18.09.2012

Toisen polven kasvattimme FWB-tamma Bellezza TR kantakirjattiin tänään hienoilla 39 pisteellä! MAHTAVAA BETTI!!:-D

Bellezza TR (i. Kyra Kyrklundin entinen Olympiaratsu Flyinge Amiral e. Arietta ei. Argwohn)Betti, Minna Kauppinen ja tuomarit eli Betti on oma FWB-kasvattimme jo toisessa sukupolvessa ja se palkittiin tänään laatupalkinnolla II ja siinä maksimipisteillä 39 pistettä =  8 tyypistä - 8 pää, kaula, runko - 7 jalat - 8 käynti - 8 ravi. Se jäi siis ainoastaan pisteen päähän I-palkinnosta, jota saa vain n. 5% kantakirjaratsuista. 39 pistettä on kuitenkin jo enemmän kuin uskalsimme odottaa ja siitäkin on jo hyvin vaikea jalostaa paremmaksi. Hippoksen ratsu- ja poninäyttely oli Ikaalisissa ja tuomariston pj oli Kirsi Lehtonen (oikealla kuvassa) ja muut tuomarit oikealta käsin olivat Anna Pajanen ja Ilona Pykäläinen. Siskoni Sanna esitti Bettin maasta käsin ja ammattilaiskouluratsastaja Minna Kauppinen ratsain. UPEAA JA PALJON KIITOKSIA SANNA JA MINNA-kaima!

Bettin isäksi valittiin aikoinaan Amiral, sillä se oli silloin selvästi Ruotsin paras liikkeiden periyttäjä: jälkeläisten kantakirjapisteiden ka. yli 8! Toki sekin vaikutti, että näimme Amiralin livenä HIHS:ssä Kyran ratsastamana ja meno oli niin upeaa, että tippa tuli meillä ja monella muullakin silmään. Betti on jo toisen polven FWB eli suomalainen puoliveriratsu, vaikka se on taustaltaan 75% Ruotsin puoliveri ja 25% Saksan hannover. Ruotsin puolen suku edustaa vahvasti ruotsalaisia Flyingen valtionsiittolan eliittioreja ja niiden taustalla on mm. maailman kuuluja trakehner-oreja. Kantatammamme Symphonyn sukutaulussa näkyi niistä mm. Tempelhüter... Hannoverin oriasemalla pääsin 80-luvulla ihaileBetti ja Sanna ravaavat kovaamaan sen äidinisän sukua ja myös äidinisä hannover-tuontiori Argwohn vakuutti aikoinaan minut uljaalla ja itsevarmalla olemuksellaan.

Bettin astutussuunnitelmissa benchmarkaamme varmaan jälleen Flyingen siittolaa ja tutkimme millaisiin linjoihin on menestyksellä yhdistetty Amiralin jälkeläisiä. Näillä näkymin haemme taas vaihteeksi jaloutta ja monenlaista ulottuvuutta sekä lennokkuutta lisääviä ominaisuuksia Saksanmaalta. Bettin velipuoli Tinohan (Concertino TR) edustaa enemmän hannover-jalostusta (75%) ja siinä tulee jo mukavasti noita mainitsemiani tavoitteita näkyville. Hevosemmehan on esitetty tuolla omalla saitillaan paremmin. Tässä vielä hieno kuvakimara päivän tapahtumasta.

 

Betti ja Sanna loppuarvostelussa Betti käynti ratsain

 Laatutamma Betti ja onnelliset kasvattajat & omistajat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Takaisin