29.09.2013

Repe sai koulutustunnuksen JK1 lupaavasti 1-tuloksella 274/300 p! SUPER-REPE!

Olimme Repen kanssa oman seuramme Turun Käyttökoirakerhon jälkikokeessa, jossa tuomaroi Tiina Hiljanen. Alokasluokan koirakoita oli kokeessa 6, avoimen 1 ja voittajaluokan 3. Maaston jälkeen 4 alokaskoirakolla, avoimen koirakolla ja 2 voittajakoirakolla oli vielä mahdollisuudet tulokseen ja kaikki alokkaat ja voittajat tuloksen lopulta saivat. Arvonnassa saimme Repen kanssa jäljen nro 3 ja se oli päivän koitoksissa sitten suoritusvuoromme. Maasto-osuudet olivat Paimion metsissä.

Nyt voin täysillä kyllä jo luottaa RePetoon, sillä jo aamun ensimmäinen suoritus jäljellä oli hyvin varmaa. Kaikki kepit nousivat metsästä ja reittikuviomme oli sport-trackerin mittaamana ihan sama kuin jäljentekijän kaavio. Maasto oli vaativa ja pääasiassa hakkuualuetta. Janatyöskentelyn arviosta vähennettiin 3 pistettä, kun lähetin koiran matkaan ilman tarkempaa suunnittelua ja suoraan 5 m janan alussa olevaa risukasaa kohti ja kun se kiersi kasan se sai vainun jäljestä, mutta oikaisi samalla suoraan sille,eli oikomisesta lähti se 3p eli janalta tuli 37/40 p. Näin jälkiviisaana olisi pitänyt lähettää koira jo alusta etenemään sen kasan vierestä eikä suoraan sitä kohti... Kaikki meni kuitenkin hienosti ja olimme viimeisellä kepillä samaan aikaan, kun neljännen jäljen koirakko lähti janalta. Eli suunnilleen 10 minuutissa suoriuduimme eli puolet sallitusta ajasta jäi näin käyttämättä.

Esineruudussa lähetän koirani aina keskeltä ruutua, kun en ole opettanut mitään suoria pistoja niille. Repe kyllä luonnostaan lähtee aina siihen suuntaan jonne osoitan ja laukkasi tavoitteellisesti ensin suoraan, sitten kurvasi oikeaan reunaan ja sitten vasempaan reunaan ja hävisi pienen kuusikon taakse hetkeksi. Kun se tuli kuusikon takaa se teki tiukan uukkarin ja arvasin että se bongasi nyt esineen. Se tuli sieltä kuitenkin tyhjin suin ja käskin sen etsiä ja tuoda ja se palasi esineelle ja tuli pian uudelleen sitten esine suussa luokseni. n. 5 m ennen minua se sylkäisi esineen maahan ja katsoi minua, että "tuossa on" mutta toi onneksi sitten itse sen kun ojensin käsiäni sitä kohti. Tuosta pienestä häröilystä lähti myös 3 p eli pisteemme esineruudusta 27/30. Tässä kohtaa olin jo hyvin tyytyväinen vasta 3-vuotiaaseen koiraani, kun se oli tehnyt tähän asti kaiken suunnilleen osaamallaan tasolla.

Sitten oli päivän viimeinen koitos vuorossa Haunisissa Myllyn kupeessa Raisiossa, eli meillä oli ns. kotikenttäetu...
Repe oli ensimmäisessä parissa,kun 2 jäljen koirakko keskeytti epäonnistuneen maaston jälkeen. Meidän suorituksemme alkoivat paikallaololla ja siinä jouduin antamaan kaksi maahan käskyä, eli ei ihan normisti tuo tottis käynnistynyt. Sain kuitenkin itseni taas tyytyväiseksi odotellessani paikallaoloajan noin 30 metrin päässä koirasta selkä siihen päin, kun parinamme olevat koirakko sai suorituksensa viimeiseen liikkeeseen asti valmiiksi. Sitten palasin Repen luo ja tyytyväisenä huomasin, että se oli hyvin mukana hommissa ja yhteistyössä kanssani. Jännittävin tilanne meillä oli heti ensimmäisessä pitkässä seuraamisliikkeessä, kun sen lopussa olevassa henkilöryhmässä Repe bongasi Milin, jota ei ollutkaan vähään aikaan nähnyt ja sehän ilahtui niin, että pelkäsin sen tekevän kultsut ja jäävän ryhmään seurustelemaan. Onneksi hoffin asiallisuus kuitenkin voitti ja selvisimme ryhmästä yhden lisäkäskyn voimalla... Tottelevaisuusosio ei tietenkään ollut ihan normitreenitasoa, 2 erittäin hyvää, 4 hyvää ja 2 tyydyttävää suoritusta,mutta ei SIIS yhtään puutteellista, mikä on meikäläisen ennätys siinä mielessä, että aina kaikilla koirillani on joku osio mennyt puutteelliseen. Nyt ei mikään ollut edes lähellä! Loppupisteemme tottiksesta 80, maastosta 194 ja yhteispisteet 274/300 eli hieno 1-tulos, jolla sijoituimme luokassamme kolmansiksi! MAHTAVAA REPE, KIITOS KANNUSTAJILLEMME, KIITOS TUOMARILLE JA JÄRJESTÄJILLE HIENOSTA PÄIVÄSTÄ JA ensi vuonna sitten jatkamme näitä harjoituksia! Siihen asti olemme vaan IHAN pellolla.... ;-)


Takaisin