14.10.2012

Tallivahdin Emanze sai kertayrittämällä voittajaluokan koulutustunnuksen FH2 - MAHTAVASTI ONNEA LAKU JA SARRI! Siskonsa Englein eli Mango ja Mili olivat luokkavoittajia hyvällä tuloksella!

Oma pieni pk-seuramme Varsinaiset Hoffit järjesti tänään syksyn ensimmäinen FH-kokeen ja mukanahan oli komeasti 3 hoffikkoa! Kaikki koirat olivat voittajaluokan koirakoita ja tuomarina oli maamme ehdoton FH-guru Vesa Kuosmanen.

4,5-vuotias Tallivahdin Emanze eli Laku ja emäntänsä Sarri olivat elämänsä kolmannessa pk- & FH-kokeessaan ja ensimmäistä kertaa kokeilemassa voittajaluokassa. Ja tulosta tuli kertalaakista - 76 pistettä ja koulutustunnus FH2! Heistä tuli nyt laskelmieni mukaan maamme 12 FH2-hoffikkoja kolmas FH2 Tallivahti! MAHTAVASTI ONNEA LAKU JA SARRI! Nyt on nim pal mukava lähteä Saksaan sulhoa treffaamaan ja uusia käyttöhoffeja jalostamaan!

EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ KAIKKI! Päivän paras oli Lakun sisko Mango eli Tallivahdin Englein ja emäntänsä Mili, jotka paransivat edellistä FH2-tulostaan jonkin verran ja saivat nyt hyvät pisteet 83. MAHTAVASTI ONNEA MYÖS MANGOLLE JA MILILLE TOISESTA FH2-KOULARISTANNE  ja nyt sitten treeni-intoa kohti niitä 90:siä... :-D Mangolle voi vielä antaa extrabonuksen siitä, että sillä oli parhaillaan juoksukin menossa noin viidettä päivää ;-)

Kolmanneksi tuli viime kesänä kokeessamme komeasti 96 pisteellä FH1-koularoitunut saksanpaimenkoiranarttu, joka sai myös 76 pistettä, mutta tasatilanteessa Vesa sijoitti Lakun sen edelle, koska Laku oli vuoden nuorempi.

Kolmas hoffikkomme, lapinporokoira ja malinois jäivät tällä kertaa ilman tulosta ja jäljestykset keskeytyivät vähän eri syistä.

Vesa on loistava tuomari ja 30 vuotta lajia aktiivisesti harrastaneena ja 2 kertaa MM-hopeallekin sijoittuneena hänen tietotaitonsa on ihan omaa luokkaansa. Saimme jälleen kunnollisen oppimisforumin aikaiseksi, kun kaikki emännät kyselimme kilvan vinkkejä treenaamiseemme  ;-)- Muutakin oppia saimme itse koetilanteesta ja opimme mm. sen, että olemme treenanneet vähän liian lyhyitä jälkiä, sillä siskokset meinasivat uuvahtaa FH1 pituisen matkan jälkeen (n. 1200 askelta). Sitten hauskempi oivallus oli se, että kun hyvähermoinen hoffi väsähtää ja sen keskittyminen herpaantuu, ottaa se vähän aikaa itselleen, pysähtelee ja katselee maisemia ja syö vaikka vähän jäniksen papanoita, mutta jatkaa sitten itsekseen aina jonkin ajan päästä jäljestämistä. Kun taas esim. mailnois väsähtää, se hätääntyy melko helposti, alkaa juoksennella ja jopa laukata ympäriinsä ja kadottaa siksi helpommin jäljen, jolloin suoritus keskeytyy. Hoffin maltillisemmalla strategialla pääsee siis varmemmin loppuun asti. :-D

Keli oli myös aivan mahtava, yö oli ollut pakkasella ja pikkusen oli aamulla vielä kylmä, mutta puolen päivän aikaan aurinko jo lämmitti mukavasti. Meillä ei myöskään tuullut, mikä on eräänlainen ihme... Mahtavat ovat tunnelmat Maskussa, sillä kyllä tällainen onnistuminen, että kaksi pentuesisarta saa voittajaluokan koularin samassa kokeessa on hoffipiireissä varsin harvinaista ja kyllä monessa muussakin pk-rodussa. Tässä toteutui taas yksi kasvattajan unelmista!!!

TERVEISIN HYYYYVIN ILOINEN JA YLPEÄ KASVATTAJA Minna ja Tallivahdit  :-D

Alhaalla muutama kännykällä napattu kuva.

FH2 koularoituneet Laku ja Mango 14.10.2012

FH2 - koirakot Mango&Mili ja Laku&Sarri

 

 


Takaisin