29.07.2013

Rotumestaruustokoilut sujuivat Tallivahdeilta ennätyshienosti ja pääerikoisnäyttely tavallisen upeasti! KIITOS KAIKILLE IHANILE TALLIVHDEILLE EMÄNTINEEN JA MYÖS HYVÄLLE KANNUSTUSJOUKOLLE!

Lauantaina oli siis Tervakosken hoffien suurtapahtumassa vuorossa rotumestaruustottelevaisuuskokeet, jotka käytiin kaikissa neljässä kilpailuluokassa ALO, AVO, VOI ja EVL. Tallivahdeille toko on ollut tähän mennessä vain joka kesäinen Tervis-seikkailu, kun kaikki osallistuneet koirakot ovat pääasiassa palveluskoiralajeihin panostavia koirakoita. Sivulajista huolimatta menestyksemme oli huikea! Tervis-viikonloppu oli jälleen järkyttävän helteinen ja tokokentän alusta oli musta kivituhka, mikä tuotti varmasti joillekin koirille vaikeutta, mutta ei onneksi Tallivahdeille! :-D

Mukana oli kuusi Tallivahtia, kun Maarit oli päättänyt sittenkin tulla myös Huldalla (Eminent) mukaan kokeilemaan eka kertaa avoimeen luokkaan ja sehän oli hieno kokeilu se. Tokouransa aloittivat Laku (Emanze) ja Sarri ja myös 2-vuotias Onni (Gauner) pääsi ensimmäisenä G-pentuna näyttämään kuuliaisuuttaan tokossa.

Meidän jännityksemme alkoi ensin avoimesta luokasta, johon osallistuivat siis Maarit ja Hulda ensimmäistä kertaa ja Sissi ja minä toista kertaa. Luokassa oli 15 koirakkoa ja Maarit ja Hulda olivat ensimmäisenä koirakkona suoritusvuorossa. Ja kaikki sujui hienosti, Hulda selvästi nautti yhteistyöstä ja iloinen suoritus tuotti mukavan 2-tuloksen. Sissi ja minä oli kolmantena koirakkona koitoksessa ja saimme hienon 1-tuloksen 184,5/200 pistettä. Avoimen luokan tuomaroi Riikka Pulliainen.

Sitten jännitimme alokaskoirakoita, joiden suorituksia tuomaroi rennolla ja varmalla otteella Ilkka Sten. Koirakoita oli mukana 16. Ensin olivat vuorossa Mili ja Mango (Englein) ja he tekivät komeat 178/200 p eli hienon 1-tuloksen. Seuraavana koitokseen pääsi Sarri ja Laku, jotka saivat ekakoitoksessaan hienosti jo 3-tuloksen. Kolmas alokaskoirakkomme oli Onni ja Maarit ja pikkuOnni esitti jo varsin taitavaa tottista, josta pisteitä 158/200 eli vahva 2-tulos. Luokan toiseksi viimeisenä päivän viimeisimpiä suorituksia pääsimme sitten Repen kanssa esittämään. Repe toimi kuten oli sovittu ja treenattu ja sai  tästä elämänsä toisestakin tokokokeesta hienosti 1-tuloksen 180/200 p.

Sitten jännittyneinä odottelimme lopputuloksia ja sijoituksia reilun tunnin verran ja jännitys oli käsin kosketeltavissa! MAHTAVASTI MENI: Sissi voitti avoimen luokan ja sai kunniapalkinnon, Repe tuli kolmanneksi alokasluokassa ja sai myös kunniapalkinnon, Tallivahdin oli toiseksi paras kasvattajien tokokisassa, johon laskettiin Huldan, Sissin ja Repen tulokset, koska avoimen luokan loppupisteisiin tuli 1,2 kerroin. VarsiNaisia Hoffeja sijoittui joukkuekisassa toiseksi ja siinä mukaan laskettiin Sissin, Repen ja Mangon pisteet. Nämä joukkuetulokset olivat meille historiallisen hyviä ja näin fiilis oli korkealla illan leirielämään lähdettäessä!

Sunnuntaiaamu koitti taas kuumana ja nurmikentällä oli kova kuhina näyttelyihmisten pysyttäessä telttojaan. Näyttelyyn oli ilmoitettu upeat 261 hoffia ja tuomarit olivat rodun ulkomaisia eksperttejä. Arvosteluja suoritettiin viidessä kehässä, joista vain kahdessa oli Tallivahteja. SIkäli meillä oli helpompaa pysyä juonessa mukana.

Näyttelyssä Tallivahteja edustivat avoimessa luokassa 2-vuotiaat Gewinnerin ja Genie, käyttöluokassa Cremefarben, Emanze, Englein ja Freiberufler. Repe oli ensin koitoksessa ja päivä alkoi erinomaisesti! Tiukka sveitsiläinen tuomari Elisabeth Dietschi sijoitti Repen lopulta 11 käyttöuroksen joukossa kolmanneksi ja antoi vielä SA:nkin. Avoimen luokan 56 narttua arvosteli saksalainen Gisbert Langheim ja hän antoi molemmille G-tytöillemme erinomaisen ja lisäksi vielä SA:t. Dietschi arvosteli myös käyttöluokan 8 narttua ja siellä Englein ja Emanze saivat erinomaisen laatuarvion ja Cremefarben erittäin hyvän. Englein sijoittui luokassa neljänneksi ja sai myös SA:n. Näin meillä oli jälleen esittää myös upea neljän kultaisen hoffin kasvattajaryhmä! Kaiken huipuksi kaikki ryhmämme koirat olivat käyttöluokan koiria,mikä on erittäin harvinaista hoffipiireissä Suomessa!

Kasvattajaluokkia oli ilmoitettu kisaan 19 kappaletta. Sehän on jalostustyön yhtenäisen laadun näyttämö ja tälläkin kertaa Tallivahdeilla meni loistavasti. Kasvattajaluokan tuomari oli Gisbert Langheim. Hän tutki pitkään ryhmiä ja siirsi niitä aakkosjärjestyksestä omaan järjestykseensä. Hetken kesti ennenkuin hoksasin, että hänhän oli laittanut meidät siellä jonossa jo paremmuusjärjestykseen ja Tallivahdin kennel pääsi jälleen palkinnoille tullen tänä vuonna BIS3 kasvattajaryhmäksi. Meillä oli taas hieman uusi kokoonpano kultaisia turreja ja sekin toimi hienosti! Nyt meillä on upeasti jo neljä sijoitusta kasvattajaluokissa rotumme pääerikoisnäyttelyssä, jossa kilpailu ja koirien taso on todella huippukova!


MAHTAVA VIIKONLOPPU JA KIITOS TÄSTÄ KAIKILLE TALLIVAHDEILLE EMÄNTINEEN! Kiitos myös ihanille kannattajillemme! Meidän voi olla jopa vaikea enää näitä menestyksiä parantaa... :-D Mutta ainahan kannattaa yrittää!

Lopuksi vielä meidän upea palkintosaaliimme tältä viikonlopulta:



Takaisin