07.07.2013

Englein avasi sertitilinsä Karjaalla ollen VSP ja Cremefarben sai JK3 tuloksen piirin mestaruuskokeessa ja sijoittui jälleen 4:ksi! MAHTAVAA MANGO JA SISSI!

TÄNÄÄN OLI TODELLA UPEA PÄIVÄ!

FH2 BH Tallivahdin Englein eli mainio MANGO oli kaikkien rotujen näyttelyssä Karjaalla KÄY ERI1 SA PN1 SERT VSP ja avasi samalla sertitilinsä komeasti! Tuomari oli Iliev Marius Romaniasta. GRATTIS MANGO & MILI!

Sissin kanssa olimme toisen kerran palveluskoirien piirinmestaruuskokeessa ja nyt olisi ollut revanssin paikka kun viime vuonna sijoituimme neljänsiksi... Tänä vuonna jälki menikin paremmin ja kaikki kepit löytyivät, janalla oli kuitenkin meillä kummallakin omat säätömme niin että siitä menetimme 10 pistettä ja jäljestä näin 160/170. Päivä alkoi jäljellä ja keli oli kuuma jo aamusta asti ja metsä täynnä jättipaarmoja, mutta Sissi jaksoi hyvin loppuun asti. Eka keppi oli vain n. 50 m päässä lähtöjanalta ja kakkoskeppi noin 800 m päässä ja sitä ennen ehti jo tulla pieni epätoivo... Loput kepit tulivatkin sitten suht reipasta tahtia ja viimeinen oli 20 m autostamme ja aikaa jäi nyt tällä kertaa todella hyvin. Metsäjälkeä olin treenannut tänä vuonna häpeällisen vähän vain kaksi kertaa ja nekin nyt viikolla, mikä varmasti kostautui janavirheinä. Jälkituomari oli Mika Laaksonen.

Tottista treenailen välillä kotipihalla ja siinä Sissi on jo tasaisen varma, joskin pieniä huolimattomuusvirheitä meille tulee aina. Nyt tuli uutena virheenä ohjaajan vartaloapuja, joista olen edelleen harmillisen tietämätön ja henkilöryhmässäkin unohdin tehdä oikealle käännöksen... Ensi talvena tarttee kyllä löytää osaava tottistreeniryhmä, että saa itsensä taas kuriin. Yksi erittäin hyvä (liikkeestä istuminen), 7 hyvää ja 1 tyydyttävä ja yksi puutteellinen (liikkeestä maahan jäi juoksu esittämättä ja luoksetuloonkin jouduin antamaan kaksi käskyä. Lopputuloksemme oli meille varsin tavallinen tulos 78/100 pistettä. Tottistuomari oli Vesa Laaksonen. Tässä vaiheessa JK3 tuloksemmekin jo varmistui.

Esineruutu on edelleen murheen kryynimme, vaikka sitä vähän tässä kotimetsikössä joskus harjoittelen. Mutta en ole harjoitellut tänä vuonna lainkaan tallatulla alueella esineruutua ja sen huomasi: Sissi ravaili jäljestäen ruudussa ympäri ämpäri, eikä löytänyt yhtään esinettä. Se ei oikein osaa ilmavainua kunnolla käyttää ja esinemotivaatio on myöskin aika heikko. Kuuliaisena se siellä sitten aina jolkottelee jäljestäen ja hyvällä säkällä olisi yksi esine voinut osua kohdalle. No nyt ei osunut, eikä pisteitäkään tullut  ja tuloksemme oli ruudusta 0/30. Yhdellä esineellä olisimme tulleet pronssille, mutta nyt pronssi jäi taas 5 pisteen päähän kuten viime vuonnakin.

Kokeessa oli 6 jälkikoiraa, joista 2 sai 1-tuloksen ja yhdestä tuli myös KVA ja 1 sai 2-tuloksen ja 2 sitten 3-tulosta, eli 5 sai yhteensä tuloksen, mikä on hieno juttu! Me olimme siis tänäkin vuonna neljänsiä 3-tuloksella 238/300, josta tuli JK3-koulutustunnus. Koularista haaveilin ja se tuli, joten nyt Sissin kanssa metsäjälkiuramme tältä kaudelta oli 1 koe ja 1 koulutustunnus. Enempää en nyt sitten edes yritäkään, vaan keskitymme päälajiimme eli peltojälkeen. Repen kanssa tarttee nyt treenata metsäjälkeä ja yrittää päästä pariin kokeeseenkin tälle kaudelle.

Piirin mestaruuskokeessa oli helteessä tänään koitoksessa 13 koiraa, joista 6 jäljellä, 5 haussa, 1 viestillä ja 1 suojelussa.  Haussa tuli 3 tulosta ja kaikki 1-luokan tuloksia ja myös siellä tuli yksi KVA. Viestikoirakin sai tuloksen, mutta IPO-koiran tulostoive kaatui jäljelle.
Takaisin