05.01.2013

Kultapoikamme Repe oli Göteborgin MyDog kv-näyttelyssä rotunsa paras ja siitä tuli samalla myös Ruotsin muotovalio ja virallistamista vaille C.I.B! MAHTAVA ALKU VUODELLE!

SUPERILOISIA terveisiä Göteborgista MyDog kv-näyttelyistä!

Nyt onnen päiviä piisaa, sillä uusi vuosi alkoi yhtä mukavasti valiotunnelmissa kuin mihin edellinen vuosi just päättyi. Repestä tuli heti kansainvälisen näyttelyuransa ensikoitoksessa Ruotsin muotovalio ja se sai myös C.I.B:iin vaadittavan ulkomaisen CACIBinsa saman tien, eli sitäkin komeista komeinta valiotitteliä pääsemme nyt anomaan.

Näyttelyharrastushan on Ruotsissa kaikkiaan huomattavasti vähäisempää kuin meillä ja hoffejakin oli kv-näyttelyssä esillä vain la 11 ja su 13 mukaan lukien joku pentu. Tämä ruotsalaisten sertin jakosääntö vaikuttaa erittäin hyvältä ja käytännössä dual-purpose-jalostusta hyvin tukevalta, sillä molempina päivinä sekä nartuissa että uroksissa oli käyttöluokan koiria useampia. Siellähän siis ainoastaan käyttötuloksen omaava hoffi voi saada näyttelyssä sertifikaatin. Käyttötulosten näin voimakas arvostaminen on todennäköisesti johtanut myös siihen, että siellä hoffit ovat virkakoirina tavallinen näky niin rajavartiostossa kuin armeijassakin. Noistakin koirista ainakin muutama narttu oli kuulema virkakoiria. BIR Repe, tuomari Robert Dawson ja BIM C.I.B Korad SE UCH TJH(FM) Hässlehoffs Aya-Keadotter   kuva: Patricia Johansson Kaikki näyttelyn kuvat olen saanut Patricia Johanssonilta ja hänen kotisivuiltaan voi käydä tutkimassa muita näyttelynkoiria kuvien ja tulosten kera Nyheter ja MyDog-saitilta:
 
Repe oli lauantaina KÄY ERI1 SA PU1 SERT CACIB ja BIR eli bäst i rasen ja se sai myös Ruotsin muotovalion arvon. La tuomari oli filippiiniläinen Robert Dawson, joka on kuvassa. Lauantaina VSP oli kuvassa oleva C.I.B Korad SE UCH TJH(FM) Hässlehoffs Aya-Keadotter, joka menestyi sunnuntaina vielä paremmin ja oli ROP. Su tuomarina oli tsekkiläinen Polgar Andras, jonka mielestä Repe oli toiseksi paras uros VAL ERI1 SA Res Cacib PU2. Parempi näin meille, että se suurempi menestys ja ryhmäkilpailuosallistuminen sattui lauantaille, sillä ajelimme yöksi Kapellskäriin asti. Alhaalla vielä pari posing-kuvaa Repestä.
C.I.B:in virallistaminen menee lähes yhtä jännittäväksi kuin tuon Suomen muotovalion arvon. Aktiivisimmat koiraharrastajat ovat varmaan jo kanssa SKL:n etusivun uutisesta huomanneet, että FCI:n kv-valionarvosäännöt ovat muuttuneet marraskuun lopulla. Laitoin silloin heti siitä kysymystä sekä Kennelliittoon että Palveluskoiraliittoon. FCI:n uusissa säännöissä nimittäin on palveluskoirien koetulosvaatimukset muuttuneet niin, että C.I.B eli kansainvälistä muotovalion arvoa varten tarvitsisi jatkossa joko IPO1, IPO-FH tai IPOR-tuloksen. Eli mm. kansallisten lajiemme tuloksilla ei enää sitä titteliä voisi saada. Asia on vielä kesken, mutta SKL:stä asiaa hoitava hlö laittoi minulle joulun välipäivinä väliaikatietoa ja oli jo kääntymässä siihen uskoon, että sääntöjä voidaan noudattaa meillä kuten aiemminkin. Jännäksi menee kuinka tässä nyt käy, mutta pääsenpä nyt sitten heti tätäkin sääntötulkintaa testaamaan. C.I.B:n virallistaminen kuitenkin kestää liki puoli vuotta, että sikäli asiaan ei nopeaa ratkaisua ole näkyvillä. Varmaksi sen uskon vasta kun FCI:stä tulee kirje kotiin.

Ruotsin retkemmehän tuli lopulta todella ex tempore, koska meillähän piti olla H-pentuhetki nyt vuoden ensimmäisinä päivinä, mutta koskapa ultrassa Laku todettiin tyhjäksi joulukuun alussa, ilmoitin suunnilleen saman tien Repen viimeisenä mahdollisena päivänä MyDogeihin. Olin ne näyttelyt kyllä jo tiedostanut lähes vuosi sitten, kun mahdollista ulkomaista cacibin saalistusreissua suunnittelin. Nyt se reissu sitten onnistuikin ja Repen näyttelytavoitteetkin toteutuivat tälle vuodelle jo heti vuoden ensimmäisinä päivinä varsin näppärästi!

Nyt sitten vaan odottelemme lumien sulamista ja jälkikauden alkamista! Sitä ennen panostamme hiihtämiseen ja nostamme meidän kaikkien blondien kunnon jäljen voittajaluokan vaatimalle tasolle. Se IPO-FH tuloskin on meinaan tämän vuoden tavoitteita ;-)


Hyvää vuoden jatkoa kaikille lukijoille ja hyviä hiihtokelejä eri puolille Suomea!

t. Minna ja kultaakin kultaisempi Repe

BIR Repen on kuvannut Patricia Johansson Repe on helppo esittää arvostelussa :-)  kuva: Patricia Johansson

 

 

 

 

Takaisin