16.04.2013

2v musta narttu Kitta eli Tallivahdin Göttinnen etsii uutta kotia

Kitta eli Tallivahdin Göttinnen on mukava ja lupaava harrastuskoiran alku, jonka emännälle tuli suuri elämänkriisi ja -muutos viime syksynä. Hänellä on kaksi hoffinarttua, joista jommasta kummasta hän haluaa luopua. Toinen narttu on 6v Nugadogin Hengetär eli Heta. Nartuille on tähän samaan aikaan tullut sen verran kovaa valtataistelua keskenään, että siksikin on viisampaa etsiä toiselle niistä uusi koti.

Pikimustalla Kittalla on näyttelyistä erinomainen laatuarvio jo juniorikaudelta ja hiljattain sen lonkat ja kyynärät kuvattiin ja terveeksi todettiin (A ja 0). Kittan isä on saksalainen käyttösukuinen uros Delano von Andwari. Emä on Mango eli Tallivahdin Englein, jolla on myös käyttönäyttönä jo useampi FH2 tulos sekä näyttelyistä hienoimpana saavutuksena rotumme erikoispäänäyttelyn PN4 viime kesältä, johon osallistui lähes 300 hoffia.

Kummallekin nartulle koti maalta ja perheestä, jossa osataan elää hyvässä yhteistyössä isojen vahtikoirien kanssa, olisi toimivin ratkaisu. Jos perheessä on koira ennestään, sen tulisi olla uros.

Emäntä kuvaa narttujaan seuraavasti:
"Heta on jo 6-vuotias, luonteeltaan pehmeä mutta jämäkkä talonvahti. Lonkat ja kyynärät kuvattu ( kuten Kittallakin) ja luonne testattu. Heta on terve ja kiltti mutta ei sovi perheisiin, jossa on pieniä lapsia. Tulee toimeen toisten, sopuisien koirien kanssa ja hallitsee hoffien elekielen loistavasti. Heta on koulutettu koti-toko-tasolle mutta kapasiteettia olisi
kärsivälliselle kouluttajalle enemmänkin.

Kitta on 2-vuotias energinen, iloinen, oppivainen, sinnikäs, hiljaisempi talonvahti. Kitta on kiltti ja tosi helppo kouluttaa, tykkää lapsista mutta ei pienistä koirista. Urosten kanssa on mutkattomampaa, ts. mahdollinen koiraseura pitää miettiä tarkkaan. Kittan kanssa on tokoilu ja jälkitreenit hyvässä alussa, juuri nyt vaan en kykene niitä jatkamaan."

Mikäli kiinnostut jommasta kummasta niistä, niin laita minulle sähköpostia minna.tapojarvi @ luukku.com ja välitän viestisi sitten narttujen omistajalle.
Alhaalla kuva Kittasta viime kesän FH-valmennuksista, joissa kouluttajana oli Outi Hermiö.

Kitta jäljestää Outi Hermiön valmennuksessa ja iso yleisö seuraa
Takaisin