19.05.2013

Sissi aloitti Tallivahtien pk-tuloskauden hyvällä FH2 tuloksella 84p! Hienoa Sissi!

Tänään oli pienen seuramme Varsinaisten Hoffien toinen alkukauden koeviikonloppumme ja koitoksessa kahtena päivänä yhteensä 12 koiraa, joista 3 oli Tallivahtia, Sissi ja pentunsa Ofelia ja Repe. Tämän viikonlopun tuomarimme oli Outi Hermiö ja meillä oli todella mukava ja antoisa viikonloppu. Katsojiakin riitti molemmille päiville ja kauimmaisin innokas tuli Ilmajoelta varta vasten kokeitamme seuraamaan!

Lauantaina oli koitoksessa 5 FH2-koirakkoa, joista yksi sai erittäin hyvän tuloksen 90 p. Ja FH1-koirakko aloitti myös hienosti FH-uransa tuloksella 74p. Sunnuntain kokeessa oli 4 FH1, koiraa, joista yksi sai komeat 91 p. Toinen sunnuntaina tuloksen tehnyt oli siis oma SIssini ja näin saimme alkukaudelle jo mukavan tuloksen 84 p. 

Lauantaina 3 FH2-koiraa oli vielä selvästi talviterässä ja ongelmat eka suoralla jo johtivat keskeytykseen. Samanlaisen kohtalon koki sitten sunnuntaina 3 FH1-koiraa, joista Ofelia, eli Tallivahdin Forscherin, oli yksi ja sehän tuli aina Oulusta asti kokeeseemme, jossa viimeiset lumet olivat sulaneet vasta viime viikolla. No se pääsi kuitenkin täällä ajamaan vihreällä nurmella jälkeä ja ajoi keskeytyksen jälkeen vielä jälkensä loppuun ja ilmaisukin parani loppua kohti.

Molemmat päivät olivat lähes helteiset ja ukkosta kovasti odoteltiin säätietojenkin perusteella. Yhtäkkiä tullut kuumuus varmasti vaikeutti koirien työskentelyä ja sen huomasin erittäin hyvin ainakin Repestäni. Se ajoi kolme ensimmäistä suoraa suhteellisen normaalisti, mutta sitten tuli piikin jälkeen pitkä n. 200 m viisto suora pieneen vastatuuleen ja alustassa oli paljon nyt keväällä leikattua kuivaa ruohoa. Kuono nousi liian korkealle ja kulku muistutti enemmän kävelyä kuin jäljestystä. Tällä suoralla olleella esineellä se läähätti todella pitkään ja kun annan lähtökäskyn jäljelle vasta kun koira ottaa minuun katsekontaktin, jouduin oikein odottelemaan että Repe katsoo minua. Yleensä se katsoo välittömästi kun olen esineen näyttänyt tuomarille ja oikein odottaa starttia, mutta nyt se oli hyvin kuumissaan ja selvästi väsynyt. Se sitten kostautui niin,että suoran loppuosalla tuli vastaan harha, jota se tarkasti ensin toiseen suuntaan sitten toiseen suuntaan, jonne se sitten lähti jäljestämään ja suoritus keskeytyi siihen. Jatkoin sitten vielä siitä toisen piikin, viidennen suoran ja sillä olleen harhan, joka meni ilman reaktiota aina kaarelle asti, jossa oli esine ja siihen lopetimme sen urakan. Saimme näin vielä loppuun onnistumista ja harhan ylityksenkin. Repen tulos oli tänään 48 pistettä, eli ihan kohtalainen yritys ja 4 esinettä se ilmaisi ja pääosin erittäin hyvin, yhden oli mennyt aika alussa jo ylitse. Harmitti kovasti, mutta tämä kaikki kuuluu lajiin ja tekee sen juuri niin ihanan haasteelliseksi. Tiesin että Repelle ovat vastatuuliharhat vaikeita ja sain niitä muutaman harjoiteltuakin tällä viikolla, mutta ei se sitten riittänyt siinä tilanteessa, kun koira on selvästi väsynyt ja keskittyminen jo alkanut pätkiä. No nyt taas tietää mitä treenaa lisää- ylipitkiä jälkiä, joissa lopussa paljon harhoja, jotta se olisi varmasti väsynyt ennen harhalle tuloa. Illalla Repeto oli niin väsynyt, että makoili pihallakin kyljellään eikä innokkaasta vahtimisesta ollut merkkiäkään.

Sissi oli päivän viimeisin koira ja suoritti kutakuinkin normaalisti. Näillä FH2 pelloilla oli pari päivää aiemmin myrkytetty rikkaruohoja ja traktorin uria oli hyvin paljon ja se haittasi Sissiä yhdessä piikissä tavanomaista enemmän. Siitä kuitenkin selvittiin. Kulmien vaihteluväli oli jälleen suuri tyydyttävästä erinomaiseen ja suorista enemmistö oli erittäin hyviä ja muutama oli hyvä pienien pään nostamisten vuoksi. Yksi esine jäi peltoon ja muut ilmaisut hyvä-erittäin hyvä -skaalalla. Sissi jäljestää hyvin rauhallisesti ja tarkasti, mutta työskentely vahvistuu yleensä loppua kohden ja näin tänäänkin, eli taistelutahtoa taas löytyi ja suorituskestävyyttäkin ihan mukavasti. Alkukauden tuloksia ja keliä ajatellen olen tyytyväinen lopputulokseemme 84p. Tästä on mukava jatkaa treenailuja ja katsoa löytyisikö jostain koepaikkoja ennen syksyn omia kokeitamme. NYT ON KAUSI VIRALLISESTI TULOSTEN OSALTAKIN SITTEN ALOITETTU!
Takaisin