26.10.2013

Tallivahdin 6 A-pentua täyttää tänään komeat 12 vuotta! PALJON ONNEA IHANILLE JASULLE, OBELIXILLE, RONJALLE, SAGALLE, SARALLE JA VENLALLE!

Tällaiset päivät ovat varmasti niitä kasvatusharrastamisen parhaimpia, kun pääsee juhlimaan kuuden veteraanin komeaa 12-vuoden ikää! Ne ovat eläneet onnellista ja harvinaisen tervettä hoffin elämää eri puolilla Suomea ja tästä eteenpäin kaikki yhteinen aika on kullanarvoista. Toivottavasti ne saavuttavat ja menevät jopa ohitse vanhempiensa elinikien ja säilyttävät elinvoimansa koko loppuajankin! 11 A-pennustamme ovat siis edelleen elossa nartut Ameise (Venla), Anemone (naapurin Ronja), Anliegen (Sara), Augenweide (Saga) ja urokset Anbeter (Jasu) ja Aufpasser (Obelix). PALJON ONNEA IHANILLE VETERAANEILLE JA MYÖS NIIDEN OMISTAJILLE AIVAN UPEASTA KOIRANHOIDOSTANNE!

Hovawarthan on tunnetusti varsin pitkäikäinen rotu muiden isojen rotujen vertailussa: Kennellitton Koiranetin rotukohtaisissa terveystilastoissa (http://jalostus.kennelliitto.fi/frmTerveystilastot.aspx?R=190&Lang=fi) hoffien keskimääräinen kuolinikä on 9v 2kk, kun vertailun vuoksi muilla palveluskoirilla löytyyseuraavia kuolinikiä: bokseri 7v 10kk, saksanpaimenkoira 7v 7kk, dobermanni 6v 10kk, rottweiler 7v 4kk ja vielä pari muuta suosittua isoa rotua vertailuun berninpaimenkoira 7v 1kk ja leonberginkoira 7v 2kk.

ELI hoffit ovat vailla vertaansa vaikkapa tällaisen tilaston valossa ja hoffihan tuntuukin vanhukselta vasta noin 11-vuotiaana, siihen asti ne yleensä porskuttavat laumassa lenkeillä ja harrastuksissa mukana kuten nuoremmatkin. KAUAN ELÄKÖÖN HOFFIT!
Takaisin