sielläkin oli niitä muita koiria katsomassa. On siinä sitten vaikea nuoren poikasen keskittyä etenkin jos on valmiiksi jo vähän väsy. Tyttökoirathan eivät ole niin kiinnostuneita muista koirista koko ajan kuin pojat ja tällaisissa olosuhteissa pikkupojalla oli kyllä selvästi vaikeampaa olla. Sen tänään opin hyvinkin. Kävin vielä kokeen loputtua tekemässä Repen kanssa noudot uudelleen silloin kun kenttä oli tyhjä ja se oli hetken huilinut autossa. Keskittymiskyky ja suoritustasokin oli sitten taas jo ihan normaalia treenitasoamme. Kaikkiaan tästä on ihan mukava jatkaa tuleviin koitoksiin!

Kolmas Tallivahti koitoksessa tänään oli siis Ritu 16 kk ja he emäntänsä Satun kanssa siis molemmat aloittelevat pk-harrastajan uraansa nyt BH-kokeella. Heille tuomari oli sanonut, että "Ihan pientä hiomista niin se on läpi". Eli tottiksesta jäi heilläkin tänään hyväksytty tulos kiinni. Ei sitten varmaan muuta kuin vähän hiomaan sitä niin - VOT!

Jatketaanpa vaan kokeiluja taas vähän viisaampina! Skoolata saamme sentään ihanalle BIS3 VET Sagalle!

t. Minna ja turret

Takaisin